Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τη Sony, συναγερμός στις ΗΠΑ από το FBI για νέα κυβερνοχτυπήματα

Μετά τη Sony, συναγερμός στις ΗΠΑ από το FBI για νέα κυβερνοχτυπήματα

Το FBI εξέδωσε εμπιστευτική προειδοποίηση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να προκαλέσει παράλυση στους υπολογιστές τους. Αν και στο μήνυμα για τον «γενικό συναγερμό» δεν αναφέρεται η Sony, θεωρείται ότι συνδέεται με την προ ημερών εισβολή στα στούντιο της Sony Picture Entertainment στην Καλιφόρνια που έσβησε τους σκληρούς δίσκους δεκάδων συστημάτων και υπέκλεψε τίτλους ταινιών πριν ακόμα γίνει η πρώτη επίσημη προβολή τους.

Το FBI απέστειλε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου εμπιστευτική προειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση με κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να προκαλέσει παράλυση στους υπολογιστές τους.

Αν και στο μήνυμα για τον «γενικό συναγερμό» δεν αναφέρεται η Sony, θεωρείται ότι συνδέεται με την προ ημερών εισβολή στα στούντιο της Sony Picture Entertainment στην Καλιφόρνια που έσβησε τους σκληρούς δίσκους δεκάδων συστημάτων και υπέκλεψε τίτλους ταινιών πριν ακόμα γίνει η πρώτη επίσημη προβολή τους.

Στην πεντασέλιδη προειδοποίηση που απέστειλε το FBI γίνεται λόγος για
διαγραφή των περιεχομένων των σκληρών δίσκων που μολύνονται, γράφοντας
πάνω το περιεχόμενό τους (overwrite).

Tag: Ασφάλεια
Θέματα: Χάκινγκ

Εν τω μεταξύ, η συντονισμένη κυβερνοεπίθεση κατά της Sony χαρακτηρίζεται ορόσημο ανάμεσα στις επιθέσεις σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σε αμερικανικό έδαφος και περιστατικά σαν κι αυτά αποδίδονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το περιστατικό της Sony θεωρήθηκε ότι συνδέεται με την επικείμενη πρώτη προβολής της ταινίας με τίτλο «Η Συνέντευξη» (Τhe Interview), μια κωμωδία στην οποία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι καλούνται από την CIA να δολοφονήσουν τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας και η Sony έχει δηλώσει πως εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024