Τεχνολογία που αναπτύσσεται στην Ελλάδα

Οι επενδύσεις €23 δισ. στα δίκτυα του μέλλοντος από την DT αγγίζουν την Ελλάδα

Οι επενδύσεις €23 δισ. στα δίκτυα του μέλλοντος από την DT αγγίζουν την Ελλάδα
Την περίοδο 2010-2015, ο Όμιλος Deutsche Telekom θα έχει επενδύσει συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, ενώ στα άμεσα σχέδια της DT είναι να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που θα καλύπτει ολόκληρη την πόλη του Αμβούργου. Στόχος της «επένδυσης στα δίκτυα του μέλλοντος» είναι να επιτευχθούν ταχύτητες mobile Internet έως και 150 Mbps, αλλά και ταχύτητες 100 Mbps με την ανάπτυξη δικτύων οπτικής ίνας και VDSL Vectoring.

Εκτός από το Αμβούργο και την Γερμανία, οι τεχνολογικές αυτές καινοτομίες αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Deutsche Telekom πραγματοποιεί σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με θέμα τα δίκτυα του μέλλοντος στο Βερολίνο. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ενεργά και τα Εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης του ΟΤΕ, όπου ο κος Τηλέμαχος Δούκογλου, επικεφαλής των εργαστηρίων παρουσιάζει την έρευνα των εργαστηρίων για το VDSL Vectoring.

Η ομάδα των Εργαστηρίων του ΟΤΕ

Τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του ΟΤΕ έχουν αναλάβει την αξιολόγηση και τις δοκιμές της νέας ευρυζωνικής τεχνολογίας Vectoring για λογαριασμό ολόκληρου του Ομίλου Deutsche Telekom. Η τεχνολογία vectoring μπορεί να επιτρέψει ακόμα και τον διπλασιασμό της ταχύτητας του VDSL φτάνοντας έως τα 100Mbps download και τα 40Mbps upload, εξουδετερώνοντας τον «θόρυβο» στα καλώδια χαλκού. Ο ΟΤΕ εξηγεί τι ακριβώς φέρνει το VDSL vectoring.

Απόσπασμα από την παρουσίαση του κ.Δούκογλου για το VDSL2 Vectoring

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το VDSL vectoring στο tech.in.gr:

Στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, ο επερχόμενος διευθύνοντας σύμβουλος της Deutsche Telekom κ. Tim Höttges δήλωσε πως «η συμφωνία μετόχων δίνει την δυνατότητα στον γερμανικό όμιλο να αγοράσει ποσοστό από το ελληνικό Δημόσιο», ωστόσο επεσήμανε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούργιο». Ο CTO της DT απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το 10% του ΟΤΕ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο (η DT κατέχει το 40% του ΟΤΕ).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με δίκτυα επόμενης γενιάς στο tech.in.gr:In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: