Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια κρυφή ματιά στο εσωτερικό του Sony Playstation 4

Μια κρυφή ματιά στο εσωτερικό του Sony Playstation 4

Με θρησκευτική ευλάβεια ο επικεφαλής του τμήματος μηχανικών του ιαπωνικού κολοσσού αποσυναρμολογεί, για πρώτη φορά δημόσια, το νεότερο επίτευγμα της Sony στον τομέα των μηχανών εκτέλεσης βιντεοπαιχνιδιών.

Με θρησκευτική ευλάβεια ο επικεφαλής του τμήματος μηχανικών του ιαπωνικού κολοσσού αποσυναρμολογεί, για πρώτη φορά δημόσια, το νεότερο επίτευγμα της Sony στον τομέα των μηχανών εκτέλεσης βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Yasuhiro Ootori κάνει τα αποκαλυπτήρια της αρχιτεκτονικής του PS4, στο οποίο εγκαταλείπεται ο πανίσχυρος Cell. Η «τελετή» επαναφέρει μνήμες από την εποχή που η συναρμολόγηση ενός προσωπικού υπολογιστή ήταν ιδιαίτερο συνηθισμένο φαινόμενο. Η στροφή στην αρχιτεκτονική x86 θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα παιχνίδια για το PS4 -τα οποία χρειάζεται, δεδομένου ότι η κονσόλα της Sony δεν παίζει τα παιχνίδια για το PS3.

Στο εσωτερικό του PS4, συνυπάρχουν μαζί η κεντρική μονάδα επεξεργασίας με την μονάδα επεξεργασίας γραφικών (CPU και GPU), σε ένα τσιπ που περιβάλλεται από τσιπ μνήμης GDDR5 συνολικής χωρητικότητας 8GB, κρύβοντας επίσης μέσα του ένα ογκώδες τροφοδοτικό. Το PS4 έχει σκληρό δίσκο με ταχύτητα περιστροφής 5400rpm SATA (δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για SATA III, γεγονός που απογείωνε τις επιδόσεις ενός δίσκου SSD, αντί HDD), ο οποίος αφαιρείται εύκολα με μια βίδα. Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Super-PC», Sony Playstation 4

Το περιοδικό Wired εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα ένα βίντεο στο οποίο προβάλλεται η αποσυναρμολόγηση του Playstation 4 από τους τεχνικούς της Sony. Σας προτείνουμε να το δείτε στην διεύθυνση http://www.wired.com/gamelife/2013/11/playstation4-teardown-video/
Στο wired.com μπορείτε επίσης να δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του PS4 http://www.wired.com/gamelife/2013/11/ps4-gallery/

Η Sony Computer Entertainment Europe ανακοίνωσε ότι το PlayStation4 (σειρά CUH-1000A) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου 2013. Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η τιμή του PS4 στην Ευρώπη θα είναι 399 ευρώ. Παράλληλα, είναι επίσης γνωστό πως ο ιαπωνικός κολοσσός θα μειώσει την τιμή του Playstation 3 12GB και του φορητού Playstation Vita (σε όλα τα μοντέλα και στις κάρτες μνήμης) στα 199 ευρώ στην Ευρώπη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024