Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το φθινόπωρο (φθηνότερο) Playstation 4 και Xbox 720

Το φθινόπωρο (φθηνότερο) Playstation 4 και Xbox 720

Αναλυτής της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών σε σημείωμά του προς τους επενδυτές καταλήγει στην εκτίμηση πως οι διάδοχοι των παιχνιδομηχανών της Sony και της Microsoft θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013 αντίστοιχα, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 350 έως 400 δολάρια στις ΗΠΑ.

Αναλυτής της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών σε σημείωμά του προς τους επενδυτές καταλήγει στην εκτίμηση πως οι διάδοχοι των παιχνιδομηχανών της Sony και της Microsoft θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013 αντίστοιχα, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 350 έως 400 δολάρια στις ΗΠΑ.

Στην περίπτωση του Xbox, η τιμή για το γνωστό ως «Xbox 720» δεν θα αποτελούσε έκπληξη αφού σε αυτό το επίπεδο κυμάνθηκε και το Xbox 360 όταν αυτό κυκλοφόρησε το 2005 (έκδοση 20GB). Έκπληξη όμως θα αποτελούσε η διάθεση του PS4 στα 350-400 δολάρια, αφού το Playstation 3 που κυκλοφόρησε το 2006 κόστιζε 100 ή και 200 δολάρια περισσότερο.

Ο αναλυτής της Baird Equity Research, Colin Sebastian βασίζεται σε πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει κατά την διάρκεια του Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας 8-11 Ιανουαρίου, υποθέτοντας ότι Sony και Microsoft θα κάνουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση των πρότυπων κονσολών τον Ιούνιο στην καθιερωμένη έκθεση της βιομηχανίας videogaming, την Electronic Entertainment Expo 2013 (E3).

Επίσης, ο αναλυτής εκτιμά πως η αρχιτεκτονική των παιχνιδομηχανών επόμενης γενιάς θα βασίζεται από εξαρτήματα διαθέσιμα «στο ράφι» για high end PC, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο επόμενο Xbox. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως το επόμενο Xbox θα έχει Intel Inside, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ταχύτερη ανάπτυξη νέων τίτλων, στην μείωση του κόστους παραγωγής και στην τελική, μειωμένη, τιμή της κονσόλας. Ακόμα, θεωρεί πως θα βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία με τα Windows 8 και φορητές συσκευές με Windows. Εκτός όμως από τους επεξεργαστές της Intel, ο Colin Sebastian περιμένει ότι το Xbox 720 θα έχει ενσωματωμένους τους αισθητήρες του Kinect και δυνατότητα χειρισμού με φωνητικές εντολές.

Πάντως, σε ότι αφορά στην Nintendo, ο ίδιος αναλυτής δεν είναι αισιόδοξος για την επέκταση του κοινού της εταιρείας πέραν των παραδοσιακών οπαδών της με δόλωμα το Nintendo Wii U.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr

  • Πώς θα θέλατε το Playstation 4; Αρχές της νέας δεκαετίας και οι λάτρεις του 15χρονου πια Playstation συζητούν ήδη για το τι θα ήθελαν να δουν στην επόμενη έκδοσή του, αν και δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2011… 2013 και ακόμα δεν έχουμε δει το PS4.
  • Αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο του διαδόχου του Xbox 360; Ακόμα και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετρά ως την E3 του 2013 ο επικεφαλής προγραμματισμού στο Xbox Live της Microsoft. O Λάρι «Major Nelson» Hryb έθεσε σε λειτουργία τον μετρητή στο μπλογκ του, εντείνοντας τις φήμες ότι πριν κλείσει η χρονιά, η Microsoft θα έχει ανακοινώσει τον διάδοχο του επτάχρονου πλέον Xbox 360.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024