Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι εστί smart camera για την Samsung

Τι εστί smart camera για την Samsung

Η Samsung επιχειρεί να συνδέσει το όνομά της με τον όρο smart camera αλλά και να κατακτήσει τον κορυφή το 2014 σε έναν τομέα που εισήλθε πρόσφατα (το 2010), με όπλο την εμπειρία της από τις έξυπνες τηλεοράσεις και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Η Samsung επιχειρεί να συνδέσει το όνομά της με τον όρο smart camera αλλά και να κατακτήσει τον κορυφή το 2014 σε έναν τομέα που εισήλθε πρόσφατα (το 2010), με όπλο την εμπειρία της από τις έξυπνες τηλεοράσεις και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ο Κορεάτης κατασκευαστής θα επιχειρήσει να κατακτήσει την αγορά της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής από ένα κενό που διέκρινε ότι υπάρχει: αυτό που θα βοηθήσει τους ερασιτέχνες, αν και λάτρεις της φωτογράφησης, χρήστες να κάνουν ένα βήμα πάνω από τις οικονομικές compact χωρίς να μπουν στον μαγικό, αλλά δυσνόητο κόσμο των μηχανών DSLR. Μάλιστα, η Samsung δηλώνει ότι θα κατασκευάζει όλα τα μέρη των μηχανών της αλλά και φακούς μόνη της, χωρίς την συνεργασία κανενός καταξιωμένου κατασκευαστή μηχανών.

  • Μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής είναι να πείσει τους χρήστες smartphone πως όσο καλή κι αν είναι η κάμερα στο κινητό τους τηλέφωνο, δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια συσκευή αφοσιωμένη στην τέχνη της φωτογράφησης. Δείτε γιατί δεν έχεις κάμερα, ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο smartphone, στο tech.in.gr

H πρόταση της Samsung αφορά σε τρεις mirrorless μηχανές της σειράς NX (Samsung Smart Camera NX), και συγκεκριμένα στα μοντέλα NX1000, NX210 και NX20, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες, έχουν όμως αισθητήρες APS-CMOS 20,3Μpixel και τοποθετούνται σε διαφορετικά επίπεδα τιμών και στην ελληνική αγορά: στα 600 ευρώ για την εισαγωγική NX1000, στα 780 ευρώ για την NX210 και στα 1000 ευρώ για το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, NX20.

Πολιτική απόφαση της Samsung είναι να μην ανταγωνιστεί στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής, αυτή των καμερών κάτω των 100 ευρώ, αφού εκεί θεωρεί ότι οι λήψεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα smartphone (τουλάχιστον τα καλύτερα).

Οκτώ δυνατότητες έχουν όλες οι έξυπνες κάμερες της Samsung, στις οποίες δεδομένο αποτελεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi (με τα hotspot διαθέσιμα σχεδόν παντού):

1. Δυνατότητα αποστολής e-mail από την μηχανή

Οι έξυπνες κάμερες της Samsung έχουν την δυνατότητα αποστολής e-mail σε 10 παραλήπτες (10ΜΒ ή 20 φωτογραφίες). Η διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω των διακομιστών της Samsung, χωρίς προηγουμένως ο φωτογράφος να εισάγει τις ρυθμίσεις για το e-mail του -οι παραλήπτες λαμβάνουν mail «Sent from Samsung».

2. Mobile Link, ένα app που επιτρέπει την πρόσβαση σε Smart Camera της Samsung (2012) από το smartphone. Μεσολαβεί για την προβολή αλλά και την αντιγραφή των λήψεων φωτογραφιών και βίντεο από την κάμερα στο τηλέφωνο.

3. TV Link, για την προβολή των λήψεων απρόσκοπτα προς το παρόν αποκλειστικά σε τηλεοράσεις του κατασκευαστή

4. Wi-Fi Direct, για την άμεση επικοινωνία με συμβατές συσκευές χωρίς την μεσολάβηση router

5. Remote Viewfinder, ένα app για τον χειρισμό της Smart Camera από το smartphone από απόσταση έως και 10 μέτρων (το smartphone χρησιμοποιείται ως σκόπευτρο, μπορεί να αναλάβει τις ρυθμίσεις της κάμερας, το zoom και την προεπισκόπηση των φωτογραφιών στην φωτογραφική μηχανή). Ο έλεγχος της Smart Camera από το smartphone αφορά τον Timer, το φλας, την ανάλυση και την λήψη. Όταν χρησιμοποιείται το app, η λήψη γίνεται και από τις δύο συσκευές, δηλαδή την έξυπνη κάμερα και το έξυπνο τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένα, και αποθηκεύονται και στην κάμερα. Επίσης, οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται στην κάμερα θα έχουν και πληροφορία θέσης από το GPS του smartphone.

6. Auto Backup, για την μεταφορά αντιγράφων ασφαλείας σε υπολογιστή με ένα κλικ

7. Social Sharing, αγκαλιάζοντας τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter, YouTube

8. Cloud, όπου η Samsung παρέχει αρχικά την δυνατότητα μεταφοράς των φωτογραφιών στο Microsoft Skydrive (με 8GB χώρο στον χρήστη της μηχανής). Το μέγεθος των αρχείων μειώνεται, με αναπόφευκτη συνέπεια την μείωση της ποιότητας των λήψεων (ως αρχεία 2ΜΒ μεταφέρονται σε 3-4 δευτερόλεπτα), αποτελεί όμως μια επιλογή χρήσιμη υπό συνθήκες. Στα πλάνα της Samsung για το 2013 περιλαμβάνεται το λεγόμενο S-Cloud, με το οποίο φιλοδοξεί να παρέχει τις δικές της υπηρεσίες στο λεγόμενο «σύννεφο», χωρίς τους προαναφερόμενους περιορισμούς.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024