Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App για Android θα τρέχουν στα Windows 8

App για Android θα τρέχουν στα Windows 8

Από την διαθεσιμότητα εφαρμογών στο Windows Store θα εξαρτηθεί εάν οι πρώτοι χρήστες των Windows 8 σε desktop, laptop ή tablet θα στραφούν στα Android app. Η εκτέλεσή τους καθίσταται εφικτή στο περιβάλλον των Windows 8 μετά την συνεργασία της AMD με την Bluestacks αλλά και την εναλλακτική πρόταση της Intel για Android app σε συστήματα με Intel Inside.

Από την διαθεσιμότητα εφαρμογών στο Windows Store θα εξαρτηθεί εάν οι πρώτοι χρήστες των Windows 8 σε desktop, laptop ή tablet θα στραφούν στα Android app. Τουλάχιστον, η εκτέλεση Android app είναι εφικτή στο περιβάλλον των Windows 8 μετά την συνεργασία της AMD με την Bluestacks αλλά και την εναλλακτική πρόταση της Intel για Android app σε συστήματα με Intel Inside.

H AMD δηλώνει πως έχει κάνει επεμβάσεις στους επεξεργαστές και τα τσιπ γραφικών που επιτρέπει την βελτιστοποίηση εφαρμογών που αναπτύχθηκαν για smartphone ή tablet με Android, ώστε να εκτελούνται απρόσκοπτα σε υπολογιστές με μεγαλύτερες οθόνες.

Η ενημέρωση για τον αριθμό των app στο νεότευκτο Windows Store, όπως ονομάζει η Microsoft το δικό της κατάστημα διάθεσης εφαρμογών για τα Windows 8, παραμένει φτωχή, με κάποιες αναφορές σε κάποιες χιλιάδες (περί τις 2.000). Ο αριθμός των διαθέσιμων app μειώνεται καθώς η διαθεσιμότητα διαφέρει ανά χώρα. Επίσης, μένει να γίνει σαφής ο αριθμός μετά τον διαχωρισμό των app στο Windows Store που αναπτύχθηκαν για την έκδοση Windows RT (ταμπλέτες βασισμένες στην αρχιτεκτονική ARM) από αυτά που αναπτύχθηκαν για τα Windows 8.

  • Στις ταμπλέτες με Windows RT θα μπορούν να εκτελούνται μόνο app που αναπτύχθηκαν για τα Windows RT.

Τα Windows 8 ανακοινώνονται την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου.

Τα συστήματα με τσιπ της AMD θα φέρουν προεγκαταστημένο το AppZone, ένα κατάστημα app για Android δωρεάν και επί πληρωμή, κάποια καταξιωμένα ήδη από τον κόσμο των smartphone ή των tablet με Android. Αυτό δεν σημαίνει ότι το AppZone έχει κλειστές τις πόρτες του σε όσους δεν το βρήκαν προεγκατατημένο στο σύστημά τους.

Ρίξτε μια ματιά στο Windows Store

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερο στο tech.in.gr σχετικά:

  • App από τον κόσμο των smartphone, στον κόσμο των PC
    Η AMD άνοιξε τις πόρτες του δικού της καταστήματος app, όπου συγκεντρώνονται εφαρμογές και παιχνίδια βελτιστοποιημένα για συστήματα που φέρουν τσιπ επεξεργασίας γραφικών και APU της AMD. Στο AMD AppZone εκτός από app για PC συγκεντρώνονται και app για Android, μετατρέποντας PC, tablet και AIO σε μια προέκταση των smartphone με Android και τανάπαλιν.
  • Τρέξτε Android app στο PC
    Έχει ήδη βραβευτεί ως το καλύτερο app ever (στην CES 2012 αν και σε κατάσταση alpha), και τελεί ακόμα υπό δοκιμή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι μέχρι να βγει από την κατάσταση beta διατίθεται δωρεάν. Το λογισμικό της BlueStacks θα αναλάβει να τρέξει τα app που έχετε στο Android smartphone σας (δωρεάν και επί πληρωμή) μέσα από τον δικό της player στο PC σας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024