Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταμπλέτα στο αυτί, για τσέπες πάντα αδειανές, με 220 ευρώ από την Asus

Ταμπλέτα στο αυτί, για τσέπες πάντα αδειανές, με 220 ευρώ από την Asus

Η Αsus παρουσίασε στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων της βιομηχανίας φορητών συσκευών στην Βαρκελώνη το Fonepad, ένα tablet 7 ιντσών που λειτουργεί και ως smartphone, δεν ξεχωρίζει όμως τόσο για αυτό. Ο λόγος που το καθιστά άξιο αναφοράς είναι η χαμηλή τιμή του, αφού το Asus Fonapad με την νεότερη πρόταση της Intel προς τους κατασκευαστές smartphone και tablet, θα πωλείται λίγο περισσότερο από 220 ευρώ.

Η Αsus παρουσίασε στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων της βιομηχανίας φορητών συσκευών στην Βαρκελώνη το Fonepad, ένα tablet 7 ιντσών που λειτουργεί και ως smartphone, δεν ξεχωρίζει όμως τόσο για αυτό. Ο λόγος που το καθιστά άξιο αναφοράς είναι η χαμηλή τιμή του υβρίδιου, αφού το Asus Fonepad με την νεότερη πρόταση για τσιπ από την Intel προς τους κατασκευαστές smartphone και tablet, θα πωλείται λίγο περισσότερο από 220 ευρώ από τον Μάρτιο και στην Ευρώπη.

Το Fonepad είναι ένα tablet 7 ιντσών με οθόνη IPS και ανάλυση 1280×800 pixel. Λειτουργεί και ως τηλέφωνο με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 3G HSPA+, δυνατότητα που επιβεβαιώνεται πως υπάρχει και στο Note 8.0 που παρουσίασε πρόσφατα η Samsung. Φυσικά, μοιάζει μάλλον αστείο να κρατά κανείς στο αυτί του μια οθόνη 7 ιντσών για να μιλήσει στο «τηλέφωνο», μπορεί όμως να αποτελεί μια καλή (και κυρίως φτηνή) λύση για εκείνους που είτε δεν μιλούν συχνά στο τηλέφωνο ή αισθάνονται άνετα με ένα ακουστικό Bluetooth ή απλά για όσους θεωρούν ότι ένα tablet θα έπρεπε να είναι και τηλέφωνο.

Tο Fonepad βασίζεται στο τσίπσετ Intel Atom Z2420 με την κεντρική μονοπύρηνη μονάδα επεξεργασίας χρονισμένη στα 1,2GHz. Έχει 1GB RAM, Android 4.1 Jelly Bean, υποδοχή microSD (που δεν έχει το Nexus 7) και 5GB χώρο στο σύννεφο. O Intel Atom Z2420 είναι η πρόταση της Intel για την κατασκευή οικονομικών smartphone, μια πρόταση που παρουσιάστηκε στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της CES 2013. Εξάλλου, ο κυριότερος λόγος που διαφέρει το Asus Fonepad είναι ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο στην Ευρώπη γύρω στα 220 ευρώ (είναι γνωστό ότι θα διατεθεί στα 265 ευρώ στην Ρωσία, όπου οι τιμές είναι υψηλότερες από τις ευρωπαϊκές).

Asus Padfone: Ισχύς από το smartphone στην ταμπλέτα

Εκτός από τα ονομαζόμενα και phablet, υπάρχει και μια άλλη προσέγγιση που γεφυρώνει τον κόσμο των τηλεφώνων με τον κόσμο των tablet και είναι τα Padfone της Asus (αν και είχαμε δει ανάλογη υλοποίηση από την Motorola). Σε αυτά, το smartphone λειτουργεί ως η μονάδα κεντρικής επεξεργασίας για μια δεύτερη μονάδα, το PadFone Station δηλαδή ένα tablet 10,1 ιντσών με ενσωματωμένη μπαταρία. Έτσι, το smartphone αξιοποιείται και ως ταμπλέτα, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει την ίδια σύνδεση Mobile Internet που έχει το smartphone.

Εσείς, θα επιλέγατε μια ταμπλέτα 7 ιντσών που λειτουργεί και ως τηλέφωνο;

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024