Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Boot σε 9,8'' στη δεύτερη γενιά Samsung Notebook Series 9

Boot σε 9,8» στη δεύτερη γενιά Samsung Notebook Series 9

Τριάντα τρεις χιλιάδες ώρες αφιέρωσαν οι μηχανικοί της Samsung στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό της δεύτερης γενιάς Samsung Notebook Series 9 που παρουσίασαν στο Samsung Forum 2012. To λεπτότερο notebook της Samsung είναι ένα Ultrabook που ενεργοποιείται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Τριάντα τρεις χιλιάδες ώρες αφιέρωσαν οι μηχανικοί της Samsung στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό της δεύτερης γενιάς Samsung Notebook Series 9 που παρουσίασαν στο Samsung Forum 2012. To λεπτότερο notebook της Samsung είναι ένα Ultrabook που ενεργοποιείται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Τη δεύτερη γενιά notebook της Samsung εκπροσωπεί το νεότερο Samsung Series 9 με πάχος 12,9 χιλιοστά και βάρος 1,16 κιλά. Το νέο Series 9 είναι 21% πιο λεπτό και 28% μικρότερο από τον προκάτοχό του, και αποτελεί το λεπτότερο notebook της εταιρείας στην αγορά.

Βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Core i7 και φέρει δίσκο SSD της SSD, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται σε 9,8 δευτερόλεπτα και να επανέρχεται σε λειτουργία σε μόλις 1,4 δευτερόλεπτα. Το εξωτερικό του περίβλημα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με επιφάνεια αμμοβολής για να μην μένουν επάνω του δαχτυλικά αποτυπώματα. Τέλος έχει οθόνη Super Bright Plus, με φωτεινότητα 400 κεριά (nit).

Samsung Series 5 Ultra: Ultrabook 13» και 14»

Στην οικογένεια Ultrabook Series 5 ULTRA περιλαμβάνονται δύο μοντέλα με οθόνη διαγωνίου 13,3 ιντσών και 14 ιντσών. Το μικρότερο βασίζεται στον Intel Core i5 και το μεγαλύτερο θα κυκλορήσει σε δύο μοντέλα με Intel Core i3 και Intel Core i5. Έχουν βάρος 1,39 κιλά (1,43 κιλά με σκληρό δίσκο αντί SSD) και 1,84 κιλά αντίστοιχα. To μοντέλο των 14 ιντσών θα διατεθεί και με κάρτα κάρτα γραφικών AMD Radeon HD με μνήμη 1GB DDR3. Όλα τα μοντέλα θα έχουν μνήμη RAM 4GB DDR3, επεκτάσιμη έως τα 8GB. Επίσης, θα διατεθούν μοντέλα με δίσκους SSD 128GB και 256GB για το μοντέλο Series 5 ULTRA 530U 13” και μοντέλα με σκληρό δίσκο 500GB SATA II και δίσκο SSD16GB (iSSD με ExpressCache). Στο μοντέλο Series 5 ULTRA 530U 14” εκτός από αυτή την επιλογή συνδυασμού σκληρού δίσκου 500GB και iSSD, θα υπάρχει και επιλογή για σκληρό δίσκο 1TB.

Tο μοντέλο των 13 ιντσών διαθέτει μία θύρα HDMI, μία θύρα USB 3.0, δύο θύρες USB 2.0, 4-σε-1 υποδοχή κάρτας multi SD, Ethernet και κάμερα.

Tο μοντέλο των 14’’ είναι εξοπλισμένο με μία θύρα full-size HDMI, VGA, δύο θύρες USB 3.0, μία θύρα USB 2.0, 4-σε-1 υποδοχή κάρτας multi SD, Ethernet και κάμερα.

Σύμφωνα με τη Samsung, το Series 5 ULTRA είναι ικανό να πραγματοποιήσει γρήγορη εκκίνηση, μέσα σε μόλις 10,5 δευτερόλεπτα (SSD), να επανέλθει από την κατάσταση αναμονής σε 2 δευτερόλεπτα, ενώ η περιήγηση στο διαδίκτυο γίνεται δύο φορές ταχύτερη σε σχέση με τους φορητούς υπολογιστές της προηγούμενης γενιάς.

Tο Series 5 ULTRA 14’’ διαθέτει μια ολοκληρωμένη μονάδα οπτικού δίσκου (ODD, Super Multi Dual Layer).

Αμφότερα τα μοντέλα, διαθέτουν LCD, με με αντι-ανακλαστική επίστρωση (HD LED 300nit SuperBright) και την τεχνολογία Image Enhancer.

Διαβάστε στο tech.in.gr για τα πρώτα Ultrabook στην ελληνική αγορά:

  • Ultrabook από Acer, HP, Samsung και Lenovo τον Φλεβάρη στην Ελλάδα
    Το Φεβρουάριο αναμένεται να δούμε περισσότερα Ultrabook, την νέα κατηγορία φορητών υπολογιστών που απαρτίζεται από εξαιρετικά λεπτά laptop, τα οποία εκκινούνται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Acer S3, HP Folio, Lenovo U300 και Samsung Notebook Series 9 αναμένεται να διατεθούν σε τιμές που ξεκινούν από τα 799 ευρώ και φτάνουν τα 1349 ευρώ.

Στην πρώτη μας προσπάθεια να εντοπίσουμε τα πρώτα Ultrabook που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, εντοπίσαμε τα Asus Zenbook. Όπως μαθαίνουμε από τον διανομέα, τα πρώτα κυκλοφόρησαν στα τέλη Δεκεμβρίου και εξαντλήθηκαν τάχιστα. Δείτε ποια μοντέλα ξανάρχονται, τη σύνθεση και τις τιμές τους.

Τον Ιούνιο του 2011 η Intel όρισε μια νέα κατηγορία φορητών υπερ-λεπτών φορητών υπολογιστών με μικρό βάρος, την οποία ονόμασε Ultrabook. Μέχρι το τέλος του 2012, η Intel σκοπεύει να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μετατόπιση του 40% της αγοράς των laptop στην νέα κατηγορία των Ultrabook.

H Intel σκοπεύει να στηρίξει τη μεταμόρφωση του 40% των laptop που θα κυκλοφορούν στην αγορά το 2012 σε Ultrabook. Για να το επιτύχει, η αγορά θα πλημμυρίσει με τους επεξεργαστές Intel Core 2ης γενιάς. Δείτε ποιοι επεξεργαστές για Ultrabook αναμένονται το 2012 και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ένα σύστημα που κλειστό, μοιάζει με tablet και ανοικτό είναι ένα πλήρως λειτουργικό laptop επέδειξε η Intel στην CES 2012. Το σύστημα NIKISKI είναι ένα σύστημα αναφοράς, προς έμπνευση των κατασκευαστών, βασισμένων στην νεότερη πλατφόρμα της Intel για smartphone και tablet.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024