Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
LG Optimus Vu

LG Optimus Vu «phablet» ανταγωνίζεται το Samsung Galaxy Note

Σε κατηγορία ανάγονται οι υβριδικές συσκευές που είναι κάτι περισσότερο από smartphone αλλά και κάτι λιγότερο από tablet. Ονομάζονται phablet και μετά την Samsung και το Samsung Galaxy Note, η LG Electronics έκανε τα αποκαλυπτήρια της δικής της υλοποίησης λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του το συνέδριο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress στις 27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Το phablet της LG ονομάζεται LG Optimus Vu.

Σε κατηγορία ανάγονται οι υβριδικές συσκευές που είναι κάτι περισσότερο από smartphone αλλά και κάτι λιγότερο από tablet. Ονομάζονται phablet και μετά την Samsung και το Samsung Galaxy Note, η LG Electronics έκανε τα αποκαλυπτήρια της δικής της υλοποίησης λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του το συνέδριο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress στις 27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Το phablet λοιπόν της LG ονομάζεται LG Optimus Vu (ή LG Optimus Vu:, όπως εμφανίζεται στο κορεάτικο δελτίο Τύπου).

Το LG Optimus Vu βασίζεται σε διπύρηνο επεξεργαστή 1,5GHz της Qualcomm, RAM 1GB DDR2, έχει 32GB εσωτερική μνήμη και μεγάλη μπαταρία 2080mAh. Είναι από τα πρώτα που υποστηρίζουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς LTE και έχει οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας IPS (που καθιστά ορατό το περιεχόμενο και τα χρώματα ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου) με ανάλυση 1024×768 pixel και λόγο θέασης 4×3. Η LG δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο λόγο θέασης και τον χαρακτηρίζει «χρυσό aspect ratio» για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, τις επισκέψεις σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και αλλού.

Διαθέτει ένα hotkey το οποίο η LG ονομάζει Quickclip, ένα πλήκτρο με το πάτημα του οποίου ο χρήστης καταγράφει ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη (screenshot) επάνω στο οποίο μπορεί να προσθέσει χειρόγραφες σημειώσεις, όπως και με το Samsung Galaxy Note. Η συγγραφή σημειώσεων είναι εφικτή είτε με το δάκτυλο είτε με το πενάκι που η LG ονομάζει Rubberdium (η Samsung το ονομάζει S Pen). Το Optimus Vu θα κυκλοφορήσει με το Polaris Office για το άνοιγμα εγγράφων, spreadsheet και παρουσιάσεων.

Έχει προφίλ 8,5 χιλιοστά και η LG υποστηρίζει ότι είναι το πιο λεπτό ανάμεσα στα smartphone LTE, με διαστάσεις 13,96 x 9,04 εκατοστά που επιτρέπουν στον χρήστη αφενός να το κρατάει με το ένα χέρι, αφετέρου να χωράει στην τσέπη του. Το LG Optimus Vu έχει βάρος 168 γραμμάρια. To Samsung Galaxy Note έχει διαστάσεις 14,58 x 8,29 εκατοστά και πάχος 9,65 χιλιοστά, οθόνη 5,3 ιντσών και ανάλυση 800 x 1280 pixel (285 pixel ανά ίντσα).

To Optimus Vu: έχει επίσης έξοδο HDMI και DLNA καθώς και το Wi-Fi Direct (τι είναι το Wi-Di;). Έχει κάμερα 8Mpixel πίσω και 1,3Mpixel μπροστά. Αν και η διάθεσή του θα ξεκινήσει με Android 2.3, η LG δηλώνει ότι εργάζεται ήδη για την αναβάθμισή του σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich, η οποία αναμένεται τρεις μήνες αργότερα. To Optimus Vu: θα κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στην Κορέα τον Μάρτιο, ενώ δεν έχει γίνει επίσημα λόγος για την κυκλοφορία του σε άλλες χώρες ή για την τιμή του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024