Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Facebook απέναντι σε χιλιάδες χρήστες από την Ευρώπη στις 9 Απριλίου

To Facebook απέναντι σε χιλιάδες χρήστες από την Ευρώπη στις 9 Απριλίου

Δικαστήριο στην Βιέννη της Αυστρίας όρισε την 9η Απριλίου 2015 ως την ημερομηνία που θα εξετάσει εάν έχει νομική βάση η εκδίκαση της μεγαλύτερης συλλογικής προσφυγής χρηστών στην Ευρώπη κατά του Facebook, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Δικαστήριο στην Βιέννη της Αυστρίας εξετάζει την 9η Απριλίου 2015 εάν έχει νομική βάση η εκδίκαση της μεγαλύτερης συλλογικής προσφυγής χρηστών στην Ευρώπη κατά του Facebook, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Η Facebook Inc. που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μέσω της θυγατρικής της στην Ιρλανδία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να μηνυθεί από τους χρήστες της υπηρεσίας της, και τα επιχειρήματα εκατέρωθεν θα ακουστούν στο αρμόδιο δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου της Βιέννης αναμένεται αργότερα, γραπτώς και σε αυτήν μπορεί να εκφράσουν την αντίρρησή τους αμφότερες οι πλευρές, ασκώντας έφεση. Μόνο εάν υπερπηδήσουν αυτό το εμπόδιο, θα εκδικαστεί η ουσία της προσφυγής χιλιάδων ευρωπαίων χρηστών της μεγαλύτερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης και στην Ευρώπη. Η Facebook Inc. πάντως, δεν έχει σχολιάσει την ουσία του θέματος.

Η προσφυγή αφορά την πολιτική απορρήτου, αναφέρεται σε παράνομη συλλογή και προώθηση δεδομένων των χρηστών, την παρακολούθηση των χρηστών (από τα Like ή τα apps) καθώς και την συμμετοχή του Facebook στο πρόγραμμα PRISM από την NSA.

Την συλλογική προσφυγή «europe vs Facebook» έχουν συνυπογράψει 25.000 χρήστες από διάφορες χώρες (όχι από την Ελλάδα). Επιπλέον, 50.000 χρήστες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην προσφυγή στο μέλλον, από την σελίδα fbclaim.com.

Οι ενάγοντες απαιτούν να σταματήσει η παράνομη, όπως υποστηρίζουν, χρήση των προσωπικών δεδομένων τους από την εταιρεία και αξιώνουν αποζημίωση 500 ευρώ ανά άτομο. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι αυτό θα είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Facebook, δεδομένου ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει παράνομες τις αμφιλεγόμενες πρακτικές της εταιρείας, υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα κερδίσουν την δίκη.

καθώς και για την

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024