Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα πληρωμών με password selfie και γκριμάτσες, πατεντάρει το Amazon

Σύστημα πληρωμών με password selfie και γκριμάτσες, πατεντάρει το Amazon

Η Amazon, κυρία του μεγαλύτερου διαδικτυακού πολυκαταστήματος, έχει υποβάλλει προς κατοχύρωση τεχνολογία που διεκπεραιώνει τις πληρωμές μέσω smartphone με selfie και... γκριμάτσες.

Η Amazon, κυρία του μεγαλύτερου διαδικτυακού πολυκαταστήματος, έχει υποβάλλει προς κατοχύρωση τεχνολογία που διεκπεραιώνει τις πληρωμές μέσω smartphone με selfie και… γκριμάτσες.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το αρμόδιο αμερικανικό γραφείο, ο χρήστης θα μπορεί να πιστοποιεί την ταυτότητά του και να επιτρέπει την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι είτε κλείνοντας το μάτι, χαμογελώντας ή γέρνοντας το κεφάλι του/της μπροστά στην κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ενώπιον του ταμία. Κι αυτό, για να αποδείξει όχι μόνο ότι πρόκειται για τον αληθινό κάτοχο του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, αλλά και ότι πρόκειται για ένα ζωντανό ον, και όχι ένα κόλπο με ένα από τα αναρίθμητα selfie του που έχει ανεβάσει στα διαδικτυακά μέσα .

Μάλιστα, το Amazon θεωρεί τη μέθοδο αυτή πιο ασφαλή από τα password -που μπορεί να υποκλαπούν ή να αποκαλυφτούν με πλάγιες μεθόδους.

Password στο tech.in.gr:

Η ιδέα που υπέβαλλε προς κατοχύρωση η Amazon τον Οκτώβριο του 2015 δεν φαίνεται να είναι μοναδική, τουλάχιστον θεωρητικά: το Φεβρουάριο η Mastercard παρουσίασε το δικό της σύστημα ID Check. Με αυτό δίνει στους κατόχους των καρτών της να πληρώνουν με smartphone, είτε με το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή φωτογραφιζόμενοι, ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά τους με αναγνώριση προσώπου:

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024