Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nokia Lumia 610 | Κινητό Nokia με Windows στα 189 ευρώ σύντομα στην αγορά

Nokia Lumia 610 | Κινητό Nokia με Windows στα 189 ευρώ σύντομα στην αγορά

Το πιο οικονομικό έξυπνο κινητό τηλέφωνο με Windows θα κυκλοφορήσει από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Nokia από το βήμα του Mobile World Congress. Το Nokia Lumia 610 με Windows Phone 7.5 (Mango) των 189 ευρώ παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη.

Το πιο οικονομικό έξυπνο κινητό τηλέφωνο με Windows θα κυκλοφορήσει από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Nokia από το βήμα του Mobile World Congress. Το Nokia Lumia 610 με Windows Phone 7.5 (Mango) των 189 ευρώ παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη.

Το Nokia Lumia 610 έχει οθόνη αφής 3,7 ιντσών LCD, capacitive (ευαίσθητη στην αφή, με τη δυνατότητα του λεγόμενου pinch (τσίμπημα) για εστίαση), με εσωτερική μνήμη 8GB (χωρίς όμως διαθέση θύρα επέκτασης της μνήμης μέσω καρτών microSD) και RAM 256ΜΒ. Το Nokia Lumia 610 φέρει την τελευταία έκδοση του πλήρως ανανεωμένου λειτουργικού συστήματος της Microsoft για smartphone, δηλαδή Windows Phone 7.5 γνωστό και ως Mango.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι το Nokia Lumia 610 έχει τις εφαρμογές της Nokia Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music, Nokia Contacts Transfer (για τη μεταφορά επαφών με Bluetooth από άλλο τηλέφωνο), Applications Highlights (προτάσεις app από τη Nokia), τους χάρτες Bing, το Xbox Live Hub για όσους έχουν την κονσόλα της Microsoft και λογαριασμό Xbox Live, το Office δηλαδή Excel, Word και Powerpoint καθώς και την πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή τήρησης σημειώσεων στο ίδιο έγγραφο με ηχογραφήσεις και φωτογραφίες. Επίσης, στο Nokia Lumia 610 η πλοήγηση γίνεται με τον Internet Explorer 9 με σχεδίαση των γραφικών με τη βοήθεια του υλικού και υποστήριξη της γλώσσας HTML5.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia Lumia 610 περιλαμβάνονται επίσης κάμερα 5Mpixel με αυτόματη εστίαση, φλας από LED με αναγνώριση προσώπου. Η υποστηριζόμενη ανάλυση βίντεο είναι 1280×720 pixel με ταχύτητα λήψης 30fps σε MPEG-4. Τέλος, το Nokia Lumia 610 έχει μπαταρία 1350mAh (χρόνος ομιλίας 10,5 ώρες σε GSM), με υποστήριξη δικτύων HSDPA 7, 7,2Mbps και ασύρματης δικτύωσης μέσω IEEE 802.11 b/g και n.

H Nokia λέει ότι το Nokia Lumia 610 ή Nokia 610, είναι «προσανατολισμένο στους νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να μπουν στον κόσμο των Lumia και των Windows Phone χωρίς να δαπανήσουν πολλά χρήματα» δεδομένου ότι, «το Nokia Lumia 610 προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, web, μουσική, παιχνίδια, πλοήγηση και δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές από το Windows Phone Marketplace».

  • H διάθεση του αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε τέσσερα ζωντανά χρώματα και κόστος μόλις €189, χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις.

Η διάθεση του Nokia Lumia 610 σε αυτό το επίπεδο τιμής θεωρείται ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της Nokia αλλά και της Microsoft. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Francisco Jeronimo, από την IDC, (Research Manager European Mobile Devices): «Το Nokia Lumia 610 προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία Windows Phone και παρόμοια απόδοση με αυτή του high-end Lumia 800, αλλά σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Πέρυσι, η κοινότητα των αναλυτών υποστήριξε πόσο σημαντικό είναι για το λειτουργικό σύστημα καθώς και για την ίδια τη Nokia να προσφέρει smartphones με Windows Phone σε μεσαία κατηγορία τιμής απευθυνόμενοι στην μαζική αγορά, παρόλο που κανείς δεν περίμενε να δει μία συσκευή σε αυτό το επίπεδο τιμής πριν από το 2013.

Το Nokia Lumia 610 αποτελεί ένα θαυμάσιο παράδειγμα του πως η δύναμη και η εξειδίκευση της Nokia θα βοηθήσουν την εταιρεία να διαφοροποιηθεί προσφέροντας προϊόντα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές.

Αυτό θα δώσει ένα προβάδισμα στην αγορά καθώς δεν περιμένω να δω κάποιον ανταγωνιστή να προσφέρει ένα Windows Phone σε τέτοια τιμή σύντομα.

Επιπλέον, αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα για το οικοσύστημα των Windows Phones συνολικά, καθώς θα αποτελέσει πλέον έναν ισχυρό ανταγωνιστή απέναντι στις άλλες πλατφόρμες», καταλήγει ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας της ευρωπαϊκής αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην IDC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024