Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Kinect for Windows προπωλείται στο Amazon

Το Kinect for Windows προπωλείται στο Amazon

Στο Amazon.com προπωλείται το πρότυπο σύστημα χειρισμού της Microsoft, Kinect το οποίο αυτή τη φορά δεν αφορά στην παιχνιδομηχανή Xbox αλλά υπολογιστές με Windows. Το Kinect for Windows, όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην CES 2012, θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου 2012, σε τιμή διπλάσια από αυτή του αντίστοιχου Kinect για Xbox 360.

Στο Amazon.com προπωλείται το πρότυπο σύστημα χειρισμού της Microsoft, Kinect το οποίο αυτή τη φορά δεν αφορά στην παιχνιδομηχανή Xbox αλλά υπολογιστές με Windows. Το Kinect for Windows, όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην CES 2012, από τα χείλη του επικεφαλής της Microsoft, Στήβεν Μπάλμερ, θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου 2012, σε τιμή διπλάσια από αυτή του αντίστοιχου Kinect για Xbox 360.

Η Microsoft είχε κάνει νωρίτερα γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο Kinect με το οποίο θα κάνει τα PC να ανταποκρίνονται σε νεύματα, θα ενεργοποιεί τις λειτουργίες τους, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται διαφορετικά απ’ότι μια παιχνιδομηχανή, τουλάχιστον όταν ο χρήστης «δεν παίζει».

Ο Kinect Sensor for Windows έχει νέο firmware που επιτρέπει στην κάμερα βάθους να «βλέπει» αντικείμενα σε εξαιρετικά μικρή απόσταση 50 εκατοστών μπροστά της, χωρίς απώλεια της ακρίβειας, με ικανοποιητική απόδοση ακόμα και στα 40 εκατοστά. Το «Near Mode» θα επιτρέψει την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών «close up», πέρα από τις χρήσεις που έχουν επινοηθεί για το Kinect για Xbox 360 που «βλέπει» μόνο πιο μακριά στο σαλόνι.

O αισθητήρας Kinect for Windows απαιτεί το Kinect for Windows Commercial SDK και εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας το «βαλιτσάκι» του προγραμματιστή Kinect for Windows. Στο «βαλιτσάκι» αυτό υπάρχουν τα απαιτούμενα εργαλεία για τηνα ανάπτυξη εφαρμογών σε C++, C#, ή Visual Studio Basic με το Microsoft Visual Studio 2010.

Ο αισθητήρας δεν διατίθεται με λογισμικό και δεν θα λειτουργεί χωρίς μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για αυτό.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την αξιοποίηση του αισθητήρα Kinect for Windows είναι 32μπιτος ή 64μπιτος επεξεργαστής, διπύρηνος χρονισμένος τουλάχιστον στα 2,66GHz, με αφοσιωμένο δίαυλο USB 2.0, και μνήμη RAM 2GB. Επίσης αναφέρεται η σύνδεση υπολογιστών και συσκευών Kinect, υπό την προϋπόθεση ότι τρέχουν Windows 7 ή Windows 8 Developer Preview.

Η τιμή του Kinect for Windows πλησιάζει τα 250 δολάρια, τιμή υπερδιπλάσια από το Kinect για Xbox 360, το οποίο στην ελληνική αγορά πωλείται αντί 159 ευρώ.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr, που θα βρείτε τον απαραίτητο οδηγό για τη σύνδεση του Kinect για Xbox 360 στο PC, που αναπτύχθηκε και διατέθηκε ως ανοικτό λογισμικό, και δείτε τον αισθητήρα που διαβάζει «την γλώσσα του σώματος» να κουνάει μαριονέτες!


Δείτε τον αόρατο χειρισμό των Windows 7 και άλλων εφαρμογών multitouch!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024