Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η πιο ισχυρή γυναίκα της ασύρματης τεχνολογίας» στο τιμόνι της HTC

«Η πιο ισχυρή γυναίκα της ασύρματης τεχνολογίας» στο τιμόνι της HTC

Το Διοικητικό Συμβούλιο της HTC Corporation διόρισε την Πρόεδρο και συνιδρύτρια της HTC, Cher Wang, στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, με άμεση ισχύ. Ο Peter Chou θα μετακινηθεί σε έναν νέο στρατηγικό ρόλο, επικεφαλής του τομέα καινοτομίας νέων προϊόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της HTC Corporation διόρισε την Πρόεδρο και συνιδρύτρια της HTC, Cher Wang, στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, με άμεση ισχύ. Ο Peter Chou θα μετακινηθεί σε έναν νέο στρατηγικό ρόλο, επικεφαλής του τομέα καινοτομίας νέων προϊόντων.

«Βλέπουμε ότι ο κλάδος μας εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς κι εμείς, έχοντας ως άξονα τα smartphones, οδηγούμαστε σε έναν αναπτυσσόμενο κόσμο έξυπνων συσκευών. Καθώς έχουμε πρωτοπορήσει στη βιομηχανία των smartphones, είμαστε σήμερα σε θέση να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μιας νέας γενιάς συναφών προϊόντων και υπηρεσιών. Η εκπληκτική ανταπόκριση που έχει γνωρίσει από τις αρχές αυτού του μήνα το HTC Vive, το δικό μας προϊόν εικονικής πραγματικότητας, υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των νέων, αλληλοσυνδεόμενων τεχνολογιών για το μέλλον μας», δήλωσε η Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC, συμπληρώνοντας: «Μιλώντας κατά βάση ως επιχειρηματίας, νιώθω ότι με συναρπάζουν όλες αυτές οι νέες δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρω στη διαμόρφωση του επόμενου σταδίου ανάπτυξης της HTC».

Κατά τα δύο τελευταία χρόνια, η κα Wang είχε αναλάβει αυξημένες διοικητικές αρμοδιότητες σε διαφορετικούς τομείς του οργανισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στον κο Chou να εστιάσει στην προϊοντική ανάπτυξη, έχοντας από την πλευρά του επιδείξει διακεκριμένο έργο σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών. Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και το σύνολο των υψηλόβαθμων στελεχών συμφώνησαν ότι είχε έρθει πια η στιγμή η δεδομένη πρόοδος να λάβει επίσημη μορφή, με αποτέλεσμα να προκύψουν οι απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την HTC στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της.

Στο διάστημα της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Peter Chou ηγήθηκε της επιτυχημένης μετάβασης της HTC από κατασκευάστρια πρωτότυπου σχεδιασμού χειροκίνητων συσκευών σε παγκόσμια αναγνωρισμένο brand. Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως επικεφαλής του HTC Future Development Lab, ο κος Chou θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των μελλοντικών κατευθύνσεων για την περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ποια είναι η Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC

Η Cher Wang έχει να επιδείξει ένα αξιοζήλευτο έργο στον κλάδο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Η στρατηγική της διορατικότητα ως προς τις τεχνολογικές τάσεις και το επιχειρείν, της έδωσαν τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός σημαντικού αριθμού ιδιαίτερα επιτυχημένων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την Πληροφορική.

Το 1997, η κα Wang ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της HTC Corp., προχωρώντας ουσιαστικά στη σύγκλιση της φορητής ηλεκτρονικής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με την εξέλιξη καινοτόμων συσκευών smartphone. Ένα όραμα που ενσαρκώθηκε σε μια εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας και αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σταθερά στην πρωτοκαθεδρία της αγοράς με πρωτοπόρες τεχνολογίες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι νέες ασύρματες γενιές, η διεπαφή αφής, αλλά και οι συσκευές για τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows Mobile και Android.

Η κα Wang αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024