Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Samsung Galaxy S5 μπορεί να σας αναγνωρίζει από την ίριδα του ματιού

To Samsung Galaxy S5 μπορεί να σας αναγνωρίζει από την ίριδα του ματιού

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί η Samsung στην προτίμηση πολλών χρηστών να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το smartphone τους με ένα βλέμμα o Lee Young Hee, επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της εταιρείας σε συνέντευξή του στο Bloomberg. To Samsung Galaxy S5 φέρεται να βρίσκεται ante portas τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο, αφού οι φήμες για την διάθεσή του ακόμα νωρίτερα δεν επιβεβαιώνονται.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί η Samsung στην προτίμηση πολλών χρηστών να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το smartphone τους με ένα βλέμμα, o Lee Young Hee, επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της εταιρείας σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Υπάρχουν πολλοί φανατικοί της τεχνολογίας αναγνώρισης από την ίριδα του ματιού. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα την ενσωματώσουμε στο Samsung Galaxy S5», είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

H Apple έκανε την αρχή στην χρήση βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης ταυτότητας με την ενσωμάτωση ενός αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος πάνω στο μοναδικό πλήκτρο του τρέχοντος μοντέλου iPhone, iPhone 5S.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης δεν αποτελούν πανάκεια. Όταν το Touch ID τέθηκε στο μικροσκόπιο των ευυπόληπτων γερμανών χάκερ του Chaos Computer Club και ξεκλειδώθηκε εν απουσία του κατόχου του. Όπως επισημαίνουν συχνά, το δακτυλικό αποτύπωμα που χρησιμοποιείται παγκοσμίως πια στα διαβατήρια ως αποδεικτικό ταυτότητας μπορεί εύκολα να κλαπεί. «Είναι βλακώδες να χρησιμοποιείς ως κλειδί ασφαλείας κάτι που αφενός δεν μπορείς να αλλάξεις, αφετέρου το αφήνεις καθημερινά παντού», είχε πει ο εκπρόσωπος της ομάδας, Frank Rieger. Σε ότι αφορά την ασφάλεια των iPhone, τονίζουν πως είναι πολύ εύκολο να εξαναγκαστεί ο ιδιοκτήτης του να ακουμπήσει το home button χωρίς την θέλησή του, αναφέροντας ως παράδειγμα έναν τέτοιο εξαναγκασμό ενός συλληφθέντα με χειροπέδες από την αστυνομία. Είναι πολύ πιο δύσκολο, νομικά, να σας αναγκάσουν να δώσετε το passcode σας, επισημαίνουν.

Πάντως, το ConsumerLab της Ericsson έχει καταγράψει την θετική στάση των χρηστών smartphone να απαλλαγούν από τους συνήθεις κωδικούς, με βιομετρικές μεθόδους:

  • Από το 2014 το σώμα μας θα είναι το password μας; Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες smartphone επιζητούν να απαλλαγούν από τους πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης και προτίθενται να αναθέσουν το έργο της ταυτοποίησης στο δακτυλικό τους αποτύπωμα, ή την αναγνώριση της ίριδας του ματιού τους…

Θέματα: Χάκινγκ

Στο Galaxy S4 η Samsung έχει ενσωματώσει την τεχνολογία SmartEyes. Όταν ο χρήστης παρακολουθεί μιας ταινίας και αποστρέψει το βλέμμα του από την οθόνη, η αναπαραγωγή σταματάει αυτόματα έως ότου ο χρήστης ξανακοιτάξει, οπότε συνεχίζεται η προβολή της. Θυμηθείτε το από το σχετικό βίντεο:

To Samsung Galaxy S5 φέρεται να βρίσκεται ante portas τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο, αφού οι φήμες για την διάθεσή του ακόμα νωρίτερα δεν επιβεβαιώνονται. To S4 μπορεί να μην είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό επειδή η όψη του δεν διέφερε αρκετά από το Samsung Galaxy S III είπε ο Lee, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το S5 θα ξεχωρίζει. Μαζί με το S5 αναμένεται και η δεύτερη έκδοση του Samsung Galaxy Gear, του smartwatch της Samsung.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024