Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
CES 2015: To Ίντερνετ των Πραγμάτων κατά την LG Electronics

CES 2015: To Ίντερνετ των Πραγμάτων κατά την LG Electronics

Από το βήμα της καθιερωμένης διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών CES, o γενικός διευθυντής τεχνολογίας στην LG Electronics υποστηρίζει ότι το Ίντερνετ των Πραγμάτων είναι κάτι περισσότερο από συσκευές και εφαρμογές από τις οποίες ελέγχονται και δείχνει το WebOS ως την πλατφόρμα τους και το λογισμικό της ως το πλέον κατάλληλο για την ανάλυση των δεδομένων των αισθητήρων. Η διασύνδεση του ονόματος της LG με το «έξυπνο» αυτοκίνητο και το «έξυπνο» σπίτι αποτελούν επίσης στόχους της εταιρείας.

Από το βήμα της καθιερωμένης διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών CES, o γενικός διευθυντής τεχνολογίας στην LG Electronics υποστηρίζει ότι το Ίντερνετ των Πραγμάτων είναι κάτι περισσότερο από συσκευές και εφαρμογές από τις οποίες ελέγχονται και δείχνει το WebOS ως την πλατφόρμα τους και το λογισμικό της ως το πλέον κατάλληλο για την ανάλυση των δεδομένων των αισθητήρων. Η διασύνδεση του ονόματος της LG με το «έξυπνο» αυτοκίνητο και το «έξυπνο» σπίτι αποτελούν επίσης στόχους της εταιρείας.

Ο Δρ Skott Ahn, εξήγησε πώς το Internet of Things (IoT) αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζουν, εργάζονται και ψυχαγωγούνται οι σύγχρονοι καταναλωτές. «Το Internet of Things δεν είναι μόνον κάποιες συσκευές και οι εφαρμογές μέσω των οποίων τις ελέγχουμε», ανέφερε ο Δρ. Ahn. «Είναι αυτό που συνδέει όλα όσα θεωρούμε απαραίτητα, με τις καινοτομίες που παίζουν κεντρικό ρόλο στη καθημερινή μας ζωή. Στην LG, ακολουθούμε μια ανοικτή προσέγγιση, η οποία μας επιτρέπει να μεγιστοποιούμε την αξία όσων προσφέρουμε στους καταναλωτές, μέσα από πλατφόρμες, τεχνολογίες διασύνδεσης και το σύνολο του οικοσυστήματος IoT».

WebOS παντού;

Αναφερόμενος στην προτεινόμενη πλατφόρμα από την LG, ο Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας παρουσίασε την 2η έκδοση του WebOS των LG smart TV, με βελτιώσεις στην εμπειρία χρήσης, την ταχύτητα απόκρισης -«είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορη από την προηγούμενη έκδοση», είπε-, και υποστηρίζει πλήρως το streaming περιεχομένου 4K Ultra HD. Εντούτοις, οι κάτοχοι τηλεοράσεων του 2014 με την πρώτη έκδοση του WebOS δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν στο WebOS 2.0. Επτά νέα μοντέλα OLED TV 4K Ultra HD της LG θα φέρουν το WebOS 2.0.

Το WebOS θα υποστηρίξει τις επαγγελματικές λύσεις digital signage και τις τηλεοράσεις για ξενοδοχεία της εταιρείας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν «να απολαμβάνουν την πραγματική αξία του IoT, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού».

  • H LG Electronics επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο του 2014 τις φήμες ότι θα αξιοποιήσει το λειτουργικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί στους κόλπους της Palm, είχε περάσει στα χέρια της Hewlett Packard και μετά από μια σύντομη εκτέλεση σε δύο smartphone και ένα tablet της αφού κατέρρευσαν τα σχέδια της HP για αξιοποίηση σε όλα τα PC της, το WebOS έγινε ανοικτό και κατέληξε στις έξυπνες τηλεοράσεις της LG.

Παρεμπιπτόντως, οι συντάκτες του Android Central εντόπισαν στον καρπό στελέχους της Audi, με την οποία συνεργάζεται η LG, ένα smartwatch με WebOS. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

    Χρειάζονται ανάλυση τα δεδομένα των βιομετρικών αισθητήρων

    Ο Dr. Ahn ανέφερε ότι η LG εργάζεται επάνω σε μία πλατφόρμα, η οποία θα φροντίζει συνολικά για την ευεξία των καταναλωτών, και όχι μόνο για την απλή καταγραφή και αναφορά των δραστηριοτήτων τους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογίες για smartphone και συσκευές που φοριούνται, οι οποίες αναλύουν βιομετρικά σήματα (bio-signal analysis) και μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση φυσικών δραστηριοτήτων, όπως ο ύπνος.
    Η πλατφόρμα ευεξίας της LG μπορεί, επίσης, να ρυθμίζει με βέλτιστο τρόπο συσκευές που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή, όπως ο θερμοσίφωνας ή το σύστημα κλιματισμού.

    Πρόσβαση σε όλα από το αυτοκίνητο

    Ο Δρ Ahn αναφέρθηκε επίσης στο αυτοκίνητο του μέλλοντος, σημειώνοντας πως «Όπως τα τηλέφωνά μας, έτσι ακριβώς και τα αυτοκίνητά μας γίνονται πολύ πιο έξυπνα. Η ανάγκη λοιπόν να συνδέσουμε διάφορες έξυπνες συσκευές στο αυτοκίνητο μας γίνεται όλο και μεγαλύτερη». Η LG επεκτείνει το IoT στο χώρο του αυτοκινήτου, μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών Vehicle to Everything (V2X). Έχει ήδη διαθέσει στην αγορά λύσεις οι οποίες αναπαράγουν την οθόνη συσκευών Android και iOS στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Η έξυπνη τεχνολογία διασύνδεσης smart car connectivity της LG μπορεί όχι μόνο να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, αλλά και να υποστηρίζει άλλες ανάλογες λύσεις, όπως το MirrorLink -με το οποίο επιχειρείται να μπορούν οι οδηγοί με ασφάλεια να αξιοποιούν πολλές από τις δυνατότητες του smartphone τους όσο οδηγούν, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάνε ή να το αγγίζουν.

    Διαβάστε περισσότερα σχετικά:

    Τι θα γίνει με την Βαβέλ των Πραγμάτων

    Σε ότι αφορά την δυνατότητα διασύνδεσης συσκευών διαφορετικών κατασκευαστών, η LG αναφερόμενη στα ανοικτά πρότυπα που υιοθετεί. Σύμφωνα με τον Δρ Ahn, «Συνεργαζόμαστε με το AllSeen Alliance, στο οποίο η LG είναι ιδρυτικό μέλος, με στόχο να καθιερώσουμε το AllJoyn, μια ανοικτή πλατφόρμα διασύνδεσης ψηφιακών συσκευών. Παράλληλα, η LG έχει σημαντική εμπλοκή στο έργο του oneM2M, τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τις υπηρεσίες IoT, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών διασύνδεσης μεταξύ gateways και συσκευών μέσω cloud, οι οποίες θα επιτρέπουν στα προϊόντα της LG να συνεργάζονται απρόσκοπτα με οποιαδήποτε συσκευή, οποιουδήποτε κατασκευαστή».

    «Για να καταλάβουμε καλύτερα την πραγματική αξία του IoT, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών που μοιράζονται την ίδια νοοτροπία και το ίδιο όραμα με εμάς», σημείωσε ο Dr. Ahn. Η LG συνεργάζεται στενά με κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για έξυπνα σπίτια (smart home services) και μέλη του οικοσυστήματος iControl OpenHome, με στόχο να διασφαλίσει ότι η πλούσια γκάμα των προϊόντων της θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί απρόσκοπτα σε διάφορα smart home services, όπως για παράδειγμα σε υπηρεσίες οικιακού αυτοματισμού ή υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας.

    Την περασμένη χρονιά, η LG παρουσίασε την πλατφόρμα HomeChat, η οποία επιτρέπει τη χρήση απλών εντολών (Natural Language Processing – NLP) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της λειτουργίας διαφόρων οικιακών συσκευών.

    Μάθετε περισσότερα για το HomeChat, με το οποίο «μιλάνε» οι οικιακές συσκευές της LG

    Αυτή την εποχή, η LG συνεργάζεται με τη Nest Labs, με στόχο να κάνει το HomeChat συμβατό με τα προϊόντα Nest.

    Σύντομα, η πλατφόρμα HomeChat θα μπορεί επίσης να συνδέεται και με αυτοκίνητα. «Πριν φύγουμε από το σπίτι, θα λέμε πού θέλουμε να πάμε και ο προορισμός αυτός θα προστίθεται αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μας, ώστε να ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με ασφάλεια και σε μικρό χρόνο», συμπλήρωσε ο Δρ Ahn.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

    Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 03 Μαϊου 2024