Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο επικεφαλής του Xbox στην Microsoft φεύγει για να αναπτερώσει την Zynga

Ο επικεφαλής του Xbox στην Microsoft φεύγει για να αναπτερώσει την Zynga

Τον απαιτητικό ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στην Zynga, την εταιρεία παιχνιδιών που αναδείχτηκε στα σπλάχνα του Facebook, αναλαμβάνει ο Don Mattrick από τις 8 Ιουλίου 2013. Η Microsoft επιβεβαίωσε την πληροφορία της εφημερίδα Wall Street Journal ότι ο Mattrick εγκαταλείπει το τμήμα ψυχαγωγίας της -Xbox One, Xbox 360, Xbox Music, Xbox Live κ.ά.- το οποίο ανέλαβε να αναδομήσει τον Ιούλιο του 2007 και τα κατάφερε.

Τον απαιτητικό ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στην Zynga, την εταιρεία παιχνιδιών που αναδείχτηκε στα σπλάχνα του Facebook με το FarmVille, αναλαμβάνει, εγκαταλείποντας το τμήμα Xbox στην Microsoft, ο Don Mattrick από τις 8 Ιουλίου 2013.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την πληροφορία της εφημερίδα Wall Street Journal ότι ο Mattrick εγκαταλείπει το τμήμα ψυχαγωγίας της που περιλαμβάνει το Xbox One, το Xbox 360, τις υπηρεσίες Xbox Music και Xbox Live και άλλα προϊόντα gaming το οποίο ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία να αναδομήσει από τον Ιούλιο του 2007. Οι επενδυτές της Zynga αντέδρασαν θετικά αμέσως μετά το δημοσίευμα, δίνοντας ώθηση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 10% (η αξία της έχει μειωθεί κατά 68% από την είσοδό της στο χρηματιστήριο στα τέλη του 2011).

Η Zynga Inc. έχει συνδέσει το όνομά της με το λεγόμενο social gaming και δηλώνει πως έχει 240 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε games όπως CityVille, Zynga Poker, Draw Something, Hidden Chronicles, FarmVille, CastleVille, Words With Friends, Empires & Allies, Scramble With Friends, Café World, The Pioneer Trail, Indiana Jones Adventure World και Mafia Wars. Τα παιχνίδια της τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες, στις οποίες περιλαμβάνονται το Facebook, το Zynga.com, το Google+, το Apple iOS και το Android.

Ο Don Mattrick ίδρυσε την δική του επιχείρηση gaming σε ηλικία 17 ετών, την Distinctive Software, η οποία αργότερα πέρασε στα χέρια της Electronic Arts. Στην EA, στην οποία εργάστηκε ως επικεφαλής των στούντιο και του τμήματος R&D, επιστρέφει ξανά ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο της τεχνολογίας το 2011 από το περιοδικό Fortune. Η Electronic Arts έχει εξαγοράσει την Zynga, στην οποία ο Don Mattrick θα πάρει την θέση του CEO για να ανατρέψει την καθοδική της πορεία και να την προσγειώσει με ασφάλεια στον κόσμο των tablet και των smartphone.

Πάντως, ο Don Mattrick έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά απαιτητικά ανάλογα εγχειρήματα: Από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του τμήματα Interactive Entertainment στην Microsoft, η εγκατεστημένη βάση των Xbox 360 μεγεθύνθηκε από τα 10 εκατομμύρια σε περίπου 80 εκατομμύρια διεθνώς. Οι συνδρομές στο Xbox Live αυξήθηκαν από τα 6 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια διεθνώς. Στον Mattrick αποδίδεται επίσης η δημιουργία του αισθητήρα Kinect τον Νοέμβριο του 2010, που έχουν στο σπίτι τους 24 εκατομμύρια παίκτες Xbox 360. H τελευταία παρουσίαση του Don Mattrick ήταν αυτή του Xbox One νωρίτερα στην έκθεση E3.

Ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Don Mattrick στους υπαλλήλους της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για τον διάδοχό του.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των Windows 8 είχε εγκαταλείψει την Microsoft ένας ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχός της, ο Στήβεν Σινόφσκι: O «επόμενος CEO» της Microsoft φεύγει, στην θέση του η «Μούσα των Windows»

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για τις Παιχνιδομηχανές

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024