Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
iPhone 5S το καλοκαίρι του 2013, iPad 5 και iPad mini 2 τον... Απρίλιο;

iPhone 5S το καλοκαίρι του 2013, iPad 5 και iPad mini 2 τον… Απρίλιο;

Η Apple πρόκειται να διαθέσει το καλοκαίρι -πιθανότατα τον Αύγουστο- την αναμενόμενη έκδοση S του iPhone 5, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012. Οι πληροφορίες που συνέλεξε το μπλογκ τεχνολογίας iMore αφορούν και στην επόμενη έκδοση της δημοφιλούς ταμπλέτας iPad, δηλαδή το "iPad 5" αλλά και το iPad mini 2, διάδοχο του iPad mini που κυκλοφόρησαν αμφότερα μόλις τον Νοέμβριο του 2012, γεγονός που καθιστά την πιθανότητα μικρότερη.

Η Apple πρόκειται να διαθέσει το καλοκαίρι -πιθανότατα τον Αύγουστο- την μάλλον αναμενόμενη έκδοση S του iPhone 5, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012. Οι πληροφορίες που συνέλεξε το μπλογκ τεχνολογίας iMore αφορούν και στην επόμενη έκδοση της δημοφιλούς ταμπλέτας iPad, δηλαδή το «iPad 5» αλλά και το iPad mini 2, διάδοχο του iPad mini όταν αμφότερα κυκλοφόρησαν μόλις τον Νοέμβριο του 2012, γεγονός που καθιστά την πιθανότητα μικρότερη.

Σύμφωνα με το iMore, η σχεδίαση στο iPhone 5S θα παραμείνει η ίδια, ωστόσο το 5S θα έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και βελτιώσεις στην κάμερα. Σε ότι αφορά στις βελτιώσεις στα οπτικά του iPhone 5 είναι γεγονός ότι οι χρήστες ανέφεραν μια ατέλεια στην απόδοση των χρωμάτων:

Είχαν επίσης αναφερθεί προβλήματα σύνδεσης μέσω Wi-Fi στο iPhone 5 αλλά και απειλή από Σοκ του Λογαριασμού τουλάχιστον από τους πρώτους χρήστες iPhone 5. Τέλος, σε προβλήματα στην συναρμολόγηση του iPhone 5 είχαν γίνει γνωστά από επίσημα χείλη, τον επικεφαλής του ομίλου της Foxconn, ο οποίος απέδιδε στην δυσκολία αυτή την αδυναμία της κινέζικης εταιρείας να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση (Ξέρετε γιατί δεν βρίσκετε το iPhone 5;)

  • To iPhone 4S είχε κυκλοφορήσει 10 μήνες μετά την κυκλοφορία του iPhone 4
  • To iPhone 3GS είχε κυκλοφορήσει 11 μήνες μετά την κυκλοφορία του iPhone 3G

Η πληροφορία για το iPad και το iPad mini επόμενης γενιάς τόσο σύντομα όσο βρίσκεται ο Απρίλιος του 2013 αμφισβητείται ακόμα και από το iMore, αν και αναφέρονται διαρροές φωτογραφιών όπου εμφανίζεται ένα iPad με διαφορετική σχεδίαση. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι το iPad mini 2 θα είναι το iPad των 7,9 ιντσών με οθόνη Retina.

Πάντως, οι πληροφορίες δεν αφορούν μια ακόμα φήμη για την διάθεση «iPhone mini«, συσκευή που δεν φαίνεται να αποκλείεται παρά τις αρχικές δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Apple περί του αντιθέτου, τοποθετείται όμως στο 2014.

Επίσης, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για το περίφημο iWatch, που λέγεται ότι ετοιμάζει η Apple με αφορμή την κατοχύρωση τεχνολογίας που θα κάνει εφικτό ένα smartphone στον καρπό.

Τι είχε προσθέσει στα iPhone το iPhone 4S

To iPhone 4S είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2011 και δεν διέφερε εμφανισιακά από τον προκάτοχό του, ήταν όμως πιο λεπτό, με διπύρηνο επεξεργαστή A5 και σημαντικά βελτιωμένη απόδοση στην επεξεργασία γραφικών, αυξημένη αυτονομία, δύο κεραίες για να λύνει τα προβλήματα λήψης και μετάδοσης μετά το λεγόμενο σκάνδαλο «antennagate». Βελτιωμένη ήταν και η κάμερα των 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό, και δυνατότητα λήψης βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια 1080p. Πρόσθεσε επίσης στο iPhone δυνατότητα αξιοποίησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (GSM, CDMA) και ήταν εξοπλισμένο με γυροσκόπιο. Όπως συνέβη και με το iPhone 3GS, το iPhone 4S συνοδεύτηκε από μια νέα έκδοση του iOS και με αυτό το μοντέλο η Apple έκανε το ντεμπούτο του iCloud και σε αυτό το Siri κέρδισε τον χαρακτηρισμό «έλεγχος smartphone με τη φωνή, που δουλεύει», πριν ακόμα η υπηρεσία γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του iPhone.

  • Τι περιμένετε λοιπόν να φέρει το iPhone 5S, ώστε να ταράξει τα νερά όταν ο ανταγωνισμός εντείνεται με την επικείμενη κυκλοφορία του Samsung Galaxy S IV (η ανακοίνωση θα γίνει στις 14 Μαρτίου 2013), την διάθεση των HTC One, Sony Xperia Z, LG Optimus G ή των Nokia Lumia 920/820; Πείτε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024