Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται τα Motorola Xoom 2 και Motorola Xoom 2 Media Edition

Έρχονται τα Motorola Xoom 2 και Motorola Xoom 2 Media Edition

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά ο διάδοχος της ταμπλέτας Xoom της Motorola, το Motorola Xoom 2. To δεύτερο Xoom είναι 10% πιο ελαφρύ, και πολύ πιο λεπτό, με πιο φωτεινή οθόνη και καλύτερες επιδόσεις χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz. Το Xoom 2 όμως και το Xoom 2 Media Edition που αναμένεται την ίδια περίοδο βασίζονται στην έκδοση 3.2 του Android και όχι στο Ice Cream Sandwich.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά ο διάδοχος της ταμπλέτας Xoom της Motorola, το Motorola Xoom 2. To δεύτερο Xoom είναι 10% πιο ελαφρύ, και πολύ πιο λεπτό, με πιο φωτεινή οθόνη και καλύτερες επιδόσεις χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή με αυξημένο χρόνο κύκλου ρολογιού από το 1GHz στα 1,2GHz. Το Xoom 2 όμως και το Xoom 2 Media Edition που αναμένεται την ίδια περίοδο βασίζονται στην έκδοση 3.2 του Android και όχι στο Ice Cream Sandwich.

Η Motorola δεν έχει επισήμως ανακοινώσει τιμές για την ελληνική αγορά, ωστόσο αμφότερα κυκλοφορούν σε διαδικτυακά καταστήματα με το Motorola Xoom 2 Wi-Fi 16GB (10,1») να πωλείται γύρω στα 450 ευρώ και το Motorola Xoom 2 Media Edition Wi-Fi 16GB (8,2») κάτω από τα 400 ευρώ.

Τα νέα Motorola XOOM 2 και Motorola XOOM 2 Media Edition βασίζονται στο λειτουργικό Android 3.2 (Ηοneycomb, το οποίο είναι η πρώτη έκδοση του Android που σχεδιάστηκε για tablet), έχουν διπύρηνο επεξεργαστή 1,2 GHz, οθόνη με γυαλί Corning Gorilla Glass για να αποφεύγονται οι γρατζουνιές και ειδική επένδυση που τα προστατεύει από τις σταγόνες του νερού.

Αμφότερα τα tablet περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή MotoCast με την οποία οι χρήστες μοιράζονται τη μουσική, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα αρχεία τους ανάμεσα στον υπολογιστή και στο tablet τους χωρίς τη χρήση εφαρμογών ή καλωδίων.

Το Motorola XOOM 2 διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών και Android 3.2 Honeycomb όπως ο προκάτοχός του, «αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ», δηλώνει η κατασκευάστρια εταιρεία. «Η οθόνη είναι πιο φωτεινή και ζωντανή με ενίσχυση χρωμάτων και οι γωνίες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε το tablet να είναι πιο άνετο όταν το κρατά ο χρήστης – αυτό το tablet είναι εύκολο για το μάτι και εύκολο για τα χέρια. Το Motorola XOOM 2 έχει προεγκατεστημένα χαρακτηριστικά Business Ready όπως τη στήριξη VPN και την αποκρυπτογράφηση στοιχείων».

Το Motorola XOOM 2 διαθέτει ενσωματωμένο MOTOPRINT σε εφαρμογές κλειδιά ώστε να εκτυπώνει ασύρματα από το tablet. Είναι περίπου 100 γραμμάρια πιο ελαφρύ από το πρώτο Motorola XOOM. Η μπαταρία αντέχει για περισσότερες από 10 ώρες προβολής βίντεο.

Το Xoom 2 έχει επίσης κάμερα HD 1,3Megapixel μπροστά και 5Mpixel πίσω με ψηφιακό zoom, αυτόματη εστίαση και φλας LED, 1GB RAM,16 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, και βάρος 599 γραμμάρια.

Motorola XOOM 2 Media Edition: «Νίκησε την ανία σου»

Το Motorola XOOM 2 Media Edition έχει μικρότερη οθόνη, με διαγώνιο 8,2 ίντσες και «ζυγίζει λιγότερο από ένα βιβλίο» (386 γραμμάρια), αφού σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί κανείς να το κρατάει με το ένα χέρι. Το Xoom 2 Media Edition έχει γωνία θέασης 178 μοίρες ώστε να είναι δυνατή η θέαση π.χ. φωτογραφιών ή μιας ταινίας δίπλα σε κάποιον.

Επίσης, η Motorola υποστηρίζει ότι το Motorola XOOM 2 Media Edition έχει βελτιωθεί κατά 20% στα γραφικά του σε σχέση με το πρώτο Motorola XOOM για καλύτερα παιχνίδια, διαθέτει ήχο που προσαρμόζεται στο πραγματικό περιβάλλον «με δυνατό μπάσο που είναι ευχάριστο στα αυτιά σου, και ξεχωρίζει από το πλήθος με την ταχύτητά του στις πολλαπλές λειτουργίες».

Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει ως γενικό τηλεχειριστήριο για τον AV οικιακό εξοπλισμό με την προσωπική εφαρμογή custom remote control, η οποία είναι προεγκατεστημένη στο tablet.

«Τα tablets γίνονται όλο και περισσότερο ένα αναγκαίο εργαλείο για να παραμένεις συνδεδεμένος, να ολοκληρώνεις τις δουλειές σου και να διασκεδάζεις στο σπίτι αλλά και όταν είσαι εν κινήσει», δήλωσε ο Σπύρος Τσίτος, general manager, Mobile Devices, Motorola Mobility Hellas. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτές τις δύο νέες προσθήκες στο πορτφόλιο των tablets μας που βασίζονται στην επιτυχία του πρώτου Motorola XOOM και προσφέρουν πιο δυναμικές εμπειρίες tablet στην Ευρωπαϊκή αγορά» .

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024