Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το Samsung Galaxy Note II

Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το Samsung Galaxy Note II

Μια συσκευή που με δυσκολία χαρακτηρίζεται smartphone ή tablet λανσάρει και στην ελληνική αγορά η Samsung. Το δεύτερο Samsung Galaxy Note θυμίζει το κορυφαίο smartphone της εταιρείας Samsung Galaxy S III, διακρίνεται όμως από «το μαγικό ραβδί» της Samsung, το S Pen.

Μια συσκευή που με δυσκολία χαρακτηρίζεται smartphone ή tablet λανσάρει και στην ελληνική αγορά η Samsung. Το δεύτερο Samsung Galaxy Note θυμίζει το κορυφαίο smartphone της εταιρείας Samsung Galaxy S III, διακρίνεται όμως από «το μαγικό ραβδί» της Samsung, το S Pen.

Το GALAXY Note II είναι ομολογουμένως μεγάλο, μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του με οθόνη 5,55 ιντσών, τεχνολογίας HD Super AMOLED Plus που υπόσχεται εκπληκτική καθαρότητα, που υποστηρίζει προβολή βίντεο με αναλογία πλευρών 16:9.

Το νεότερο S Pen, εκτός από την καλύτερη απόκριση από τον πολλαπλάσιο βαθμό ευαισθησίας από το προηγούμενο πενάκι του πρώτου Galaxy Note, αξιοποιείται για να προβάλλει μια προεπισκόπηση σε e-mail, σημειώσεις, το ημερολόγιο, τις φωτογραφίες ή τα βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να δει ό,τι τον ενδιαφέρει χωρίς να ανοίξει τις αντίστοιχες εφαρμογές. Η λειτουργία ονομάζεται Air View.

To S Pen αξιοποιείται επίσης για την επεξεργασία του περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη. Πατώντας το πλήκτρο στο ειδικό αυτό στυλό, ο χρήστης μπορεί να κάνει copy-paste σε ό,τι εμφανίζεται, να το αποθηκεύσει ή να το κοινοποιήσει. Με το πενάκι, μπορεί ακόμα να γίνει επεξεργασία των φωτογραφιών στο τηλέφωνο, αλλά και εισαγωγή χειρόγραφων σχολίων. Με το S Pen μπορεί επίσης να γίνει καταγραφή screenshot αλλά και screencast με την λειτουργία Screen Recorder.

H Samsung έχει μεταφέρει στο Galaxy Note ΙΙ μια ιδέα που γνωρίσαμε αρχικά στο Samsung Galaxy S III με το pop up video (μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr Τι κάνει πιο έξυπνα το SIII;).



Δείτε τι κάνει διαφορετικά το Samsung Galaxy Note II (επίσημη παρουσίαση της Samsung)

Με το λεγόμενο Popup Note, ο χρήστης μπορεί να ανοίξει ένα S Note σαν παράθυρο pop-up οπουδήποτε στην οθόνη. Αυτή η λειτουργία αναμένεται να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν καλείται κανείς να κρατήσει μια σημείωση ενώ μιλάει στο τηλέφωνο ή να δώσει οδηγίες: μπορείτε να σημειώσει για παράδειγμα έναν αριθμό τηλεφώνου στο S Note, ενώ συνομιλεί ή και να μοιραστεί οδηγίες πλοήγησης πάνω σε έναν χάρτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Εκτός όμως από το Popup Note, το Note II υποστηρίζει και το pop up Web, που επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει ένα παράθυρο του browser περιορίζοντάς το σε ένα μέρος της οθόνης.

Τέλος, στο GALAXY Note II το Pop up play που γνωρίσαμε στο S III εξελίσσεται σε pop up Video. Ενώ βλέπετε βίντεο, με το πάτημα ενός πλήκτρου, το video «αιωρείται» στην οθόνη, συνεχίζει να παίζει, και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης του GALAXY Note ΙΙ. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το υβριδικό τηλέφωνό του.

Το GALAXY Note II βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,6GHz και αξιοποιεί τα δίκτυα τεχνολογίας HSPA Plus ή 4G LTE όπου αυτά υπάρχουν. Οι δυνατότητές του φανερώνονται όταν ο χρήστης δουλεύει multitasking, χρησιμοποιεί app που απαιτούν γρήγορες εναλλαγές οθόνης, αλλά και στο browsing. Η δύναμη ενός επεξεργαστή γίνεται επίσης φανερή κατά την έναρξη εφαρμογών, ελαχιστοποιώντας την καθυστέρηση.

Το GALAXY Note II κυκλοφορεί με την τελευταία έκδοση του Android, το Android 4.1, γνωστό ως JellyBean (διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr). Η Samsung το επέλεξε για τις δυνατότητες γραφικών τις οποίες χαρακτηριρίζει «συγκλονιστικές» και την υπηρεσία Google Now με νέα χαρακτηριστικά, όπως το επονομαζόμενο ‘contextual search’, δηλαδή την αναζήτηση βάσει περιεχομένου.

Το Samsung Galaxy Note II κυκλοφορεί στην Ελλάδ α με μνήμη 16 GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω micro SD. Μια συσκευή με τέτοια οθόνη και δυνατότητες, απαιτεί μπαταρία και η Samsung έχει εξοπλίσει το Note II με μια των 3.100mAh, με την οποία υπόσχεται ότι «μπορείτε να απολαύσετε περιεχόμενο multimedia, να είστε πάντα παραγωγικοί εν κινήσει και να αιχμαλωτίζετε τις ιδέες σας οποτεδήποτε, οπουδήποτε, χωρίς περιορισμούς».

Το GALAXY Note II διαθέτει κάμερα 8MPixel και μπροστινή κάμερα 1,9 megapixel, με δυνατότητα εγγραφής video HD. Η κάμερα διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως το Buddy Photo Share, το Burst Shot και το Best Photo, που υπάρχουν επίσης στο GALAXY S III. Επιπλέον, το GALAXY Note II έχει μια μοναδική λειτουργία στην κάμερα του η οποία ονομάζεται Best Faces. Το Best Faces επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει την επιθυμητή πόζα του κάθε ατόμου σε μια ομαδική φωτογραφία.

Το Smart Stay, που πρωτοεμφανίστηκε επίσης στο GALAXY S III, χρησιμοποιεί την κάμερα του GALAXY Note II προκειμένου να εμποδίσει τη συσκευή να τεθεί σε κατάσταση αναμονή, ενώ ανιχνεύει τον χρήστη μπροστά στη συσκευή.

Τέλος, με το AllShare Play, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί περιεχόμενο με μια μεγάλη ομάδα ατόμων σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας το GALAXY Note II με τηλεοράσεις HD, τηλέφωνα, tablet, laptop, και άλλες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές της Samsung που μοιράζονται το ίδιο δίκτυο. Με το AllShare Group Cast, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί, αλλά και να επεξεργαστεί μαζί με άλλους κείμενα, παρουσιάσεις, ή εικόνες, χωρίς να ανεβάζει τα αρχεία ξεχωριστά.

To Samsung Galaxy Note II κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά σε τιμές που πλησιάζουν τα 700 ευρώ.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024