Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναβιώνουν οι φήμες για το «φθηνότερο iPhone»

Αναβιώνουν οι φήμες για το «φθηνότερο iPhone»

Η είδηση ότι επίκειται αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 40% σε μια επιχείρηση που συναρμολογεί iPhone και iPad στην Κίνα και αντλεί την συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της από αυτή την δραστηριότητα ήταν αρκετή για να αναβιώσουν οι φήμες για την διάθεση ενός iPhone με τιμή μικρότερη των 739 ευρώ. Η είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αφορά στην εταιρεία Pegatron και σήμερα απασχολεί 100.000 εργαζόμενους.

Η είδηση ότι επίκειται αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 40% σε μια επιχείρηση που συναρμολογεί iPhone και iPad στην Κίνα -και αντλεί την συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της από αυτή την δραστηριότητα- ήταν αρκετή για να αναβιώσουν οι φήμες για την διάθεση ενός iPhone με τιμή μικρότερη των 739 ευρώ (iPhone 5 16GB). Η είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αφορά στην εταιρεία Pegatron και σήμερα απασχολεί 100.000 εργαζόμενους.

  • To τρέχον μοντέλο iPhone, το iPhone 5 πωλείται στα 739 ευρώ για την έκδοση των 16GB, ανεβαίνει στα 855 ευρώ για το iPhone 32GB και στα 976 ευρώ για το μοντέλο 64GB.

Άλλοι προμηθευτές της Apple επιβεβαιώνουν επίσης ότι, η Apple έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ένα πιο οικονομικό iPhone, απευθυνόμενη σε καταναλωτές μικρότερου εισοδήματος σε αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία. Προμηθευτής από την Ιαπωνία αναφέρει πως η παραγωγή των οθονών για το «iPhone mini» έχει ξεκινήσει σε μικρή κλίμακα ήδη και αναμένεται να γίνει μαζική από τον Ιούνιο. Οι εκτιμήσεις λένε πως το φθηνότερο iPhone θα κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Ο επικεφαλής της Pegatron Charles Lin δήλωσε στο πρακτορείο ότι το 60% των εσόδων της εταιρείας θα προέλθουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν αποδίδονται στην κατασκευή ενός φθηνότερου iPhone και πρόσθεσε πως νέα μοντέλα θα εμφανιστούν μετά το λανσάρισμα του επεξεργαστή γνωστού ως Haswell από την Intel, προσθέτοντας κάτι ακόμα στο μυστήριο. Oι επεξεργαστές Haswell, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το 2013, θεωρούνται το τρίτο βήμα προς την υλοποίηση των Ultrabook, «μέσα από την οποία ανακαλύπτουμε το laptop του μέλλοντος, με νέες δυνατότητες, μικρό πάχος, χαμηλό βάρος, καλύτερη απόκριση και αυξημένη ασφάλεια», σύμφωνα με την Intel. Με την οικογένεια Haswell, η Intel υπόσχεται να αλλάξει το ενεργειακό προφίλ των λεγόμενων mainstream laptop, μειώνοντας την κατανάλωση των μικροεπεξεργαστών στο μισό της σημερινής.

Πάντως, o CEO της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε τον Απρίλιο πως «νέες συσκευές» θα διατεθούν το φθινόπωρο και καθ’όλη τη διάρκεια του 2014, και μάλιστα σε «συναρπαστικές, νέες κατηγορίες» προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το «φθηνότερο iPhone» στο tech.in.gr:

  • Το καλοκαίρι του 2013 ο διάδοχος του iPhone 5 Tο δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα ξεκινήσει η παραγωγή του επόμενου μοντέλου iPhone, διατηρώντας το μέγεθος και το σχήμα του iPhone 5, μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πρόσωπα εμπλεκόμενα στην διαδικασία. H κυκλοφορία του διαδόχου του iPhone 5 πιθανολογείται το καλοκαίρι.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024