Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ εσόδων για τη Samsung  το 2011

Ρεκόρ εσόδων για τη Samsung το 2011

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung το 2011. Ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών σημείωσε ρεκόρ εσόδων, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με το 2010. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στις υψηλές πωλήσεις του Samsung GALAXY S ΙΙ και του υβριδικού smartphone-tablet Samsung GALAXY Note.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung το 2011. Τα ετήσια καθαρά κέρδη της Samsung ήταν 13,73 τρις γουόν (9,28 δισ. ευρώ), με πωλήσεις ύψους 165 τρις γουόν (111,54 δισ. ευρώ). Τα ενοποιημένα έσοδα τριμήνου έφτασαν τα 47,3 τρις γουόν (31,97 δισ. ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη τα 5,3 τρις γουόν (,58 δισ. ευρώ).

Ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών σημείωσε ρεκόρ εσόδων, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με το 2010. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στις υψηλές πωλήσεις του Samsung GALAXY S ΙΙ και του υβριδικού smartphone-tablet Samsung GALAXY Note.

Η ναυαρχίδα των smartphone της Samsung, GALAXY S II, και η πλήρης γκάμα high-end μοντέλων κινητών τηλεφώνων, όπως τα GALAXY Note και GALAXY Nexus, και τα entry-level μοντέλα συνέβαλλαν στην αύξηση των εσόδων της Samsung κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

  • Συνολικά, οι πωλήσεις των smartphone της Samsung αυξήθηκαν κατά περίπου 30% κατά το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία αναμένει αύξηση της ζήτησης για entry-level smartphone και tablet PC, ενώ προβλέπει στάσιμο ρυθμό ανάπτυξης για τα κινητά τηλέφωνα. Οι αναδυόμενες αγορές και η εξάπλωση της ασύρματης τεχνολογίας LTE (Long-Term Evolution) έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της αγοράς των smartphone, που αναμένεται να αυξηθεί άνω του 30%.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Έχει πλάτος 8,3 εκατοστά και λόγω διαστάσεων χαρακτηρίζεται συσκευή «υβρίδιο», κάτι ανάμεσα σε smartphone και (μικρό) tablet. Το Samsung Galaxy Note ήρθε στην ελληνική αγορά το Νοέμβριο και το tech.in.gr «το έβαλε στο χέρι» για να σας παρουσιάσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες του: δείτε στο βίντεο τι μπορείτε να κάνετε με το πενάκι που το συνοδεύει, τι μπορείτε να ελέγξετε με τη φωνή σας και άλλα.

Ο ρόλος της TV

Οι πωλήσεις της Samsung έχουν ενισχυθεί επίσης, λόγω της διάθεσης των προηγμένων τηλεοράσεων LED (premium και μη). Οι πωλήσεις των τηλεοράσεων LED αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της παραδοσιακά υψηλής εποχικής ζήτησης, επιτυγχάνοντας αύξηση 40% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Στο πλαίσιο αυτό, η Samsung ξεπέρασε τα επίπεδα της αγοράς, εστιάζοντας στις πωλήσεις των premium μοντέλων, (αύξηση πωλήσεων πάνω από 55% στις τηλεοράσεις LED σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Για το πρώτο τρίμηνο του 2012, η χαμηλή εποχικότητα αναμένεται να επιφέρει μείωση της ζήτησης, αν και η ανάπτυξη της αγοράς για το 2012 αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, λόγω της ισχυρής δυναμικής ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.

  • Στις ανεπτυγμένες αγορές, η Samsung θα αξιοποιήσει τις τηλεοράσεις LED για την αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι πωλήσεις των LED TV αναμένεται να αντιπροσωπεύσουν πάνω από το 60% της παγκόσμιας αγοράς επίπεδων τηλεοράσεων για το 2012.

Ως ελπιδοφόρο μήνυμα για μελλοντική ανάπτυξη μεταφέρεται μεταξύ άλλων η ταχεία ανάπτυξη στην κατηγορία των οθονών OLED.

Διαβάστε στο tech.in.gr:

Αδύναμη η μνήμη υπολογιστών

Αντίθετα, αρνητικά συνέβαλε στα αποτελέσματα ο τομέας των ημιαγωγών. Η ζήτηση χαρακτηρίζεται «αδύναμη» για προϊόντα μνήμης υπολογιστών (PC DRAM), σε αντίθεση με αυτή για server και για κινητά τηλέφωνα (παρέμεινε σταθερή λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των smartphone και tablet).

Σύμφωνα με την Samsung, η ζήτηση για μνήμες υπολογιστών αναμένεται να παραμείνει υποτονική το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω της τάσης για στασιμότητα στην παγκόσμια αγορά.

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Samsung

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024