Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο σε αργή κίνηση, ο παράγοντας ενθουσιασμού για το επόμενο iPhone;

Βίντεο σε αργή κίνηση, ο παράγοντας ενθουσιασμού για το επόμενο iPhone;

Δεδομένη θεωρείται για τους θιασώτες της Apple η κυκλοφορία του iPhone 5S σύντομα και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, κρίνοντας αφενός από τις φήμες και τις διαρροές αφετέρου από την συχνότητα του παρελθόντος. Το 9to5mac.com μάλιστα τεκμηριώνει ότι μια από τις βελτιώσεις που αναμένεται να δούμε σε επόμενο iPhone είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο με ταχύτητα 120 καρέ το δευτερόλεπτο, δηλαδή βελτιωμένες λήψεις σε αργή κίνηση.

Δεδομένη θεωρείται για τους θιασώτες της Apple η κυκλοφορία του iPhone 5S σύντομα -και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο-, κρίνοντας αφενός από τις φήμες και τις διαρροές αφετέρου από την συχνότητα των ανακοινώσεων του παρελθόντος. Μάλιστα, το 9to5mac.com τεκμηριώνει ότι μια από τις βελτιώσεις που αναμένεται να δούμε σε επόμενο iPhone -αν και όχι απαραίτητα στο 5S- είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο με ταχύτητα 120 καρέ το δευτερόλεπτο, δηλαδή βελτιωμένες λήψεις σε αργή κίνηση.

Η δυνατότητα εντοπίστηκε στα έγκατα του iOS 7 από developer, δεν υποστηρίζεται από το iPhone 5 και τίποτα δεν βεβαιώνει ότι πρόκειται να υποστηρίζεται από το iPhone 5S (αντίθετα, ανάλογες ανακαλύψεις έχουν γίνει εν αναμονή του επόμενου iPhone και στο παρελθόν, ωστόσο υιοθετήθηκαν αργότερα από ό,τι αναμενόταν σε μεθεπόμενο μοντέλο).

H λήψη βίντεο με αυτό το ρυθμό παράγει αρκούντως εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως φαίνεται στο παράδειγμα που επέλεξε το σάιτ που είναι αφιερωμένο σε ό,τι σχετίζεται με την Apple.

Το Samsung Galaxy S4 που θα βρει απέναντί του με το επόμενο iPhone υποστηρίζει την λήψη βίντεο στα 120fps/720p, μια δυνατότητα που εισήγαγε o Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής από το Samsung Galaxy Note II με το αποτέλεσμα στο S4 να είναι βελτιωμένο κυρίως λόγω της υποστήριξης από την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ.

Πάντως, οι λήψεις βίντεο με διπλάσιο αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο έχουν ορατές διαφορές από τις λήψεις με τα σημερινά στάνταρτ (60fps). Εντούτοις, το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως την ανάλυση στην οποία θα γίνεται η γρήγορη λήψη. Ακόμα, η λήψη στα επαγγελματικά βίντεο σε αργή κίνηση που βλέπουμε στην τηλεόραση έχει γίνει με πολύ περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο (περί 500fps) με επαγγελματικό εξοπλισμό. Παρόλα αυτά, η υποστήριξη λήψης βίντεο σε αργή κίνηση σε επόμενο iPhone μπορεί να προκαλέσει την επιθυμητή συζήτηση γύρω από το προϊόν και ως εκ τούτου η Apple να επιτύχει τον σκοπό της, δηλαδή να αυξήσει τις πωλήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024