Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν αποκλείει την κατασκευή smartphone από την Microsoft ο επικεφαλής της

Δεν αποκλείει την κατασκευή smartphone από την Microsoft ο επικεφαλής της

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στήβεν Μπάλμερ, χαράζει νέα πορεία για την εταιρεία και τοποθετεί στην πρώτη γραμμή το hardware και τις υπηρεσίες από το cloud, στρατηγική που θυμίζει Apple. Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μπάλμερ άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία ίσως τελικά κατασκευάζει τα δικά της smartphone, αντλώντας από την εμπειρία κατασκευής των tablet Surface και της κονσόλας Xbox.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στήβεν Μπάλμερ, χαράζει νέα πορεία για την εταιρεία και τοποθετεί στην πρώτη γραμμή το hardware και τις υπηρεσίες από το cloud, στρατηγική που θυμίζει Apple. Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μπάλμερ άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία ίσως τελικά κατασκευάσει τα δικά της smartphone, αντλώντας από την εμπειρία κατασκευής των tablet Surface που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα και της κονσόλας Xbox.

«Θα έρθουν καιροί που θα κατασκευάζουμε συσκευές ειδικού σκοπού, όπως επιλέξαμε να κάνουμε με το Xbox και το Surface», γράφει ο Μπάλμερ. Η νέα προσέγγιση θεωρείται ότι ακολουθεί τα χνάρια της Apple, η οποία επιδεικνύει με τα εξαιρετικά δημοφιλή iPad και iPhone την στενή συνύπαρξη hardware και software.

O Μπάλμερ, που βρίσκεται στην θέση του CEO στην Microsoft αφότου πήρε τα ηνία από τον Μπιλ Γκέιτς το 2000, είπε ότι η Microsoft θα συνεχίσει την συνεργασία της με τους παραδοσιακούς συνεργάτες της, όπως η Dell, η Samsung και η HTC. Ωστόσο, τόνισε πως ο ρόλος της Microsoft στο οικοσύστημα αλλάζει και επηρεάζει τους τρόπους που διοικείται η εταιρεία, που δημιουργούνται νέες εμπειρίες από τα προϊόντα της και που προωθούνται σε τελικούς χρήστες και επιχειρήσεις. Η Microsoft μεταλλάσσεται σε μια επιχείρηση «συσκευών και υπηρεσιών», είπε ο Μπάλμερ.

Διαβάστε σχετικά με την αλλαγή της πορείας της Microsoft:

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Microsoft με ένα κύμα νέων εκδόσεων στα πλέον δημοφιλή προϊόντα της να έρχεται τον Οκτώβριο. Windows 8, Windows Phone 8, οι νέες υπηρεσίες Xbox και το Μοντέρνο Office θα έχουν την ίδια όψη και αίσθηση και θα καταστήσουν οικεία την χρήση υπολογιστή, τηλεφώνου, tablet αλλά και της τηλεόρασης. «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αλλάξουμε, μετά από 25 χρόνια, το λογότυπό μας», ανακοίνωσε η Microsoft στις 23 Αυγούστου 2012.

H Microsoft δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές στις οποίες θα διατεθούν τα πρώτα Surface της, τα tablet που θα τοποθετήσει απέναντι στα Apple iPad. Σε συνέντευξή σε εφημερίδα του Σιάτλ, ΗΠΑ, ο Στήβεν Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μπορεί να μην μίλησε με δεκαδικά για το θέμα, έγινε όμως σαφής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρεώσει την Microsoft για την αποτυχία της να δώσει επιλογή εναλλακτικών browser στους Ευρωπαίους χρήστες των Windows, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χ.Αλμούνια.

Η Microsoft μας δίνει έναν λόγο να επισπεύσουμε την αγορά νέου υπολογιστή, αν και τα Windows 8 αργούν ακόμα. Εάν αγοράσετε τώρα νέο μηχάνημα με Windows 7 δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αύριο την αναβάθμιση στα Windows 8 αντί δύο εκατοντάδων ευρώ, μπορείτε να τα παραγγείλετε για €15. Είναι όμως αρκετά ηχηρές οι φωνές των ειδικών στο Διαδίκτυο που λένε ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο, γιατί δεν έχουμε ακόμα δει υπολογιστές που παίζουν τα Windows 8 στα δάχτυλα.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024