Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμπλέτα 20'' της Lenovo, η βάση για τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια

Ταμπλέτα 20» της Lenovo, η βάση για τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια

H Lenovo επενδύει περισσότερο στους υπολογιστές που μετατρέπονται σε ταμπλέτες από συμβατικοί φορητοί υπολογιστές ή υπολογιστές γραφείου όλα-σε-ένα. Στην έκθεση IFA 2013 στο Βερολίνο παρουσιάζει όχι μόνο τον διάδοχο του λάπτοπ Yoga με την οθόνη που κάνει στροφή 360 μοιρών, αλλά και επαγγελματικά Thinkpad που... κάνουν γιόγκα. Επιπλέον λανσάρει κυριολεκτικά επιτραπέζιους υπολογιστές που μπορούν να μεταμορφωθούν σε σύγχρονη σκακιέρα με ηλεκτρονικούς βασιλιάδες και στρατιώτες.

H Lenovo επενδύει περισσότερο στους υπολογιστές που μετατρέπονται σε ταμπλέτες από συμβατικοί φορητοί υπολογιστές ή υπολογιστές γραφείου όλα-σε-ένα. Στην έκθεση IFA 2013 στο Βερολίνο παρουσιάζει όχι μόνο τον διάδοχο του λάπτοπ Yoga με την οθόνη που κάνει στροφή 360 μοιρών, αλλά και επαγγελματικά Thinkpad που… κάνουν γιόγκα. Επιπλέον λανσάρει κυριολεκτικά επιτραπέζιους υπολογιστές-τραπέζι, ως τα σύγχρονα ηλεκτρονικά πλέον επιτραπέζια παιχνίδια.

Yoga 2 Pro

Το δεύτερο Yoga έχει οθόνη 13,3 ιντσών, τεχνολογίας QHD+ Super High Resolution με δυνατότητα αναγνώρισης του αγγίγματος σε δέκα σημεία στην οθόνη ταυτόχρονα. Υποστηρίζει ανάλυση 3200 x 1800 με λόγο θέασης 16:9. Αυτή είναι η οθόνη με την μεγαλύτερη ανάλυση της αγοράς, υποστηρίζει ο Κινέζος κατασκευαστής, αφού ανάλυση 3200×1800 pixel ισοδυναμεί με τέσσερις φορές μεγαλύτερη ευκρίνεια σε σχέση με το Yoga HD+ (1600×900). Η οθόνη έχει φωτεινότητα 350 κεριών (nit) διαθέτει ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών, αφού πρόκειται για οθόνη ΙPS, δηλαδή ό,τι προβάλλεται είναι ορατό υπό γωνία.
Το Yoga 2 Pro έχει πάχος 1,55 εκατοστό και βάρος 1,39 κιλά και μπορεί να πάρει τη μορφή λάπτοπ ή τάμπλετ αναποδογυρίζοντας την οθόνη του. Επίσης, μπορεί να σταθεί σαν… τέντα ή ως ταμπλέτα με στήριγμα. Θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς έως και Core i7, με Windows 8.1, γρήγορο δίσκο χωρίς μηχανικά μέρη με χωρητικότητα έως 512GB (SSD), δυνατότητα σύνδεσης και μετάδοσης περιεχομένου στην τηλεόραση ασύρματα με το Intel WiDi, ήχο Dolby Home Theatre v4 και έως εννέα ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το πληκτρολόγιό του διαθέτει οπίσθιο φωτισμό και σε έντονα χαρακτηριστικά χρώματα (γκρι και και πορτοκαλί). Το Yoga 11S που ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα κυκλοφορήσει και με 4ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7, δηλαδή την ισχυρότερη επιλογή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα «Yoga Picks», δηλαδή το εργαλείο που αναλαμβάνει να προτείνει εφαρμογές που αξιοποιούν την ευελιξία στην σχεδίαση του Yoga 2 Pro.

Υπολογιστής-τραπεζάκι για ομαδικά παιχνίδια με την αφή, ηλεκτρονικά ζάρια και πιόνια

Δείτε ένα σενάριο για τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια από την Lenovo (με την χρήση της μεγάλης ταμπλέτας της Lenovo, 27 ιντσών)

Την ίδια λογική στην σχεδίαση ακολουθούν επίσης οι νεότεροι υπολογιστές όλα-σε-ένα της Lenovo.
Ονομάζονται dual-mode Flex με οθόνη 14,1 και 15,6 ιντσών, που μπορούν να γυρίσουν μέχρι και 300° με βάση ένα στήριγμα.

Πιο εντυπωσιακό είναι το επίσης εύκαμπτο Flex 20. Όταν τοποθετείται οριζόντια ενεργοποιείται το Aura interface, μια καινοτομία που πρωτοεμφανίστηκε στην ταμπλέτα τραπέζι που είχε παρουσιάσει στην έκθεση CES η Lenovo (Horizon Table PC).

Σε αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να προκαλέσουν ο ένας τον άλλο με διάφορα παιχνίδια, όπως το προεγκατεστημένο Raiding Company της Ubisoft ή άλλα παιχνίδια που πωλούνται στο Lenovo App Store που τροφοδοτείται από την Intel App Up, αλλά και με ολοκαίνουρια παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για τη Lenovo, όπως το Omnitapps Media Puzzle Pack για την κατασκευή βίντεο πάζλ, το Omnitapps Educational Suite με μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια μνήμης, αλλά και άλλα παιχνίδια της Lenovo όπως τα Fishing Joy, Air Hockey και Roulette.

Το dual mode Flex 20 δέχεται ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ (που πωλούνται χωριστά), όπως χειριστήρια και ηλεκτρονικά ζάρια, που επιτρέπουν σε έως και 4 παίκτες να αλληλεπιδρούν απευθείας με τα ψηφιακά παιχνίδια ή να χρησιμοποιήσουν την οθόνη του (σε έως και 10 σημεία ταυτόχρονα). Σε αντίθεση με τα περισσότερα AIO’s, το Flex 20 σχεδιάστηκε «για να κινείται», για αυτό και διαθέτει ενσωματωμένο WiFi για εύκολη μετακίνηση μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, ενώ οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εκτός του χώρου τους αφού αντέχει έως και τρεις ώρες χωρίς φόρτιση.

Όλα τα νέα προϊόντα της Lenovo θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν αφορούν στις ΗΠΑ, είναι ωστόσο ενδεικτικές του κόστους τους. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα Lenovo Yoga 2 Pro, ThinkPad Yoga, Flex 14/15 και Flex 20 AIO είναι 1.100, 949, 630 και 900 δολάρια αντίστοιχα. Κάθε e-dice, κοστίζει 60 δολάρια…

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024