Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παίρνουν σύνταξη τα Windows XP, γίνετε μοντέρνοι», λέει η Microsoft

«Παίρνουν σύνταξη τα Windows XP, γίνετε μοντέρνοι», λέει η Microsoft

H Microsoft έχει αναπτύξει δύο εκδόσεις του Office επόμενης γενιάς. Το Office 2013 διαφέρει από το Office 365 ως προς την σχέση του με το λεγόμενο cloud και η εταιρεία είναι φανερό ότι προωθεί ως βέλτιστη την επιλογή το Office 365 με ετήσια συνδρομή. Εξάλλου, προσδίδει σημαντικά οφέλη στην επιλογή αυτή. Κοινό εμπόδιο στην εγκατάσταση του Office, με οποιαδήποτε φορεσιά, είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών είναι... παλιομοδίτες.

H Microsoft έχει αναπτύξει δύο εκδόσεις του Office επόμενης γενιάς. Το Office 2013 διαφέρει από το Office 365 ως προς την σχέση του με το λεγόμενο cloud και η εταιρεία είναι φανερό ότι προωθεί ως βέλτιστη την επιλογή το Office 365 με ετήσια συνδρομή. Εξάλλου, προσδίδει σημαντικά οφέλη στην επιλογή αυτή: Οκτώ πλεονεκτήματα του συνδρομητικού Office 365 έναντι του πακέτου. Κοινό εμπόδιο στην εγκατάσταση του Office, με οποιαδήποτε φορεσιά, είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών είναι… παλιομοδίτες.

Κατά κοινή ομολογία, τα Windows XP γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία. Η Microsoft τονίζει βέβαια ότι δεν πρόκειται για «το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη», καθώς τα Windows 7 κατάφεραν να τους πάρουν αυτόν τον τίτλο το 2012. Από την άλλη, εξαρτάται σε… ποιο βασίλειο κοιτάς και στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο να μην πειράζουμε ότι δουλεύει.

Το νέο Office αποτελεί το δυνατό χαρτί της Microsoft. Για χάρη του, θα μπορούσε να γίνει αναβάθμιση και του λειτουργικού συστήματος αλλά και αγορά νέου εξοπλισμού, σε σπίτια και επιχειρήσεις. Η σουίτα έχει εντυπωσιακές δυνατότητες -αρκεί η δυνατότητα να χρησιμοποιείς Word σαν να είσαι στο γραφείο σου, όπου κι αν βρίσκεσαι από έναν ξένο υπολογιστή. Ωστόσο, για να έχεις το νέο Office πρέπει να δουλεύεις τουλάχιστον σε Windows 7 ή μεταγενέστερη έκδοση. Αν έχεις Windows XP, πρέπει να αναβαθμίσεις στα Windows 7 ή στα Windows 8.

Επιπλέον, τα Windows XP «δεν θα ζήσουν» πολύ ακόμα. Έχουν έναν μόνο χρόνο «ζωής», κάτι που μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για τους χρήστες στο σπίτι, σημαίνει όμως πολλά για τα τμήματα IT των επιχειρήσεων. Η υποστήριξη των Windows XP λήγει στις 8 Απριλίου 2014.

Έτσι, η Microsoft προτείνει στις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν… την μόδα και να επιλέξουν Windows 8 Pro, δηλαδή να αποσυρθούν τα Windows XP. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου με τον χαρακτηριστικό τίτλο Get2Modern, όπου στεγάζονται όλα τα επιχειρήματά της για την μετάβαση από τα Windows XP στα Windows 8 Pro. Παραπέμπει σε πλήθος «μοντέρνων» υπολογιστών με Windows 8 αλλά και σε ειδικές προσφορές για την μαζική αναβάθμιση (αν και δεν απευθύνονται σε ελληνικές επιχειρήσεις).

Τα βασικότερα επιχειρήματα της Microsoft για την αναβάθμιση των συστημάτων με Windows XP είναι τα εξής:

  • Αυξάνεται το κόστος υποστήριξης των εφαρμογών σε XP: Δεδομένου ότι τα Windows XP αφορούν παλαιότερη τεχνολογία, πολλές από τις εφαρμογές που γράφτηκαν αρχικά για Windows XP τώρα θα κοστίσουν επιπλέον σε κόστος για την υποστήριξη – κυρίως καθώς οι ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού σταματούν σταδιακά να υποστηρίζουν τις νεότερες εφαρμογές τους που λειτουργούν σε Windows XP. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους εταιρίες όπως η IDC εκτιμούν ότι όσο περισσότερο καθυστερούν οι επιχειρήσεις να μεταβούν από τα Windows XP σε Windows 7 ή Windows 8, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος υποστήριξης των Windows XP.
  • Οι νέοι υπολογιστές κάνουν τους υπαλλήλους πιο αποτελεσματικούς: Με μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα συσκευών με Windows 8 – από φορητούς υπολογιστές, tablets και All in One με οθόνες αφής – το παλιότερο hardware μπορεί να αντικατασταθεί από νεότερες Windows συσκευές που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις συγκεκριμένες ανάγκες των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης σήμερα.
  • Εξυπηρετείται η πολιτική Bring Your Own Device: Η διαχείριση συσκευών που φέρνουν οι υπάλληλοι στην επιχείρηση και τις συνδέουν στο εταιρικό δίκτυο είναι εφικτή με τα Windows 8 -μπορούν να προστατέψουν τα δεδομένα τους και να διαχειριστούν τις συσκευές, σύμφωνα πάντα με τις αρχές ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Δεν είναι βέβαιο ότι όλοι ασπάζονται αυτά τα επιχειρήματα και προφανώς, κάθε επιχείρηση πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά για να αποφασίσει για μια σημαντική επένδυση που μπορεί να ξεκίνησε με θέμα «Αναβάθμιση στην επόμενη γενιά του Office», καταλήγει όμως να αφορά μεγαλύτερες αποφάσεις, όπως «Αναβάθμιση συστημάτων», «Αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος», «Cloud», επιλογές που εγείρουν θέματα ιδιαίτερα σημαντικά για τις επιχειρήσεις, όπως η ασφάλεια αλλά και η εμπιστοσύνη στον πάροχο των υπηρεσιών του cloud που αναλαμβάνει και ρόλο φύλακα. Πάντως, στο ερώτημα της εμπιστοσύνης, η Microsoft υποστηρίζει πως αυτοπροσδιορίζεται ως εταιρεία software (και hardware), και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρούσε να αντλήσει έσοδα από την εκμετάλλευση δεδομένων χρηστών. Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, όσοι πληρώνουν (συνδρομή), δεν μπορεί παρά να απολαμβάνουν και αυτό το αγαθό στο cloud, μοιάζει να εννοεί.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024