Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα «στοιχειώδη σωματίδια της ύλης» για το Ίντερνετ των Πραγμάτων από την Intel

Τα «στοιχειώδη σωματίδια της ύλης» για το Ίντερνετ των Πραγμάτων από την Intel

Τα τηλέφωνα και οι ταμπλέτες δεν είναι οι τελευταίες υπερφορητές συσκευές που θα δούμε, είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intel στο IDF 2013.  Αναμείνατε γκάτζετ που φοριούνται, εξελιγμένους αισθητήρες και ρομποτικές διατάξεις με Quark, προετοίμασε τους απανταχού θιασώτες της Intel. Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα δείτε τα πρώτα δείγματα γραφής, είπε ο κος Krzanich.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich αποκάλυψε στην εναρκτήρια ομιλία του στην ετήσια συνάντηση Intel Developer Forum που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ότι η Intel θα παρουσιάσει τους «Bay Trail», τα πρώτα συστήματα system-on-a-chip (SoC) 22 νανομέτρων της Intel για φορητές συσκευές. Οι Bay Trail βασίζονται στη νέα μικροαρχιτεκτονική Silvermont χαμηλής κατανάλωσης και υψηλών επιδόσεων, η οποία θα οδηγήσει στην διάθεση φορητών συστημάτων Android και Windows, ιδιαίτερα ταμπλέτες και συσκευές 2 σε 1.

Οι επεξεργαστές Ivy Bridge ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο τσιπ μαζικής παραγωγής της Intel που χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία 22nm και η επαναστατική σχεδίαση τρανζίστορ Tri-Gate.

Μάλιστα, ο κος Krzanich είπε πως ότι οι συσκευές που η Intel ονομάζει «υπερφορητές», είναι ένα πιο δυναμικό τμήμα της αγοράς από ότι συχνά αναγνωρίζεται, αναφερόμενος όχι μόνο σε smartphone και ταμπλέτες, αλλά και σε ταμπλέτες με λογική 2 σε 1 που αποκτούν τις λειτουργίες PC με πρόσθετο πληκτρολόγιο και άλλες συσκευές πέραν των παραδοσιακών φορητών υπολογιστών.

«Τα έξυπνα τηλέφωνα και οι ταμπλέτες δεν είναι το τελευταίο στάδιο», δήλωσε. «Το επόμενο υπολογιστικό κύμα διαμορφώνεται ακόμη. Η τεχνολογία των συσκευών που μπορούν να ενσωματωθούν στα ρούχα, εξελιγμένοι αισθητήρες και ρομποτικές διατάξεις αποτελούν μερικές μόνο από τις πρώτες εφαρμογές.»

Quark σε γκάτζετ που φοριούνται και σε «πράγματα» με Internet

Δίνοντας ένα παράδειγμα για τον τρόπο που η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ηγετική της θέση στον κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τομέα για να ωθήσει σε σχεδιάσεις με ακόμα μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση, ο κ. Krzanich ανακοίνωσε την οικογένεια επεξεργαστών Quark της Intel.

Πρόκειται για επεξεργαστές χαμηλότερης κατανάλωσης που θα χρησιμοποιήσει η Intel για να επεκτείνει την απήχηση της στα αναπτυσσόμενα τμήματα, από εφαρμογές της τάσης Internet of Things έως τις συσκευές που μπορούν να φορεθούν. Έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές στις οποίες η χαμηλότερη ισχύς και το μικρότερο μέγεθος αποτελούν προτεραιότητα σε σχέση με τις υψηλότερες επιδόσεις.

H Intel θα προσφέρει δείγματα από συστήματα αναφοράς βασισμένα στα πρώτα προϊόντα σε αυτή την οικογένεια κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2013 για να βοηθήσει τους συνεργάτες της να επιταχύνουν την ανάπτυξη προσαρμοσμένων, βελτιστοποιημένων λύσεων που αρχικά απευθύνονται στους κλάδους της βιομηχανίας, της ενέργειας και των μεταφορών.

Καθώς η επόμενη γενιά υπολογιστικών συστημάτων αναπτύσσεται σε ακόμη πιο προσωπική κατεύθυνση, τα τεχνολογικά προϊόντα που σχεδιάζονται για να μπορούν να φορεθούν είναι ένα ιδιαίτερα καινοτόμο περιβάλλον. Ο κ. Krzanich αναφέρθηκε σε ένα βραχιόλι ως ενδεικτικό για τις σχεδιάσεις αναφοράς υπό ανάπτυξη, και ανέφερε ότι η εταιρεία αναζητά ενεργά ευκαιρίες με τους συνεργάτες της σε αυτό τον τομέα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024