Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Samsung Galaxy S IV θα γυρνάει σελίδες κοιτώντας τον χρήστη στα μάτια

Το Samsung Galaxy S IV θα γυρνάει σελίδες κοιτώντας τον χρήστη στα μάτια

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S IV λέγεται ότι θα είναι η δυνατότητά του να απαλλάσσει τον χρήστη από την ανάγκη να αλλάζει σελίδα καθώς διαβάζει την οθόνη 5 ιντσών. Ο διάδοχος του Samsung Galaxy S III θα «κοιτάει» τα μάτια του χρήστη και θα κάνει scroll όταν πρέπει, λέει ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S IV λέγεται ότι θα είναι η δυνατότητά του να απαλλάσσει τον χρήστη από την ανάγκη να αλλάζει σελίδα καθώς διαβάζει στην οθόνη 5 ιντσών. Ο διάδοχος του Samsung Galaxy S III θα «κοιτάει» τα μάτια του χρήστη και θα κάνει scroll όταν πρέπει, λέει ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, η Samsung έχει ήδη υποβάλλει προς κατοχύρωση τεχνολογία με την επωνυμία Eye Scroll σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απίθανο, και εξηγούμαστε:

Όπως είχαμε πληροφορηθεί ήδη από τον Μάιο του 2012, όταν η Samsung παρουσίαζε το S III στο Λονδίνο, τα αρχικά σχέδια της εταιρείας προέβλεπαν να ονομαστεί η συσκευή «Human Phone». Ο όρος «ανθρώπινο τηλέφωνο» βασιζόταν σε σειρά λειτουργιών (software) που εκτελούνται φυσικά, όταν ο χρήστης κάνει κάτι, ή δεν κάνει κάτι, που προκαλεί την εκτέλεσή τους.

«Ανθρώπινα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά του S III:

  • Στην περίπτωση που ο χρήστης γράφει μήνυμα από το GALAXY S III και αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει κλήση στον παραλήπτη του μηνύματος, μπορεί απλά να βάλει το κινητό στο αυτί του και το GALAXY S III καλεί άμεσα το συγκεκριμένο αριθμό.
  • Με τη λειτουργία Smart alert, ο χρήστης δε χάνει καμία αναπάντητη κλήση ή μήνυμα, εφόσον κάνει το τηλέφωνο να δονείται, όταν επαναχρησιμοποιείται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας.
  • Η κάμερα του S III αξιοποιείται με έναν ακόμα μάλλον έξυπνο τρόπο: διακρίνει ότι το κοιτάτε και δεν σβήνει η οθόνη χωρίς να κλείσετε τα βλέφαρά σας.
  • Ο προσανατολισμός της οθόνης δεν αλλάζει άθελά σας μόλις αλλάξει λίγο η κλήση του τηλεφώνου μαζί με το χέρι σας.
  • Όταν η αφύπνιση του τηλέφωνου ενεργοποιείται, αλλά ο χρήστης χρειάζεται λίγη επιπλέον ξεκούραση, μπορεί να την αναβάλλει απλά με μια του λέξη (S Voice).
  • To S III «ακούει» στο Hi Galaxy! για να «ξυπνήσει» (ή σε τέσσερις ακόμα εντολής ενεργοποίησης του Wake Up).

Μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr Τι άλλο κάνει «έξυπνα» το Samsung Galaxy S III.

To Samsung Galaxy S IV αναμένεται να ανακοινωθεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση της Samsung στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Τι πρέπει όμως να έχει το Samsung Galaxy S IV για να ξεχωρίσει;

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024