Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τους όρους διάθεσης των iPhone στην Ευρώπη, ζητά η Κομισιόν

Τους όρους διάθεσης των iPhone στην Ευρώπη, ζητά η Κομισιόν

Ερωτηματολόγια για τους όρους διάθεσης των iPhone απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αρκετά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανταποκρινόμενη σε καταγγελίες από τα δίκτυα στην Ευρώπη επιχειρεί να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ώστε να αποφασίσει εάν υπάρχει λόγος να επέμβει ώστε να αποκαταστήσει τυχόν στρέβλωση του ανταγωνισμού στην αγορά smartphone από την Apple.

Ερωτηματολόγια για τους όρους διάθεσης των iPhone απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αρκετά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η Επιτροπή, ανταποκρινόμενη σε καταγγελίες από τα δίκτυα στην Ευρώπη, επιχειρεί να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ώστε να αποφασίσει εάν υπάρχει λόγος να επέμβει ώστε να αποκαταστήσει τυχόν στρέβλωση του ανταγωνισμού στην αγορά smartphone από την Apple.

Στην ανάληψη δράσης από τα επίσημα όργανα της Ε.Ε. αναφέρθηκαν οι Financial Times, βεβαιώνοντας την ύπαρξη των σχετικών εγγράφων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κομισιόν εστιάζει στους όρους διάθεσης των iPhone ανά την Ευρώπη, ενώ η Apple επιμένει πως τα συμβόλαια που συνάπτει με τα ευρωπαϊκά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υπακούουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πάντως, οι διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και πριν πάρει την μορφή επίσημης έρευνας θα πρέπει να αποδειχτεί ότι η Apple έχει δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά smartphone, κάτι που ίσως αποδειχτεί δύσκολο, δεδομένης της δημοτικότητας των ανταγωνιστικών smartphone της σειράς Samsung Galaxy, σημειώνει το πρακτορείο.

Η είδηση για την διερεύνηση των ευρωπαϊκών συμβολαίων για το iPhone από την Ε.Ε. έγινε γνωστή νωρίτερα τον Μάρτιο από την εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης, και είχε αποδοθεί σε καταγγελίες από τα δίκτυα στην Γαλλία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο σχετικό άρθρο:

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Apple δεν κατηγορείται ότι επιβάλλει στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να διαθέτουν το iPhone από το δίκτυό τους. Ωστόσο, η υψηλή ζήτηση τους αναγκάζει να δεχτούν τους υποχρεωτικούς «αυστηρούς όρους» που τους θέτει ο κατασκευαστής, όπως να παραγγείλουν την ελάχιστη επιτρεπτή ποσότητα ανεξαρτήτως μοντέλου σε μια περίοδο χρόνου (π.χ. ανά τριετία), πληρώνοντας για αυτήν ακόμα κι αν δεν διαθέσουν όλο το απόθεμα.

Αν και η ζήτηση για iPhone, λένε αναλυτές της Strategy Analytics, συνεχίζει να ξεπερνάει την προσφορά καθιστώντας το ρίσκο θεωρητικό, οι πάροχοι επενδύουν τα περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ για το iPhone απ’ότι σε ανταγωνιστικά smartphone, ώστε να μεγιστοποιήσουν την προσέλευση των δυνητικών χρηστών στα καταστήματά τους. Έτσι, οι ανταγωνιστές της Apple αδυνατούν να πείσουν τα δίκτυα να προωθήσουν τα δικά τους smartphone.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεγάλη ανατροπή για τη Super League της νέας σεζόν – Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το φαβορί για το επόμενο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024