Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Αρχή Προστασίας του Ανταγωνισμού εισβάλλει σε Apple Store στην Γαλλία

H Αρχή Προστασίας του Ανταγωνισμού εισβάλλει σε Apple Store στην Γαλλία

Στο μικροσκόπιο της αρχής προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού στην Γαλλία έχει περιέλθει η Apple, μετά από καταγγελία διανομέα που έκλεισε ότι ευνοεί τα Apple Store έναντι άλλων καταστημάτων. Η Autorite de la Concurrence διέταξε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας στα επίσημα καταστήματα της Apple στην χώρα για την συγκέντρωση σχετικών στοιχείων, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στην οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Στο μικροσκόπιο της αρχής προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού στην Γαλλία έχει περιέλθει η Apple, μετά από καταγγελία του διανομέα eBizcuss που ανέστειλε την λειτουργία του το 2012 ότι, η εταιρεία ευνοεί τα δικά της Apple Store έναντι άλλων καταστημάτων. Η Autorite de la Concurrence διέταξε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας στα επίσημα καταστήματα της Apple στην χώρα για την συγκέντρωση σχετικών στοιχείων, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στην οικονομική εφημερίδα Les Echos.

O ιδιοκτήτης της eBizcuss Francois Prudent φέρεται να έχει καταγγείλει ότι η Apple εγκαινίασε Apple Store ανά την χώρα και άφησε άλλα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Apple «να λιμοκτονήσουν», αφού διέταξε τους διανομείς χονδρικής πώλησης να δίνουν προτεραιότητα στα Apple Store εις βάρος των άλλων εξουσιοδοτημένων καταστημάτων. Η Les Echos αναφέρει επίσης ότι ο Prudent καταγγέλλει ότι αρχές προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού εξετάζουν εάν η Apple και άλλες ιντερνετικές επιχειρήσεις παραβιάζουν τους κανόνες με τα app store τους.

Αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα στην οποία υπόκειται η Apple στην Ευρώπη. Τους όρους διάθεσης των iPhone στην Ευρώπη, ζητά η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανταποκρινόμενη σε καταγγελίες από τα δίκτυα στην Ευρώπη, επιχειρεί να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ώστε να αποφασίσει εάν υπάρχει λόγος να επέμβει ώστε να αποκαταστήσει τυχόν στρέβλωση του ανταγωνισμού στην αγορά smartphone από την Apple.

Στην εμπορική πολιτική που ασκεί η Apple στην Γαλλία έχει επέμβει και στο παρελθόν η Αρχή. Το 2009 επενέβη για να τερματιστεί η αποκλειστική διάθεση iPhone 3G/3GS από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Orange. Έκτοτε, κανένα μελλοντικό μοντέλο iPhone δεν θα αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο ενός δικτύου για περίοδο μεγαλύτερη των τριών μηνών, όρισε η Αρχή.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024