Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Geeksphone Revolution, ένα smartphone high end με FirefoxOS ή Android

Geeksphone Revolution, ένα smartphone high end με FirefoxOS ή Android

Η ισπανική Geeksphone αποκάλυψε ότι ήδη από το 2012 εργάζεται για την κατασκευή ενός smartphone «με επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων». Το Geeksphone Revolution "Made in Europe" μπορεί να λειτουργήσει είτε με Android, ή με το ανοικτό Web OS του Mozilla, το Firefox OS που παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 και στην Αθήνα.

Η ισπανική Geeksphone αποκάλυψε ότι ήδη από το 2012 εργάζεται για την κατασκευή ενός smartphone «με επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων». Το Geeksphone Revolution «Made in Europe» μπορεί να λειτουργήσει είτε με Android, ή με το ανοικτό Web OS του Mozilla, το Firefox OS που παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 και στην Αθήνα (με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου κινητού στην Ελλάδα με το λειτουργικό, του Alcatel One Touch Fire).

Το επαναστατικό τηλέφωνο για geek υψηλών προδιαγραφών θα κυκλοφορήσει σύντομα, δήλωσε ο συνιδρυτής της Geeksphone, Javier Aguera προσθέτοντας με σιγουριά πως θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη τόσο για τις υψηλές επιδόσεις του όσο και για την ανταγωνιστική του τιμή.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως όσοι έχουν προ-παραγγείλει το Peak+ (παραγγελίες άρχισαν να γίνονται δεκτές από τα τέλη Ιουλίου 2013) θα μπορέσουν να ζητήσουν με το ίδιο αντίτιμο 149 ευρώ (χωρίς φόρους) να τους σταλεί το Geeksphone Revolution. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Peak+ στο tech.in.gr.

H εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Revolution, είναι όμως φανερό ότι η έμφαση δίνεται στην επεξεργαστική ισχύ. Στο Peak+, το τρίτο μοντέλο Geeksphone, ο ισπανός κατασκευαστής είχε αυξήσει την χωρητικότητα της μνήμης RAM στο 1GB (512ΜΒ στο πρώτο Peak). Βελτιώσεις είχε υποσχεθεί η εταιρεία και στην απόδοση των γραφικών και την διαχείριση της μπαταρίας. Τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό και το εξωτερικό του νέου Peak εμφανίζονταν επίσης βελτιωμένα, και υπόσχονται ένα Peak+ γυαλιστερό που αποκρίνεται καλύτερα στην αφή, όπως ζήτησαν οι πρώτοι χρήστες του (κυρίως developers εφαρμογών που θα εμπλουτίσουν το Firefox Marketplace). Πάντως, το τσίπσετ του Peak+ παρέμενε το ίδιο (Qualcomm Snapdragon 1,2GHz, διπύρηνος) όπως και η οθόνη 4,3 ιντσών, πολλαπλής αφής, qHD IPS, η κάμερα 8Mpixel πίσω και μπροστά 2Mpixel. To Peak+ είχε 4GB εσωτερική μνήμη, επεκτάσιμη με κάρτα microSD αλλά και 25GB στο cloud σε συνεργασία με την Fiabee.

Διαβάστε επίσης:

Ανθή Παναγιωτάκη @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

    Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 02 Μαϊου 2024