Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 29 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει η Google τα πρότυπα Nexus με Android 6

Στις 29 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει η Google τα πρότυπα Nexus με Android 6

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη πρώτη των iPhone 6S και iPhone 6S Plus, στις 29 Σεπτεμβρίου η Google αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για «τα πιο ισχυρά smartphone στον κόσμο». Για πρώτη φορά, η Google αναμένεται να παρουσιάσει ταυτόχρονα δύο μοντέλα σε συνεργασία με την LG -με την οποία έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Nexus 4 το 2012 και του Nexus 5 το 2013, αλλά και, πρώτη φορά, με την Huawei, για τα Nexus 5Χ και του 6P αντίστοιχα.

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά την επίσημη πρώτη των iPhone 6S και iPhone 6S Plus, στις 29 Σεπτεμβρίου η Google αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για «τα πιο ισχυρά smartphone στον κόσμο».

Για πρώτη φορά, η Google αναμένεται να παρουσιάσει ταυτόχρονα δύο μοντέλα Nexus σε συνεργασία αφενός με την LG -με την οποία έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Nexus 4 το 2012 και του Nexus 5 το 2013-, αφετέρου, και για πρώτη φορά, με την Huawei.

H Google διοργανώνει σχετική εκδήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου εκτιμάται ότι οι ανακοινώσεις θα αφορούν στα νέα Nexus, μοντέλα που έχουν γίνει γνωστά ως Nexus 6X και Nexus 6P. Εκτός όμως από το διάδοχο του Nexus 6 (κατασκευασμένο από την Motorola), η Google υπόσχεται «some new treats», χωρίς ωστόσο να αφήνει περιθώρια για υποθέσεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Από διαρροές έχει γίνει γνωστό ότι το νέο Nexus από την LG θα είναι τουλάχιστον 50 δολάρια ακριβότερο από το Nexus 6 και λέγεται ότι θα έχει οθόνη διαγωνίου 5,2 ιντσών. Ομοίως, το Nexus της Huawei εικάζεται ότι θα είναι μεγαλύτερο, με οθόνη qHD 5,7 ιντσών.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των smartphone-πρότυπο που επιδεικνύει ως κορυφαία στην αγορά Android η Google, αναμένεται να ενσωματώνουν ό,τι ισχυρότερο υπάρχει στην αγορά, σε σχετικά ανταγωνιστικές τιμές: οκταπύρηνο Snapdragon 808 από την Qualcomm με μεγαλύτερη μπαταρία για αυξημένη αυτονομία σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο -εκτιμάται 2.700mAh. Το Nexus της Huawei θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία -πιθανά 3500mAh- με Snapdragon 810, κύρια κάμερα 13Mpixel, εμπρόσθια 8Mpixel, 3GB RAM και τουλάχιστον 32GB εσωτερικό χώρο. Εκτός από την επιλογή ενεργειακά αποδοτικών τσιπ, η Google υπόσχεται καλύτερη διαχείριση της πολύτιμης ενέργειας από το Android 6.0: το Android 6.0 θα θέτει το τηλέφωνο σε κατάσταση Doze και με τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων ενεργές, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες των εφαρμογών που «ξυπνούν» κάθε τόσο το τηλέφωνο, αναλώνοντας την μπαταρία του, θα μπορούν να αναβληθούν.

  • Πλήθος smartphone βασίζονται στον οκταπύρηνο Snapdragon 810: Το Xperia Z5 και το Xperia Z5 compact και το tablet Xperia Z4 βασίζονται σε αυτό το SoC, το LG G Flex 2 ήταν το πρώτο κινητό που τον χρησιμοποίησε και αυτό επέλεξε η Xiaomi για το Mi-Note με το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί στην Κίνα το iPhone 6.
  • To LG G4 βασίζεται στον ενεργειακά αποδοτικό Snapdragon 808

Αμφότερα τα Nexus του 2015 αναμένεται να έχουν υποδοχή Type-C, έτσι ώστε η φόρτιση να γίνεται ταχύτερα, ο χρήστης να μην χρειάζεται να βρει την κατάλληλη πλευρά για την σύνδεσή του στο smartphone αλλά και να μπορεί να φορτίσει από το τηλέφωνό του και άλλες συσκευές.

Τέλος, ακούγεται ότι τα νέα Nexus θα έχουν αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος.

Τα Nexus όμως είναι τα smartphone επάνω στα οποία επιδεικνύονται τα νέα χαρακτηριστικά του Google Android, αυτή τη φορά στην έκδοση Marshmallow.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024