Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Windows 8 θα μαθαίνουν ποιο ασύρματο δίκτυο προτιμάτε

Τα Windows 8 θα μαθαίνουν ποιο ασύρματο δίκτυο προτιμάτε

Τα Windows 8 θα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις ασύρματης δικτύωσης και θα συνδέουν και θα αποσυνδέουν από τα δίκτυα αυτά με βάση το ιστορικό των προτιμήσεων του χρήστη. Δείτε πως θα σχηματίζεται η λίστα προτεραιοτήτων για την ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ή mobile broadband.

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στον τρόπο που χειρίζεται τις συνδέσεις δικτύου φέρνουν τα Windows 8, όπως απορρέει από την ανάρτηση της ομάδας ανάπτυξης των Windows 8 στο blog της. Οι ρυθμίσεις των ασύρματων συνδέσεων (Wireless Network Setting) στα Windows θα περιλαμβάνουν όλα τα διαθέσιμα δίκτυα, όπως mobile broadband από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, και τα δίκτυα Wi-Fι.

Συνέχεια από το άρθρο: Windows 8 με εγγενή υποστήριξη Mobile broadband και Wi-Fi

Αρχικά, το λειτουργικό σύστημα θα ενεργοποιεί την προεπιλεγμένη σύνδεση (default), αλλά σταδιακά θα «μαθαίνει» από τις προτιμήσεις που επιδεικνύει ο χρήστης με τις επεμβάσεις του στις επιλογές δικτύωσης.

Μια από τις default ρυθμίσεις είναι να έχει προτεραιότητα τυχόν διαθέσιμη σύνδεση Wi-Fi, σε σχέση με τη σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Τα δίκτυα Wi-Fi είναι όχι μόνο ταχύτερα και ανταποκρίνονται πιο γρήγορα, αλλά δεν επιφέρουν τις ίδιες χρεώσεις (ή, και καθόλου) σε σχέση με το mobile broadband. Όταν ο χρήστης συνδέεται σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αποσυνδέεται αυτόματα από το mobile broadband, και όταν θεωρείται σκόπιμο, απενεργοποιεί και την συσκευή mobile broadband προκειμένου να εξοικονομήσει και μπαταρία εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή.

Το ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει το λειτουργικό σύστημα, εν προκειμένω, τα Windows 8, να συνδεθεί ο υπολογιστής στο Διαδίκτυο, όταν υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά δίκτυα. Τα Windows 8 θα συντηρούν μια λίστα προτεραιοτήτων, που θα ανακατατάσσεται ανάλογα με τις ενέργειες σύνδεσης ή αποσύνδεσης του χρήστη από το καθένα. Εάν ο χρήστης επιλέξει να αποσυνδεθεί «χειροκίνητα» από ένα δίκτυο, τα Windows 8 δεν θα τον ξανασυνδέουν αυτόματα σε αυτό το δίκτυο. Εάν ο χρήστης είναι ήδη συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο και επιλέξει να συνδεθεί σε διαφορετικό, τα Windows 8 θα ανεβάζουν στη λίστα την δεδηλωμένη αυτή προτίμηση του νέου δικτύου έναντι του παλιού.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024