Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εφικτή η απενεργοποίηση του Secure Boot στα Quest PC για τα Windows 8

Εφικτή η απενεργοποίηση του Secure Boot στα Quest PC για τα Windows 8

Η Microsoft αφήνει στα χέρια των κατασκευαστών OEM την απόφαση να επιτρέψουν ή όχι στους χρήστες των πιστοποιημένων για τα Windows 8 υπολογιστές τους να απενεργοποιούν την λειτουργία Secure Boot. Χωρίς την δυνατότητα απενεργοποίησης οι κάτοχοι πιστοποιημένων υπολογιστών δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν δεύτερο λειτουργικό δίπλα στα Windows 8. Τι επέλεξε η Info Quest για τα πιστοποιημένα Quest PC;

Η Microsoft αφήνει στα χέρια των κατασκευαστών OEM την απόφαση να επιτρέψουν ή όχι στους χρήστες των πιστοποιημένων για τα Windows 8 υπολογιστές τους να απενεργοποιούν την λειτουργία Secure Boot.

Χωρίς την δυνατότητα απενεργοποίησης της «Ασφαλούς Εκκίνησης», οι κάτοχοι πιστοποιημένων υπολογιστών θα είναι «ασφαλείς από κακόβουλο λογισμικό», δεν θα μπορούν όμως να εγκαταστήσουν δεύτερο λειτουργικό δίπλα στα Windows 8.

Η Info Quest ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο υπολογιστής QUEST XPAND INGENIOUS VALUE στην σειρά Quest είναι το πρώτο σύστημα κατασκευαστή OEM στην Ελλάδα που πήρε την πιστοποίηση Windows 8. Με αφορμή την ανακοίνωση, ζητήσαμε διευκρινίσεις για την δυνατότητα απενεργοποίησης του Secure Boot στα πιστοποιημένα Quest PC.

H Info Quest απαντά στο tech.in.gr ότι το Quest PC με πιστοποίηση Windows 8 θα διατίθεται με ενεργοποιημένη (enabled) την επιλογή Secure Boot. Η επιλογή “enable/disable Secure boot” είναι ορατή στο UEFI του motherboard και ως κατασκευαστές του Quest PC έχουμε φροντίσει να παρέχεται στο χρήστη αυτή η επιλογή. Οπότε ο χρήστης μπορεί εύκολα να επιλέξει εάν θα κάνει enable ή disable το Secure Boot.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι QUEST XPAND INGENIOUS VALUE ήταν το πρώτο που πιστοποιήθηκε και σταδιακά θα πιστοποιηθούν και τα υπόλοιπα στην οικογένεια Quest. Τέλος, η εταιρεία δηλώνει εν αναμονή εγκρίσεων πριν δημοσιευτεί σχετική πληροφορία στο κατάστημα you.gr.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024