Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επέκταση εκτός συνόρων οδηγείται το Twitter από τους αριθμούς

Σε επέκταση εκτός συνόρων οδηγείται το Twitter από τους αριθμούς

Το 2014 περί τα 288 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό τους στο Twitter, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας  για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα της Twitter Inc αυξήθηκαν σημαντικά, ωστόσο οι ζημιές παραμένουν, με τον επικεφαλής της εταιρείας να αναζητά «χώρο» για τα Promoted Tweets και εκτός Twitter.

Το 2014 περί τα 288 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό τους στο Twitter, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα της Twitter Inc αυξήθηκαν σημαντικά, ωστόσο οι ζημιές παραμένουν, με τον επικεφαλής της εταιρείας να αναζητά «χώρο» για τα Promoted Tweets και εκτός Twitter.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις αναλυτών για την πορεία του Twitter, η εταιρεία παρουσίασε αριθμούς που οδήγησαν σε άνοδο 11% τις μετοχές της. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2014, από 13 έως 16 εκατομμύρια νέοι χρήστες άνοιγαν λογαριασμό στην υπηρεσία, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα το τελευταίο τρίμηνο (4 εκατομμύρια). Έτσι, η χρονιά έκλεισε με 288 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, σύμφωνα με τον Dick Costolo, διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter Inc. Ο Costolo απέδωσε την επιβράδυνση του τελευταίου τριμήνου στην εποχικότητα αλλά και στην διάθεση της νέας έκδοσης του Apple iOS». Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας έδωσε περισσότερα στοιχεία για το γεγονός στους επενδυτές: «Χάσαμε ένα εκατομμύριο χρήστες από την καταγραφή, επειδή κατέβασαν το iOS 8, και είτε δεν άνοιξαν το Twitter, ή ξέχασαν τον κωδικό τους και δεν μπορούσαν να κάνουν login. Τρία εκατομμύρια επιπλέον χρήστες δεν καταγράφηκαν επειδή έμπαιναν στην υπηρεσία από τον mobile browser (Safari)», είπε ο Anthony Noto.

Συγκριτικά, το φωτογραφικό Instagram απέχει από το Twitter κατά 12 εκατομμύρια χρήστες, στα 300 εκατομμύρια χρήστες το μήνα.

Από πλευράς εσόδων, το Twitter σημείωσε σημαντική αύξηση, αφού το Δ’ τρίμηνο του έτους εισέπραξε 479 εκατομμύρια δολάρια (418,41 εκατ. ευρώ), όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2013 περιοριζόταν στα 243 εκατομμύρια δολάρια. Εντούτοις, η εταιρεία έκλεισε την χρονιά με ζημία 125 εκατομμυρίων δολαρίων (-109 εκατ. ευρώ).

  • Ξέρατε ότι: Για να βρείτε χρηστικές πληροφορίες για το Twitter, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση θεμάτων για την υπηρεσία στην ενότητα με τις Συμβουλές του in.gr Τεχνολογία, που συγκεντρώνεται στην διεύθυνση http://tech.in.gr/consult/. Μπορείτε να γράψετε στο google.com την λέξη κλειδί Twitter και να προσθέσετε την παράμετρο site: site:http://tech.in.gr/consult/. Δηλαδή: [Twitter site:http://tech.in.gr/consult/] Ομοίως, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε οποιοδήποτε site με οποιαδήποτε λέξη ή φράση-κλειδί (μέσα σε εισαγωγικά εάν πρόκειται για φράση ή με τελεστές όπως + [AND], – [NOT] κ.λπ.)

Ο Costolo επιχειρεί τώρα να αντιστρέψει την κατάσταση, με συμφωνίες που θα φέρουν τα πληρωμένα προβεβλημένα tweet των διαφημιζόμενων και εκτός Twitter και συγκεκριμένα σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους που διαβάζουν ειδήσεις με το Flipboard (όπου παράλληλα βλέπουν και περιεχόμενο από το Twitter) ή στο Yahoo Japan.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η συμφωνία με την Google:

Επίσης, στα χέρια του Twitter πέρασε στις αρχές του έτους ινδική εταιρεία mobile marketing

Η εταιρεία επιχειρεί να εκσυχρονιστεί προσθέτοντας την δυνατότητα λήψης και ανάρτησης βίντεο 30» και κλειστές ομαδικές συζητήσεις στο Twitter.

Πάντως, εκτός από την προσπάθεια να γυρίσει την ζυγαριά, ο επικεφαλής του Twitter φαίνεται να αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στην υπηρεσία -τα troll. «Το φταίξιμο είναι δικό μου», φέρεται να έχει γράψει σε εσωτερικό memo που βρέθηκε στα χέρια του Verge, «και θα διαθέσω όλους τους απαραίτητους πόρους για να εργαστεί αποδοτικά η ομάδα που θα επιλύσει το πρόβλημα, έγραψε σε δεύτερο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024