Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δισεκατομμύρια γεν κατέβαλλε η Apple για αδήλωτα εισοδήματα στην Ιαπωνία

Δισεκατομμύρια γεν κατέβαλλε η Apple για αδήλωτα εισοδήματα στην Ιαπωνία

Δώδεκα δισεκατομμύρια γεν (€ 104,7 εκατ.) κατέβαλε τμήμα της Apple που δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία, αφού οι φορολογικές αρχές της επέβαλλαν το πρόστιμο για αδήλωτα εισοδήματα, μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο NHK στο Τόκυο.

Δώδεκα δισεκατομμύρια γεν (€ 104,7 εκατ.) κατέβαλλε τμήμα της Apple που δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία, αφού οι φορολογικές αρχές επέβαλλαν στην εταιρεία πρόστιμο για αδήλωτα εισοδήματα, μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο NHK στο Τόκυο.

Το εν λόγω τμήμα της Apple είναι υπεύθυνο για τις συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας στην Ιαπωνία και μέρος των κερδών του επιστρέφουν στην Apple στην Ιρλανδία για την κάλυψη των αδειών χρήσης του λογισμικού (iTunes). Ωστόσο, η αρμόδια φορολογική υπηρεσία στο Τόκυο αξίωσε και πέτυχε την επιστροφή μέρους των εσόδων αυτών, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία στην Ιαπωνία.

Η Apple αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τις φορολογικές αρχές και ιδιαίτερα στην Ε.Ε., όπου της ζητείται να επιστρέψει 13 δισ. ευρώ (με τόκο) για παράνομη φορολογική συμφωνία με την Ιρλανδία. H προνομιακή μεταχείριση της Apple από την Ιρλανδία της επέτρεψε να φορολογείται η Apple Sales International με μόλις 1% των ευρωπαϊκών κερδών της το 2003 έως και 0,005% το 2014, διαπίστωσε η Επιτροπή. Η φορολογική μεταχείριση στην Ιρλανδία επέτρεψε στην Apple να αποφύγει τη φορολόγηση σχεδόν εξ ολοκλήρου για όλα τα έσοδά της από τις πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό καθώς, όλες οι πωλήσεις της, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ καταχωρίζονταν ως πωλήσεις στην Ιρλανδία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά, στο tech.in.gr:

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024