Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη παρουσίαση του Samsung Galaxy S5 στην Ελλάδα

Η πρώτη παρουσίαση του Samsung Galaxy S5 στην Ελλάδα

Στις 11 Απριλίου 2014 πρόκειται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά το Samsung Galaxy S5. Το καλύτερο smartphone της Samsung διακρίνεται για τις αναπροσαρμογή του τρόπου λήψης βέλτιστων φωτογραφιών και βίντεο με την «έξυπνη λήψη», το Ultra Power Saving Mode που δίνει «ζωή» στο κινητό όταν η μπαταρία του έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο και το έξυπνο κλείδωμα όχι μόνο με τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και με την επιλεκτική «εξαφάνιση» αρχείων και φακέλων που διατηρεί κλειδωμένα αλλά και αδιόρατα ο χρήστης. Έμφαση δίνει η εταιρεία και στο S Health 3.0.

Στις 11 Απριλίου 2014 πρόκειται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά το Samsung Galaxy S5 με τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 801, στον οποίο οφείλονται πολλές από τις σημαντικές βελτιώσεις στο νεότερο smartphone της Samsung. Το καλύτερο smartphone της Samsung διακρίνεται για τις αναπροσαρμογή του τρόπου λήψης φωτογραφιών και βίντεο με την «έξυπνη λήψη», το Ultra Power Saving Mode που δίνει «ζωή» στο κινητό όταν η μπαταρία του έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο και το έξυπνο κλείδωμα όχι μόνο με τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και με την επιλεκτική «εξαφάνιση» αρχείων και φακέλων που διατηρεί κλειδωμένα (αλλά και αδιόρατα) ο χρήστης.

Η Samsung υποστηρίζει πως «το Galaxy S5 μπορεί να παραμείνει ενεργό επί ένα ολόκληρο 24ωρο με την ενεργοποίηση του Ultra Power Saving Mode όταν η μπαταρία έχει πέσει στο 10%, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να δεχτεί για παράδειγμα μια σημαντική κλήση». Φυσικά, όλες οι ενεργοβόρες λειτουργίες του τηλεφώνου απενεργοποιούνται αυτόματα, όπως οι ενημερώσεις, η φωτεινότητα της οθόνης (η οποία γίνεται μονόχρωμη), και άλλα.

Η βελτίωση της κάμερας έγκειται κυρίως στην δυνατότητα του χρήστη «να καταγράψει την στιγμή» με την επονομαζόμενη «έξυπνη λήψη» και να εφαρμόσει στην συνέχεια τα εφέ που επιθυμεί και όχι το αντίστροφο (να επιλέξει mode και έπειτα να κάνει την λήψη). Το αρχείο JPG που παράγει η έξυπνη λήψη συνοδεύεται από την απαιτούμενη πληροφορία για να εφαρμοστούν σειρά εφέ, τα οποία στο S4 έπρεπε να προεπιλέξει ο χρήστης -κάτι το οποίο για να γίνει εφικτό το μέγεθος του αρχείου της φωτογραφίας μεγεθύνεται πολύ, και μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20ΜΒ.

Πάντως, από την παρουσίαση έγινε φανερή η έμφαση που δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία στην «καλή κάμερα», προσθέτοντας όχι μόνο μεγαλύτερο αισθητήρα -η αξία των MPixel εξάλλου έχει μειωθεί-, αλλά και γρήγορη αυτόματη εστίαση (0,3 sec) και HDR (στις φωτογραφίες και στα βίντεο, με εξαίρεση αυτά στα 4Κ). To S5 περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο φωτο-στούντιο, τονίζει ο κατασκευαστής και οι έξυπνες λήψεις βίντεο που είδαμε αλλά και οι επιλογές για την δημιουργία βίντεο από το smartphone ήταν πράγματι εντυπωσιακές και εύχρηστες για τον μέσο χρήστη.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο με τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 από την παρουσίαση της Samsung Electronics Ελλάς στις 26 Μαρτίου 2014.

Έμφαση δίνει η εταιρεία και στο S Health 3.0, μιας και «το fitness αποτελεί τάση», μια εφαρμογή που αξιοποιεί τον αισθητήρα καρδιακών παλμών που βρίσκεται ενσωματωμένος κάτω από την κάμερα του τηλεφώνου αλλά και άλλους αισθητήρες του τηλεφώνου και στα περικάρπια της Samsung, Gear 2, Gear 2 Neo και Fit.

Στις 11 Απριλίου λανσάρονται επίσης τα τέσσερα έξυπνα αξεσουάρ για το S5 που φοριούνται στον καρπό: ο Activity Tracker, το περικάρπιο Gear Fit και τα smartwatch Gear 2 και Gear 2 με Tizen OS. Μάλιστα κατά την παρουσίαση της Samsung Electronics Ελλάς τονίστηκε το ισχυρό πλεονέκτημα του ανοικτού Tizen που επιτρέπει την μεταφερσιμότητα των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν γι’αυτό (HTML5, CSS, Javascript και άλλες ανοικτές τεχνολογίες Web) σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, δεδομένης της επικείμενης προέλασης του Google Android Wear. Πάντως, η Samsung δεν θα μείνει έξω από το καράβι του Android Wear, αφού περιλαμβάνεται στην λίστα των κατασκευαστών που θα λανσάρουν μέσα στο 2014 wearable που θα το φέρει, χωρίς αυτό να μειώνει την πίστη με την οποία προωθεί το δικό της Tizen OS.

Το Samsung Galaxy S5 θα διατεθεί με προτεινόμενη τιμή λιανικής 759 ευρώ. Το Activity Tracker θα πωλείται στα 79 ευρώ, το Gear Fit στα 199 ευρώ και τα Gear 2 και Gear 2 Neo στα 299 και 199 ευρώ αντίστοιχα. H Samsung θα διαθέσει το S5 με δυνατότητα κατεβάσματος app δωρεάν, σε app που διατίθενται επί πληρωμή (συνολικής αξίας 500 δολαρίων) καθώς και την εφαρμογή ReadPoint με δωρεάν τρία τεύχη των περιοδικών Fortune/People και InStyle.

To Galaxy S5 όπως και τα wearable δεν είναι αδιάβροχα, έχουν όμως ειδική προστασία από ατυχήματα με το νερό γι’αυτό χαρακτηρίζονται «water resistant» όχι όμως «waterproof», όπως άλλωστε σηματοδοτεί η πιστοποίηση IP67 (σε βάθος ενός μέτρου επί μισή ώρα, και προστασία από την σκόνη).

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

    Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Τρίτη 19 Μαρτίου 2024