Οι ιδρυτές του Pirate Bay επιμένουν: «τα torrent δεν συνδράμουν την πειρατεία»

Οι ιδρυτές του Pirate Bay επιμένουν: «τα torrent δεν συνδράμουν την πειρατεία»
Fredrik Neij (αριστερά), Gottfrid Svartholm (κέντρο) και Peter Sunde, τρεις από τους τέσσερις συνιδρυτές του Pirate Bay.  
Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» να προσφύγουν τρεις από τους συνιδρυτές του Pirate Bay οι οποίοι καταδικάστηκαν στην Σουηδία για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αρνήθηκε να εκδικάσει την έφεσή τους.

Ο Carl Lundstrom είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε τετράμηνη φυλάκιση, ο Fredrik Neij σε 10 μήνες φυλάκιση και ο Peter Sunde σε οκτώ μήνες φυλάκιση. Επίσης εκδικάστηκε αποζημίωση 5,18 εκατομμυρίων ευρώ (46 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες).

Την 1η Φεβρουαρίου 2012 το Ανώτατο Δικαστήριο στην Σουηδία απέρριψε αίτημα να εκδικάσει έφεση των τριών στελεχών του Pirate Bay. Φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να προσφύγουν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους δεν έχουν γίνει σεβαστά από κάποιο όργανο της ΕΕ. Όπως μεταδίδει το Associated Press, είναι πολύ πιθανό να απευθυνθούν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επικεφαλής του Pirate Bay αρνούνται ότι συνέβαλαν στην καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων που καλύπτουν ταινίες, μουσική και βιντεοπαιχνίδια. Το σκεπτικό της υπεράσπισης είναι ότι το Pirate Bay δεν κατείχε το ίδιο «πειρατικά» αρχεία -το Pirate Bay δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα forum στο οποίο τα μέλη μοιράζονται τα λεγόμενα αρχεία torrent.

Με τα torrent, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει τμήματα του ίδιου αρχείου από διαφορετικούς χρήστες, επιταχύνοντας το download του αρχείου-στόχο. To ίδιο το αρχείο torrent δεν περιέχει το περιεχόμενο που μοιράζονται οι χρήστες, αλλά τα λεγόμενα μεταδεδομένα (metadata) για τη θέση όπου βρίσκονται διαφορετικά μέρη του αρχείου που θέλει να κατεβάσει ο χρήστης.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: