«Εμείς εφηύραμε το έξυπνο ρολόι»

Smartwatch από την Casio τον Μάρτιο του 2016

Smartwatch από την Casio τον Μάρτιο του 2016
Μόνο το 2014 παρουσιάσαμε τέσσερα ρολόγια με Bluetooth που αξιοποιούν σειρά fitness app, δηλώνει η Casio, συμπεριλαμβανομένου του OmniSync STB1000-1 (φωτογραφία).  
Στην εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών βασίζει την πίστη του ότι μπορεί να εισέλθει στον τομέα των «έξυπνων» ρολογιών ο ιαπωνικός κατασκευαστής ψηφιακών ωρολογίων. Η Casio φέρεται να ετοιμάζει το δικό της smartwatch, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, τον Μάριο του 2016 αντί 400 δολαρίων.

Μετά τις ανακοινώσεις για διάθεση smartwatch ακόμα και ελβετών ωρολογοποιών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ακρίβεια στην μέτρηση του χρόνου, η Casio επενδύει στην κατασκευή ενός ρολογιού που -τουλάχιστον στην πλειονότητά τους- στηρίζονται στην ασύρματη δικτύωσή τους με τα «έξυπνα» τηλέφωνα. Ελάχιστα μπορούν να κάνουν τα smartwatch χωρίς ένα smartphone, αν και εμφανίζονται κάποια που μπορούν τουλάχιστον να «θυμούνται» μετρήσεις για τα βήματα, τις αποστάσεις ή και τις διαδρομές που διανύει ο χρήστης που το φοράει, ακόμα και χωρίς να βρίσκεται το smartphone σε απόσταση Bluetooth.

Smartwatch στο tech.in.gr
H Casio έχει ήδη διαθέσει στην αγορά ένα ρολόι που απευθύνεται σε κατόχους iPhone. Το STB1000-1 με κόστος 100 δολαρίων και αυτονομία δύο ετών επιτρέπει στον χρήστη να εκκινεί, να σταματάει και να ελέγχει την ένταση στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής του iPhone, χωρίς το τηλέφωνο. Είναι επίσης συμβατό με τέσσερα app για την διατήρηση του σώματος σε φόρμα: Abvio Runmeter, Walkmeter, Cyclemeter, Wahoo Fitness. Από το Casio, ο χρήστης μπορεί να δει τον ρυθμό, την απόσταση, τους ενδιάμεσους χρόνους, τον καρδιακό παλμό, την ταχύτητα, αν και απαιτούνται αισθητήρες που πωλούνται ξεχωριστά για την καταγραφή του καρδιακού παλμού και του ρυθμού.

Η Casio ισχυρίζεται πως αυτό που αποκαλεί σήμερα έξυπνο η βιομηχανία δεν ήταν παρά η εξέλιξη που παρουσίασε η Casio τρία χρόνια νωρίτερα, όταν διέθεσε τα πρώτα ρολόγια με Bluetooth, είχε πει ο επικεφαλής της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2014, χαρακτηρίζοντας εαυτόν "the original inventor of the smartwatch".

«Για την Casio, ένα smartwatch είναι κάτι περισσότερο από την σύνδεση με μια άλλη συσκευή. Πρέπει να τηρεί με ακρίβεια τον χρόνο, να δίνει κατεύθυνση, να ανθίσταται στην υγρασία και να έχει σημαντική αυτονομία», είχε δηλώσει τότε ο Shigenori Itoh.

In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: