Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μην περιμένετε iPad Mini με Retina το 2013, λένε προμηθευτές της Apple

Μην περιμένετε iPad Mini με Retina το 2013, λένε προμηθευτές της Apple

Την ευκαιρία να διαθέσει το iPad mini με οθόνη Retina την εορταστική περίοδο του 2013 φέρεται να χάνει η Apple, αφού οι κατασκευαστές του πάνελ με τα αδιόρατα στο ανθρώπινο μάτι πίξελ δηλώνουν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στους απαιτούμενους ρυθμούς για την μαζική παραγωγή του. Απίθανο χαρακτηρίζεται επίσης να κατορθώσει η Apple να διαθέσει το iPad mini με Retina display 7,9'' σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα των 359 ευρώ.

Την ευκαιρία να διαθέσει το iPad mini με οθόνη Retina την εορταστική περίοδο του 2013 φέρεται να χάνει η Apple, αφού οι κατασκευαστές του πάνελ με τα αδιόρατα στο ανθρώπινο μάτι πίξελ δηλώνουν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στους απαιτούμενους ρυθμούς για την μαζική παραγωγή του. Απίθανο χαρακτηρίζεται επίσης να κατορθώσει η Apple να διαθέσει το iPad mini με Retina display 7,9» σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα των 359 ευρώ.

Το iPad mini με Retina display αναμενόταν πριν το τέλος του Οκτωβρίου 2013. Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται ανώνυμες πηγές από την αλυσίδα προμηθευτών πάνελ για τις συσκευές της Apple, δηλαδή από την LG Display, την εταιρεία κατασκευής πάνελ της Samsung Electronics και την Sharp. Η γραμμή παραγωγής μόλις έχει αρχίσει να επιταχύνεται, λένε, εντούτοις ο ρυθμός παραγωγής δεν επιτρέπει παρά την διάθεση iPad mini με Retina display σε περιορισμένο αριθμό την τρέχουσα χρονιά ή και καθόλου και παραπέμπουν στο 2014 για επαρκή διαθεσιμότητα.

Η Apple ορίζει τις οθόνες Retina ως οθόνες που έχουν τέτοια ανάλυση (2048 x 1536 pixel) ώστε να καθίστανται αδιόρατα τα pixel στο ανθρώπινο μάτι, μια ιδιότητα που έχουν και ανταγωνιστικά τάμπλετ 7 ή 8 ιντσών, εκτός από τα μεγάλα iPad των 8,9 ιντσών (Google Nexus 7, Amazon Kindle Fire HDX και άλλα). To νεότερο Google Nexus 7 έχει οθόνη 2048 x 1536 pixel με πυκνότητα εικονοστοιχείων 323 pixel ανά ίντσα (το iPad με Retina έχει 264ppi). Στην ελληνική αγορά το Nexus 7 (κατασκευής Asus) κυκλοφορεί ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου από την WestNet Distribution και η τιμή του παραμένει ένα από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, καθώς η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 249€ για την έκδοση των 16GB Wi-Fi και 379€ για τη έκδοση των 32GB Wi-Fi & 4G.

Διαβάστε επίσης για τις εντυπώσεις που άφησε το πρώτο iPad mini:

  • Το iPad mini δεν έχει καλύτερη οθόνη από το Nexus 7 και το Kindle Fire HD Σε συμβιβασμούς φέρεται να οδηγήθηκε η Apple προκειμένου να αντιπαρατάξει την δική της πρόταση απέναντι στο Amazon Kindle Fire HD και το Google Nexus 7. Τα πρώτα τεστ δείχνουν ότι η οθόνη του iPad mini, 7,9 ιντσών όχι μόνο δεν είναι καλύτερη από τα ανταγωνιστικά tablet, αλλά θεωρείται απλά «καλή».

Επιπλέον, δύο από τους τρεις συνεργαζόμενους προμηθευτές πάνελ εμφανίζονται να διαμαρτύρονται καθώς η Apple πιέζει για την μείωση του κόστους αλλά και της κατανάλωσης ενέργειας από την πάντοτε πεινασμένη οθόνη. Η αιτία για την φημολογούμενη καθυστέρηση στην διάθεση του iPad mini με Retina παραμένει άγνωστη, αν και μια από τις πηγές φέρεται να λέει πως η Apple καθυστερεί να δώσει την έγκρισή της, δεδομένων των υψηλών απαιτήσεών της για την κατανάλωση ενέργειας της οθόνης στο επόμενο iPad Mini.

Άγνωστο παραμένει ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεύτερου iPad Mini -αν και οι καταναλωτές πάντοτε αναμένουν οθόνες και κάμερες υψηλότερων προδιαγραφών και πιο ελαφριά και λεπτά tablet. Μια από τις πηγές αποκαλύπτει επίσης πως η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει ένα iPad mini με λιγότερη εσωτερική μνήμη 8GB, προκειμένου να διαθέσει μια φθηνότερη έκδοσή του και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που δεν ξεπερνάει τα 359 ευρώ που κοστίζει το φθηνότερο μοντέλο iPad Mini σήμερα. Το iPad Mini είναι το ακριβότερο tablet στην κατηγορία των 7-8 ιντσών, σημειώνουν οι αναλυτές προσθέτοντας πως ακόμα και μια μείωση 50 ευρώ θα προσέλκυε σημαντικά μεγαλύτερο κοινό.

Σύμφωνα με την IDC, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το μερίδιο του iPad παγκοσμίως έπεσε στο μισό (32,5%) μέσα σε έναν χρόνο, όταν η Samsung αύξανε το μερίδιό της στο 62,6%. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός εντείνεται από τα νέα και φθηνότερα μοντέλα Google Nexus 7 και Amazon Kindle Fire HDX που κοστίζουν έως και 100 δολάρια φθηνότερα από το iPad Mini 16GB.

«Όποιος περιμένει ότι η Apple θα μειώσει δραστικά τις τιμές στο iPad Mini θα απογοητευτεί», σημειώνουν οι αναλυτές, όπως άλλωστε συνέβη και με το λεγόμενο «φθηνό» ή έστω «πιο οικονομικό» iPhone, το iPhone 5C που κυκλοφορεί ήδη σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες αντί 599 ευρώ για το μοντέλο 16GB και στα 699 ευρώ για το μοντέλο 32GB (αντίστοιχα, το iPhone 5C πωλείται από 699 ευρώ έως και 899 ευρώ). Στην Ελλάδα, αναμένεται να είναι ακόμα υψηλότερες οι τιμές (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το iPhone 5S και το iPhone 5C, συμπεριλαμβανομένων των τιμών διάθεσης στην ευρωπαϊκή αγορά, στο tech.in.gr.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τζάμπολ στα playoffs της Basket League με Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ξεκινούν σήμερα τα playoffs της Stoiximan Basket League, μετά τον ενδιάμεσο γύρο του Top 6.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024