Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμονοπωλιακά πυρά στην Microsoft και από την Κίνα

Αντιμονοπωλιακά πυρά στην Microsoft και από την Κίνα

Στο στόχαστρο μιας από τις Αρχές προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της Κίνας βρίσκεται επισήμως πλέον η Microsoft, με αντικείμενο γνωστό ήδη στις αντίστοιχες Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεκατρία χρόνια μετά τον διακανονισμό στις ΗΠΑ και την επιβολή προστίμου και δέκα χρόνια μετά το πρώτο πρόστιμο από την Ε.Ε., η Microsoft αντιμετωπίζει ξανά τον εφιάλτη της κατηγορίας ότι εκμεταλλεύτηκε την ηγεμονία της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για την επεκτείνει στους τομείς του Internet browsing και της αναπαραγωγής μουσικής.

Στο στόχαστρο μιας από τις Αρχές προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της Κίνας βρίσκεται επισήμως πλέον η Microsoft, με αντικείμενο γνωστό ήδη στις αντίστοιχες Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεκατρία χρόνια μετά τον διακανονισμό στις ΗΠΑ και δέκα χρόνια μετά το πρώτο πρόστιμο από την Ε.Ε., η Microsoft αντιμετωπίζει ξανά τον εφιάλτη της κατηγορίας ότι εκμεταλλεύτηκε την ηγεμονία της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για PC για να την επεκτείνει στους τομείς του Internet browsing και της αναπαραγωγής μουσικής.

Ο Zhang Mao, επικεφαλής της SAIC, της αρμόδιας υπηρεσίας για την βιομηχανία και το εμπόριο στην χώρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης στο Πεκίνο πως η Microsoft δεν ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τις πωλήσεις των Windows και του Office, αν και εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αρχή έχει ήδη κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε γραφεία της Microsoft σε αρκετές κινέζικες πόλεις.

Η SAIC ερευνά πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από τον Ιούνιο του 2013, σχετικά με την διάθεση των Windows και του Office, όπως δήλωναν αξιωματούχοι νωρίτερα. Παρ’όλα αυτά, στην νεότερη ενημέρωση η επίσημη έρευνα επικεντρώνεται στο γνωστό θέμα της διάθεσης του Internet Explorer και του Media Player μαζί με τα Windows, η οποία έχει κοστίσει αρκετά στην Microsoft -μόνο στην Ε.Ε. το πρόστιμο για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για PC ανήλθε στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η έρευνα στην Microsoft είναι μια από τις εννέα που διεξάγουν οι υπηρεσίες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού και αφορούν στους τομείς του λογισμικού, του καπνού, των επικοινωνιών, της ασφάλειας, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών οι πρακτικές των οποίων εξετάζονται από τις Αρχές, η Mercedes-Benz και η Qualcomm.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024