Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Nokia παρουσιάζει τo πρώτο «καμερόφωνο» Windows Phone 41Mpixel

Η Nokia παρουσιάζει τo πρώτο «καμερόφωνο» Windows Phone 41Mpixel

Στην Νέα Υόρκη παρουσιάζεται στις 11 Ιουλίου 2013 το πρώτο Windows Phone με φακό 41Mpixel, τεχνολογίας Nokia PureView. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τηλέφωνο υψηλών προδιαγραφών με Windows Phone 8 και οθόνη 4,5 ιντσών AMOLED, 2GB RAM και 32GB εσωτερική μνήμη. Εντούτοις, η έμφαση δίνεται στις δυνατότητες λήψης φωτογραφιών σε υπερυψηλή ανάλυση με φλας Xenon, διάφραγμα F/2.2 και ένα app για την κάμερα που παρέχει πρόσβαση σε πλήθος ρυθμίσεων της λήψης.

Στην Νέα Υόρκη παρουσιάζεται στις 11 Ιουλίου 2013 το πρώτο Windows Phone με φακό 41Mpixel, τεχνολογίας Nokia PureView. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το The Verge, κάνουν λόγο για ένα τηλέφωνο υψηλών προδιαγραφών με Windows Phone 8 και οθόνη 4,5 ιντσών AMOLED, 2GB RAM και 32GB εσωτερική μνήμη. Έμφαση δίνεται στις δυνατότητες λήψης φωτογραφιών σε υπερυψηλή ανάλυση με φλας Xenon, διάφραγμα F/2.2 και ένα app για την κάμερα που παρέχει πρόσβαση σε πλήθος ρυθμίσεων της λήψης.

Στην πρόσκληση στο Webcast της παρουσίασης, υπό τον τίτλο «Zoom Reinvented», κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα, δεδομένου ότι όλα τα Lumia (που σημαίνει «φως») κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Στο Nokia Conversations έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

  • Η Nokia έχει από καιρό εξηγήσει τι σημαίνει 41Mpixel και τεχνολογία PureView, η οποία βασίζεται σε έναν νέο αλγόριθμο υπερδειγματοληψίας των πίξελ (pixel oversampling). Σε τυπικό επίπεδο ανάλυσης (2/3, 5 και 8 megapixels) 41Mpixel μεταφράζονται σε zoom χωρίς την παραμικρή μείωση της ευκρίνειας, δεδομένου ότι σε κάθε πίξελ αντιστοιχούν επτά πίξελ πληροφορίας, τα οποία συνδυάζονται εκτοξεύοντας την οξύτητα των φωτογραφιών σε απίστευτα επίπεδα. Σε μεγαλύτερες αναλύσεις (38 megapixel η μέγιστη), όλα αυτά σημαίνουν ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μία φωτογραφία, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της προκειμένου να αναδείξει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας.

Παρά το γεγονός ότι η Nokia δεν έχει επισημοποιήσει τίποτα εκτός από το ότι πρόκειται για ένα Windows Phone με PureView 41Mpixel, έμμεσα έχει αποδειχτεί ότι η επωνυμία του τηλεφώνου είναι Nokia Lumia 1020. Τρανή απόδειξη, τα metadata από φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Flickr ο επικεφαλής του τμήματος Windows Phone στην Microsoft, Joe Belfiore, τις οποίες εντόπισε το Cnet.

Το πρώτο τηλέφωνο τεχνολογίας PureView ήταν το Nokia Pureview 808, βασισμένο στο Nokia Belle, το οποίο ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του ίδιου έτους από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ αντί 689,90 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, Microsoft και Nokia παρουσίασαν το Nokia Lumia 920 (4,5») και το μικρότερο (4,3») Nokia Lumia 820 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες αμφότερων των μοντέλων, που αποδίδονται στην τεχνολογία PureView.

Τον Μάιο του 2013 ακολούθησε το Nokia Lumia 925 με την πλέον προηγμένη τεχνολογία φωτογραφικών φακών, διαμήνυε η Nokia, επίσης τεχνολογίας PureView. Με το Lumia 925, η Nokia άνοιξε τον δρόμο για μια σειρά λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής σε όλα smartphone της με Windows Phone 8, διαθέσιμες μέσω της μικροεφαρμογές Nokia Smart Camera app. Μάλιστα, το app για πιο έξυπνες λήψεις με τα Lumia θα διατεθεί σε όλα τα Nokia που φοράνε Windows Phone 8, υπό μορφή ενημέρωσης, όχι όμως στα παλαιότερα μοντέλα που έχουν μείνει στην ενημέρωση του Windows Phone 7.8 (π.χ. Nokia Lumia 800).

Στην μάχη για το καλύτερο «καμερόφωνο» έχουν ήδη μπει οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphone. Η HTC διαφημίζει την δική της τεχνολογία HTC Ultrapixel λέγοντας «Σταματήστε να μετράτε pixel, δεν είναι όλα ίδια.»

Μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία PureView στο white paper της Nokia που αναδημοσιεύει το tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024