Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές διαφημίσεις, ζητήστε να εξαιρεθείτε

Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές διαφημίσεις, ζητήστε να εξαιρεθείτε

Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (ακόμα και από οργανώσεις και σωματεία ή πολιτικούς) θα πρέπει να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο τηλεφωνίας (κινητής ή και σταθερής) που χρησιμοποιείτε.

Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (ακόμα και από οργανώσεις και σωματεία ή πολιτικούς) θα πρέπει να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο τηλεφωνίας (κινητής ή και σταθερής) που χρησιμοποιείτε.

Κι αυτό καθώς, με νόμο του 2011 οι τηλεφωνικές αυτές κλήσεις επιτρέπονται εκ προοιμίου.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών τηρεί το δικό του μητρώο κι έτσι εάν αλλάξετε πάροχο θα πρέπει να ζητήσετε να μπείτε στο δικό του σύστημα «opt-out».

Ο λόγος για τις τηλεφωνικές διαφημιστικές κλήσεις με ανθρώπινη παρέμβαση που αναφέρονται αρχικά στο άρθρο 11 του ν. 3471/2006, όπου ορίζονται τα σχετικά με τις μη ζητηθείσες επικοινωνίες. Σε αυτό το άρθρο είχε αρχικά επιλεγεί ο κανόνας της προηγούμενης συγκατάθεσής μας.

Ωστόσο, με τον ν. 3917/2011 ο κανόνας αυτός τροποποιήθηκε και πλέον οι τηλεφωνικές αυτές κλήσεις επιτρέπονται εκτός και αν ο καλούμενος έχει δηλώσει ότι δεν τις επιθυμεί (σύστημα «opt-out»). Το τελευταίο ισχύει τόσο για πελάτες του διαφημιζόμενου όσο και για κάθε πρόσωπο, του οποίου τα στοιχεία αντλούνται από το δημόσιο κατάλογο συνδρομητών

Όπως εξηγεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το «opt-out» σημαίνει ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να απευθύνουν τις αντιρρήσεις τους, όσον αφορά την επεξεργασία των δεδομένων τους, απευθείας στον υπεύθυνο επεξεργασίας. Επιπρόσθετα, ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία μητρώων «opt-out».

  • Ο συνδρομητής μπορεί να δηλώσει ατελώς στον δικό του πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει τηλεφωνήματα για απευθείας εμπορική προώθηση.

Ο πάροχος υποχρεούται να τηρεί μητρώο με αυτές τις δηλώσεις, στο οποίο έχει πρόσβαση όποιος ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει για απευθείας εμπορική προώθηση.

Δυστυχώς, η διάταξη δεν προβλέπει την τήρηση ενός ενιαίου μητρώου από τους παρόχους ή άλλους φορείς, κι έτσι κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορεί να τηρεί το δικό του μητρώο «opt-out», με συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι για την απευθείας εμπορική προώθηση να πρέπει να συμβουλεύονται όλα τα υπάρχοντα μητρώα.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το spam μέσω τηλεφώνου από ρομποτάκια, με την χαρακτηριστική ονομασία… spit (φτύσιμο):

SPIT: Το Spam από το Tηλέφωνο απειλεί το VoIP

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024