Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App για εφήμερη βιντεοεπικοινωνία ένας-προς-έναν ετοιμάζει το Facebook

App για εφήμερη βιντεοεπικοινωνία ένας-προς-έναν ετοιμάζει το Facebook

Το Facebook φέρεται να επιχειρεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών του SnapChat, αναπτύσσοντας την δική του υπηρεσία ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων που αυτοκαταστρέφονται μετά την προβολή τους από τον παραλήπτη.

Το Facebook φέρεται να επιχειρεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών του SnapChat, αναπτύσσοντας την δική του υπηρεσία ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων που αυτοκαταστρέφονται μετά την προβολή τους από τον παραλήπτη.

H εφημερίδα Financial Times αναφέρεται στο πρότζεκτ ως «Slingshot» («σφεντόνα»), μέρος του οποίου είναι ένα app που με λίγα χτυπήματα στην οθόνη στέλνει σύντομα βιντεομηνύματα, το οποίο λέγεται ότι θα ανέβει στα app stores των smartphone μέσα στον Μάιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το Slingshot μάλλον θα ομοιάζει με την εφαρμογή TapTalk της Wit Dot Media στην οποία ο χρήστης επιλέγει το πρόσωπο που θέλει να στείλει φωτογραφία ή σύντομη λήψη βίντεο και κρατώντας επιλεγμένη την φωτογραφία του να γίνεται η λήψη και η αποστολή. Ο αποδέκτης της λήψης δεν μπορεί να αναπαράγει το βίντεο ή να ξαναδεί την φωτογραφία, βασικό χαρακτηριστικό του Snapchat.

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Μεγάλα Ψέματα του SnapChat Οι μυστικές φωτογραφήσεις σας που είχατε επιλέξει να διαγραφούν σε 1 έως το πολύ 10 δευτερόλεπτα μετά την προβολή τους από τον αποδέκτη τους μπορούσαν πανεύκολα να σωθούν. Οι πληροφορίες για την θέση όπου βρίσκεστε συλλέγονταν από την εταιρεία, όλα τα στοιχεία των φίλων σας υποκλέπτονταν από το τηλεφωνικό σας ευρετήριο και εύκολα μπορούσε κανείς να στήσει λογαριασμό στην υπηρεσία με το δικό σας αριθμό τηλεφώνου.
  • Ζωντανή επικοινωνία με live video στο Snapchat Το Snapchat, η υπηρεσία ανταλλαγής «εφήμερων» μηνυμάτων που έγινε πρωτοσέλιδο όταν αρνήθηκε την προσφορά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Facebook, πρόσθεσε την δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής για smartphone και μάλιστα ενεργοποιεί απευθείας την κάμερα όταν ο χρήστης ανοίγει το app για να προωθήσει την επικοινωνία με ιντερνετική βιντεοκλήση.
  • Τι είναι το snapchat; Με αφορμή την γενναία προσφορά του Facebook ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολλοί χρήστες «άκουσαν» για πρώτη φορά ότι υπάρχει μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, δημοφιλής μεταξύ εφήβων, που τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν μηνύματα με φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται λίγα δευτερόλεπτα μετά την παραλαβή τους. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς είναι το Snapchat.
  • Τι είναι το WhatsΑpp;Το WhatsApp είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες smartphone να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω Διαδικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στο smartphone τους. Μάλιστα, η συζήτηση μπορεί να γίνει ομαδική. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ορίσει ένα ακόμα username, αλλά να εμφανίζεται με τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
  • To Instagram επιτρέπει το prive μοίρασμα φωτογραφιών/βίντεο Την δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων αποκτούν τα μέλη του φωτογραφικού κοινωνικού δικτύου Instagram, κτήμα του Facebook από το 2012. Με το Instagram Direct, οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει φωτογραφία ή και βίντεο σε οποιονδήποτε αρκεί να είναι μέλος του Instagram και εάν το αίτημά του γίνει αποδεκτό μια φορά, τότε οι προβολές κατ’ιδίαν θα συνεχίζονται, έως ότου ο αποδέκτης επιλέξει να τις αγνοήσει μαζικά ή να μπλοκάρει τον χρήστη που τις στέλνει.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024