Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το Surface, το πρώτο tablet της Microsoft

Δείτε το Surface, το πρώτο tablet της Microsoft

Μαζί με τα Windows 8 (πιθανότατα τον Οκτώβριο), σε ανταγωνιστική τιμή, θα κυκλοφορήσει το Surface, το πρώτο tablet που επινόησε, σχεδίασε και κατασκεύασε η Microsoft. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το λειτουργικό σύστημα των PC, επιδεικνύει μια διαφορετική, μάλλον πολυτελή, πρόταση που δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ tablet και notebook, δηλαδή ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

Μαζί με τα Windows 8 (πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2012), σε ανταγωνιστική τιμή, θα κυκλοφορήσει το Surface, το πρώτο tablet που επινόησε, σχεδίασε, κατασκεύασε και θα διαθέσει εμπορικά η Microsoft. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το λειτουργικό σύστημα των PC, επιδεικνύει μια διαφορετική, μάλλον πολυτελή, πρόταση που δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ tablet και notebook, δηλαδή ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

Η Microsoft προτάσσει τις εξελίξεις στην βιομηχανική σχεδίαση που αξιοποιούνται στο Surface και τονίζει τέσσερα χαρακτηριστικά της δικής της ταμπλέτας.

Το πρώτο αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του software, και η σχεδίαση του Surface, με πλήρη θύρα USB, λόγο θέασης 16:9, το στάνταρτ της βιομηχανίας για βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια, και η κλήση 22 μοιρών κάνουν το υλικό να «ξεθωριάζει» πίσω και το λογισμικό να ξεπετάγεται μπροστά.

Το δεύτερο στοιχείο, αφορά στην επιλογή του υλικού και της διαδικασίας επεξεργασίας του για την κατασκευή της ταμπλέτας, με μια μέθοδο γνωστή ως VaporMg. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολυτελών συσκευών με ανθεκτικό πλαίσιο (από μαγνήσιο), και μέρη με πάχος μικρότερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας (0,65 χιλιοστά).

Το τρίτο στοιχείο είναι το ονομαζόμενο Kickstand, ένα ενσωματωμένο στήριγμα που ανοίγει όταν απαιτείται για την προβολή ταινιών ή την χρήση της εμπρόσθιας κάμερας ή της κάμερας μπροστά. Όταν δεν χρησιμοποιείται είναι αδιόρατο.

Το Surface έχει επίσης το Touch Cover, με το οποίο η Microsoft θεωρεί ότι κάνει ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά στην επικοινωνία χρήστη-μηχανής. Το Touch Cover με πάχος μόλις 3 χιλιοστά, φέρει αισθητήρες αφής που επιτρέπουν την χρήση του προστατευτικού καλύμματος ως πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα πολύ ταχύτερη πληκτρολόγηση σε σχέση με το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη αφής. Το Touch Cover θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα και θα φέρει μαγνητικό σύνδεσμο για να εφαρμόζει επάνω στην οθόνη του Surface. Επίσης, η Microsoft αναφέρεται στην επιφάνεια Type Cover 5 χιλιοστών, που αξιοποιείται για την επιλογή με κλικ.

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο της Microsoft για το Surface

To Surface θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Η μία έκδοση θα βασίζεται σε επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και θα φέρει την έκδοση Windows RT. Θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows 8. H προτεινόμενη τιμή λιανικής για την έκδοση με ARM θα είναι ανταγωνιστική με άλλα tablet με ανάλογη σύνθεση, αναφέρει η Microsoft, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα.

Το δεύτερο μοντέλο Surface θα βασίζεται στα Windows 8 Pro και θα κυκλοφορήσει τρεις μήνες αργότερα. H τιμή και για την έκδοση με επεξεργαστές Intel Core τρίτης γενιάς θα είναι ανάλογη με αυτή ενός Ultrabook (οι τιμές των οποίων, σήμερα, ξεκινούν από τα 750 ευρώ και συχνά ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ).

Αμφότερα τα μοντέλα, θα διατεθούν από τα καταστήματα της Microsoft στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένα Microsoft Store online.

Πάντως, τα Surface δεν θα κατασκευάζονται μόνο από την Microsoft, αλλά θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις από άλλους κατασκευαστές.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface

Surface for Windows RT

OS: Windows RT
Βάρος: 676 g
Πάχος: 9.3 mm
Οθόνη: 10.6” ClearType HD Display
Energized: 31.5 W-h
Connected: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2×2 MIMO antennae
Productive: Office ‘15’ Apps, Touch Cover, Type Cover
Practical: VaporMg Case & Stand
Configurable: 32 GB, 64 GB

Surface for Windows 8 Pro

OS: Windows 8 Pro
Βάρος: 903 g
Πάχος: 13.5 mm
Οθόνη: 10.6” ClearType Full HD Display
Energized: 42 W-h
Connected: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2×2 MIMO antennae
Productive: Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block
Practical: VaporMg Case & Stand
Configurable: 64 GB, 128 GB

Παίξτε τα Windows 8 στα δάχτυλα

Δείτε ένα βίντεο για την χρήση των Windows 8 με την αφή.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024