Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανέφικτη η αναβάθμιση στα Windows Phone 8 για τους χρήστες του Mango

Ανέφικτη η αναβάθμιση στα Windows Phone 8 για τους χρήστες του Mango

H Microsoft ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ότι επίκειται, το φθινόπωρο, η διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για smartphone, απογοήτευσε όμως όσους έσπευσαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, να αγοράσουν έξυπνα κινητά με την ανανεωμένη εκ βάθρων τρέχουσα έκδοση των Windows Phone, 7.5 γνωστή ως Mango, όταν απάντησε αρνητικά στο ερώτημα «Θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε σε Windows Phone 8;»

H Microsoft ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ότι επίκειται, το φθινόπωρο, η διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για smartphone, απογοήτευσε όμως όσους έσπευσαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, να αγοράσουν έξυπνα κινητά με την ανανεωμένη εκ βάθρων τρέχουσα έκδοση των Windows Phone, 7.5 γνωστή ως Mango, όταν απάντησε αρνητικά στο ερώτημα «Θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε σε Windows Phone 8;»

Τα πρώτα smartphone με Windows Phone 8 αναμένονται την ίδια περίοδο με τα Windows 8 και το πρώτο tablet της Microsoft, το Surface με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και τα Windows RT, δηλαδή το φθινόπωρο του 2012.

Απογοητευμένοι δηλώνουν ήδη οι χρήστες των πρώτων Nokia Lumia (Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 610 και Nokia Lumia 710 ήρθαν σχετικά πρόσφατα στην ελληνική αγορά, με το ισχυρότερο αυτών, το Nokia Lumia 900 των €600 να είναι «ακόμα στο κουτί» αφού ανακοινώθηκε στις 6 Ιουνίου ότι θα κυκλοφορήσει στα μέσα του μήνα) αλλά και των HTC Titan, HTC Radar και Samsung Omnia W που ήταν τα πρώτα που διατέθηκαν πριν από ένα εξάμηνο.

Αντίθετα, η Apple ανακοίνωσε ότι το iOS 6 θα προορίζεται και για το «παλιό» iPhone 3GS του 2009.

Το γεγονός θεωρείται πιθανό να «παγώσει» την αγορά ιδιαίτερα των σημερινών Nokia Lumia, αφού οι χρήστες δεν θα επέλεγαν εύκολα ένα smartphone που αποκόπτεται από τις εξελίξεις την πλατφόρμας, με σημαντικότερη αυτή των νεότερων app. Οι εφαρμογές για Windows Phone 8 δεν θα τρέχουν σε Windows Phone 7.5.

Ενημέρωση Windows Phone 7.8

Παρά το γεγονός ότι οι χρήστες smartphone με Windows Phone 7.5 ή Mango -τα πρώτα Windows για smartphone με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας- δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν σε Windows Phone 8, θα δουν διαθέσιμη μια ενημέρωση λογισμικού για το λειτουργικό που θα προσθέσει κάτι νέο στην εμπειρία τους.

Η ενημέρωση θα αφορά μόνο στην νέα αρχική οθόνη, το «πρόσωπο» του τηλεφώνου, την λεγόμενη Start screen. Στα νέα Windows, η αρχική οθόνη αλλάζει και η Microsoft δίνει την δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους των λεγόμενων tiles. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαθέσιμα μεγέθη, τα οποία αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον του για την εκάστοτε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι αν ο χρήστης δεν λαμβάνει πολλά μηνύματα e-mail, το live tile παραμένει στην αρχική οθόνη για να λαμβάνει ενημέρωση, μπορεί όμως να επιλέξει το μικρότερο δυνατό μέγεθος για να το παραμερίσει και να μειώσει το scrolling στην αρχική οθόνη. Αντίθετα, εάν η επικοινωνία με ένα πρόσωπο ή η χρήση ενός app έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον χρήστη, τότε θα μπορεί να επιλέγει το μεγαλύτερο διαθέσιμο μέγεθος για αυτό το live tile και να βλέπει το κείμενο τόσο μεγάλο ώστε να μην χρειάζεται να κάνει tap για να ενεργοποιήσει την εφαρμογή και να το διαβάσει.

Επίσης, στην νέα αρχική οθόνη θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για την απόδοση χρωμάτων στα χαρακτηριστικά ζωντανά «τουβλάκια» των εφαρμογών, αφού η παλέτα των χρωμάτων εμπλουτίζεται.

Δείτε το νέο πρόσωπο των Windows Phone με την ενημέρωση Windows Phone 7.8

Η ενημέρωση ονομάστηκε από την Microsoft Windows Phone 7.8 για να δείξει ότι η έκδοση 7.5 αναβαθμίζεται και παίρνει τουλάχιστον κάτι από τα Windows Phone 8. Περιορίζεται όμως στην Start Screen.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει την έλευση των Windows Phone 8 ως ένα άλμα («μιας γενιάς»), τεχνολογικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν τρέχει πάνω σε «παλιό» hardware και σημαίνει ότι τα app για τα Windows Phone 8 δεν θα μπορούν να εκτελεστούν σε Windows Phone 7.5.

Με την έλευση των Windows Phone 8, αναμένονται νέα smartphone με Windows, αφού το λειτουργικό υποστηρίζει διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές που εξοπλίζουν από καιρό smartphone με Android. Επιπλέον, τα νέα smartphone θα μπορούν να δέχονται κάρτες μνήμες MicroSD, θα έχουν οθόνες HD με υποστήριξη υψηλότερων αναλύσεων, θα υποστηρίζουν το WiDi για την μεταφορά περιεχομένου ασύρματα μέσω Wi-Fi στην μεγάλη οθόνη, θα έχουν NFC, Skype ενσωματωμένο στην λειτουργία τηλεφωνικών κλήσεων (και με βίντεο), θα δέχονται φωνητικές εντολές, θα έχουν την υπηρεσία πλοήγησης και τους χάρτες της Nokia (που θα μπορούν να αποθηκευτούν για χρήση offline) και άλλα.

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε μας στο Twitter @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024