Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το iPad mini δεν έχει καλύτερη οθόνη από το Nexus 7 και το Kindle Fire HD

Το iPad mini δεν έχει καλύτερη οθόνη από το Nexus 7 και το Kindle Fire HD

Σε συμβιβασμούς φέρεται να οδηγήθηκε η Apple προκειμένου να αντιπαρατάξει την δική της πρόταση απέναντι στο Amazon Kindle Fire HD και το Google Nexus 7. Τα πρώτα τεστ δείχνουν ότι η οθόνη του iPad mini, 7,9 ιντσών όχι μόνο δεν είναι καλύτερη από τα ανταγωνιστικά tablet, αλλά θεωρείται απλά «καλή».

Σε συμβιβασμούς φέρεται να οδηγήθηκε η Apple προκειμένου να αντιπαρατάξει την δική της πρόταση απέναντι στο Amazon Kindle Fire HD και το Google Nexus 7. Τα πρώτα τεστ δείχνουν ότι η οθόνη του iPad mini, 7,9 ιντσών όχι μόνο δεν είναι καλύτερη από τα ανταγωνιστικά tablet, αλλά θεωρείται απλά «καλή».

Οι δοκιμές έγιναν από την εταιρεία DisplayMate (δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στον δικτυακό της τόπο) που ειδικεύεται στα τεστ οθονών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το iPad mini δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με τον ανταγωνισμό σε ότι αφορά στην υποστηριζόμενη ανάλυση, στην ευκρίνεια της οθόνης, στην προβολή περιεχομένου widescreen, έχει περισσότερες αντανακλάσεις και δεν αποδίδει το ίδιο καλά τα χρώματα.

Πριν την από καιρό φημολογούμενη έλευση του μικρού iPad, όλοι περίμεναν ότι η Apple με το iPad mini θα έθετε πιο ψηλά τα στάνταρτ, εξοπλίζοντάς το με μια οθόνη Retina. Αντ’ αυτού, η Apple παρουσίασε το iPad mini με μια «απλώς πολύ ικανή οθόνη», με ανάλυση 1024×768 και πυκνότητα 163 pixel ανά ίντσα. Τα προαναφερόμενα ανταγωνιστικά tablet έχουν πιο ευκρινείς οθόνες με 216ppi.

Όλα τα iPad έχουν λόγο θέασης 4:3, αντί 16:10 ή 16:9 που υποστηρίζεται στα περισσότερα tablet. Αν και αυτό το aspect ratio θεωρείται καλύτερη επιλογή για την ανάγνωση, μια άλλη δημοφιλής χρήση στις μίνι ταμπλέτες είναι η αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ανάλυση. Στο iPad mini βίντεο 16:9 προβάλλεται σε Letterbox με ανάλυση 1024×576, όταν στο Amazon Kindle Fire HD και στο Nexus 7 προβάλλεται στα 1280×720.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο η Apple λαμβάνει χαμηλή βαθμολογία για το iPad mini είναι οι αντανακλάσεις στην οθόνη του iPad mini, αφού τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το iPad mini αντανακλά 53% περισσότερο φως από τον περιβάλλοντα χώρο σε σχέση με το Nexus 7 και 41% περισσότερο από το Kindle Fire HD.

Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα και στην απόδοση της πλήρους γκάμας των χρωμάτων με ακρίβεια και ζωντάνια. Με πρωταθλητές το iPad 3 και το iPhone 5, η απόδοση των χρωμάτων στο iPad mini χαρακτηρίζεται απογοητευτική, αφού και σε αυτό τον τομέα τα ανταγωνιστικά tablet πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Με την επισήμανση ότι, γενικώς το iPad mini είναι ένα tablet που μπορεί να κάνει πολλά, η DisplayMate τονίζει ότι η οθόνη του δεν ακολουθεί την παράδοση της Apple σε ότι αφορά στην ποιότητα των οθονών της.

  • Πάντως, η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το πρώτο τριήμερο διάθεσης των νέων iPad (συμπεριλαμβανομένων των νέων iPad mini και iPad 4, αλλά όχι μόνο). Πούλησε 3 εκατομμύρια iPad κάθε λογής σε 34 χώρες όπου είχε προγραμματιστεί το ντεμπούτο τους, όταν τον Μάρτιο όταν κυκλοφόρησε το νέο iPad (γνωστό ως iPad 3), οι πωλήσεις του τριημέρου έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο.

To iPad mini των 329 δολαρίων

Με σύνθημα «Every inch an iPad», η Apple παρουσίασε στις 23 Οκτωβρίου 2012 το iPad mini με οθόνη διαγωνίου 7,9 ιντσών, πολλαπλής αφής, όχι όμως Retina. Το iPad mini θα έχει κάμερα μπροστά για FaceTime (HD) και πίσω κάμερα iSight 5Mpixel.

Το μικρό iPad διατηρεί στα ίδια επίπεδα με τα μεγαλύτερα αδέλφια του την ονομαστική αυτονομία, δηλαδή στις 10 ώρες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Apple στο γεγονός ότι φρόντισε να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του iPad mini θα μπορούν να τρέχουν τα ίδια app από την πηγή των 275 χιλιάδων για το πρώτο iPad και το iPad 2.

Το iPad mini βασίζεται στον διπύρηνο επεξεργαστή A5 της Apple. Από τις 2 Νοεμβρίου το iPad mini και συγκεκριμένα η έκδοση Wi-Fi είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα στις ΗΠΑ αλλά και σε δεκάδες ακόμα χώρες. Στις ΗΠΑ το iPad mini πωλείται στα 329 δολάρια με 16GB μνήμη, στα 429 δολάρια με 32GB και στα 529 δολάρια με 64GB μνήμη. Στις 16 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και έκδοση Cellular αντί 459, 559 και 659 δολαρίων ανάλογα με την μνήμη. SmartCover για το iPad mini θα διατεθούν αντί 39 δολαρίων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το iPad mini, το Nexus 7 και το Kindle Fire HD στο tech.in.gr:

  • iPad mini και iPad 4ης γενιάς ανακοίνωσε η AppleΕπιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την ανακοίνωση του iPad mini στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple, εκτός όμως από το iPad των 7,9 ιντσών η Apple προκάλεσε έκπληξη ανακοινώνοντας λίγο νωρίτερα μια βελτιωμένη έκδοση του iPad που κυκλοφόρησε μόλις τον Μάρτιο. Εκτός από tablet, η Apple είχε να επιδείξει ένα εξαιρετικά λεπτό desktop all-in-one, τον iMac με πάχος μισού μόλις εκατοστού, αλλά και Mac mini και MacBook Pro 13,3» με οθόνη Retina. Και δεν είναι μόνο αυτά…
  • Πέφτει στα 199 δολάρια το Nexus 7 16GB, 32GB με τα 249 δολάριαΑπό την αμερικανική αλυσίδα Office Depot επιβεβαιώνεται η φημολογία ότι η Google θα ρίξει την τιμή του πρώτου tablet 7 ιντσών με την επωνυμία Nexus, κατασκευής Asus και στην θέση της θα βάλει ένα μοντέλο με την διπλάσια χωρητικότητα.
  • Οι πρώτες εντυπώσεις από το tablet Google Nexus 7
    Τον «δίσκο» στον οποίο θα σερβίρει 4 εκατομμύρια βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, και 600.000 app δωρεάν και επί πληρωμή, εκατοντάδες συνδρομητικά περιοδικά, μουσική με 20.000 τραγούδια δωρεάν και φυσικά, με όλες τις υπηρεσίες της, η Google λανσάρει το Google Nexus 7. Εάν θέλετε, διαβάστε τώρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του tablet που φέρει την βαριά υπογραφή της Asus.
  • Samsung Nexus 10 στα 399 δολάρια ανακοίνωσε η GoogleΗ Google απαντά στην Apple με μια ταμπλέτα 10,05 ιντσών στα 399 δολάρια, κατασκευασμένη από τον μεγάλο της αντίπαλο, την Samsung. Το Nexus 10 τρέχει ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Google στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, το Android 4.2, το βελτιωμένο Jellybean, και φυσικά, έρχεται φορτωμένο με όλες τις υπηρεσίες της Google, όπου ο πόλεμος για την κυριαρχία στην διάθεση μουσικής, ταινιών, app και βιβλίων μαίνεται.
  • Το βαρύ πυροβολικό του Amazon.com στα Kindle Fire HD απέναντι στο νέο iPad
    Η Αmazon ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου το νέο μέλος της οικογένειας tablet Kindle Fire. Το Kindle Fire HD 8,9» θα βρεθεί απέναντι το τρίτο iPad στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, οπλισμένο με ένα πακέτο 250ΜΒ κίνησης το μήνα επί ένα χρόνο σε τιμή μικρότερη κατά 400 δολάρια, στα 549 δολάρια για το μοντέλο των 32GB.
  • Οι τιμές των πρώτων tablet της Microsoft με Windows RT Surface
    Το πιο οικονομικό Surface θα πωλείται στα 499 δολάρια με 32GB αποθηκευτικό χώρο. H τιμή θα ανεβαίνει στα 599 δολάρια με το πρωτότυπο πληκτρολόγιο/κάλυμμα και στα 699 δολάρια με το Touch Cover και 64GB. Αυτές είναι οι τιμές που ανακοίνωσε επίσημα σε περιορισμένο κύκλο δημοσιογράφων η Microsoft σε εκδήλωση που έγινε στο Ρέντμοντ στις 15 Οκτωβρίου 2012.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024