Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρωμένη χρήση NFC για πρώτη φορά σε συνέδριο στην Ελλάδα

Ολοκληρωμένη χρήση NFC για πρώτη φορά σε συνέδριο στην Ελλάδα

Στο 14ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom World 2012 οι σύνεδροι που έφτασαν τους 2.500 είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλεονεκτήματα της οργάνωσης μιας μεγάλης διοργάνωσης με τσιπ NFC. Η ελληνική Hotech ανέλαβε το έργο με το NFC MyFair.

Στο 14ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom World 2012 οι σύνεδροι που έφτασαν τους 2.500 είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλεονεκτήματα της οργάνωσης μιας μεγάλης διοργάνωσης με τσιπ NFC. Η ελληνική Hotech ανέλαβε το έργο με το NFC MyFair.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται ολοκληρωμένη χρήση της τεχνολογίας NFC. Με την αξιοποίηση των υπηρεσιών NFC της Hotech ειδικά για συνέδρια και εκθέσεις διαπεραιώθηκαν όλες οι λειτουργίες για την εξατομικευμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση των συνέδρων (on-line registration, fast track check-in, NFC attendance & access control, NFC Seminars registration, NFC Lead Management, NFC “Touch to Win” Κλήρωση). Έτσι, το συνέδριο αναβαθμίστηκε σε πολλαπλά επίπεδα, δίνοντας προστιθέμενη αξία στον διοργανωτή, αλλά και την ευκαιρία στους 2500 επισκέπτες, ομιλητές, χορηγούς και εκθέτες να γνωρίσουν από κοντά και να χρησιμοποιήσουν «hands-on» τις δυνατότητες της τεχνολογίας NFC (NFC Experience).

Σας μεταφέρουμε την εικόνα που έχουμε για το NFC MyFair:

NFC σε εκθέσεις και συνέδρια

Μια από τις ενδιαφέρουσες εφαρμογές της τεχνολογίας NFC αφορά στις εκθέσεις και τα συνέδρια ή γενικότερα τις εκδηλώσεις. Η HOTech μας έδειξε τη λύση NFC MyFair.

Ο διοργανωτής καθορίζει τις παραμέτρους της εκδήλωσης στο σύστημα MyFair Planning, συλλέγει πληροφορίες για τους επισκέπτες μέσω του MyFair web interface, παράγει κάρτες MyFair SofTouch που παραδίδονται στους επισκέπτες κατά την προσέλευσή τους, ελέγχει την πρόσβαση στους χώρους και καταγράφει παρουσίες και συμμετοχή των επισκεπτών σε περίπτερα, ομιλίες, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα.

Η κάρτα MyFair SofTouch είναι η προσωπική ταυτότητα του κάθε επισκέπτη και τη χρησιμοποιεί για να λαμβάνει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από διάφορα σημεία της εκδήλωσης όπου έχουν τοποθετηθεί συσκευές NFC (π.χ. κιόσκια πληροφοριών, μηχανές αυτόματης πώλησης, σημεία πώλησης).

Οι πληροφορίες μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, over-the-air, από τις συσκευές NFC και αποθηκεύονται στην κεντρική βάση δεδομένων της εκδήλωσης, ώστε να εξαχθούν συγκεντρωτικές αναφορές και στατιστικά προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (οργανωτές, επισκέπτες, εκθέτες, πωλητές).

Αυτό από την πλευρά του επισκέπτη, πολύ απλά σημαίνει ότι όταν μπορούμε να επισκεφτούμε μια μεγάλη έκθεση ή ένα σημαντικό συνέδριο και με την κάρτα NFC να συγκεντρώνουμε πληροφορία από τα εκθέματα, να ανταλλάσσουμε στοιχεία επικοινωνίας με τους συνέδρους ή τους εκθέτες, να αξιοποιούμε τις προπληρωμένες παροχές μας με τη χρήση της ίδιας κάρτας, να καταγράφεται από την κάρτα μας το ενδιαφέρον μας για συγκεκριμένα προϊόντα ώστε έπειτα μέσω Διαδικτύου να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορία ειδικά για αυτά καταργώντας τα φυλλάδια με πλήθος από τα οποία συνήθως φεύγουμε από μια έκθεση.

Φανταστείτε επίσης, την περαιτέρω δικτύωση των συμμετεχόντων σε ένα συνέδριο, οι οποίοι προτείνονται ως «φίλοι» με αφορμή το δεδηλωμένο ενδιαφέρον τους σε πολύ συγκεκριμένες πλέον παρουσιάσεις.

Το σημαντικό θέμα της ασφάλειας των δεδομένων αντιμετωπίζεται από τη HOTech: στα tag μπορεί να γίνει εγγραφή κρυπτογραφημένων δεδομένων, χρησιμοποιούνται τεχνολογίες SSL και VPN στις ασύρματες μεταφορές δεδομένων, και γίνεται πιστοποίηση εγκυρότητας μηνυμάτων, κρυπτογράφηση αρχείων και βάσης δεδομένων, ορίζονται διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης, πιστοποίηση συσκευών και εγκεκριμένων χρηστών που συνδέονται. Τέλος, όλες οι λύσεις παρέχονται ως υπηρεσίες με στόχο το κόστος ανά χρήστη να μειώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά κάτω από 1 ευρώ).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024