Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ΗTC επιτίθεται με «το καλύτερο HTC One», το HTC One (Μ8)

H ΗTC επιτίθεται με «το καλύτερο HTC One», το HTC One (Μ8)

Η HTC παρουσίασε το νέο HTC One με τον κωδικό M8, το οποίο χαρακτηρίζει την υπέρτατη εξέλιξη του πολυβραβευμένου HTC One (έκδοση M7). Με χαρακτηριστικά που ανταγωνίζονται ευθέως ό,τι κάνει τις ναυαρχίδες των άλλων κατασκευαστών να ξεχωρίζουν, το HTC One M8 έρχεται με την πλούσια κληρονομιά του HTC One (M7) στην σχεδίαση, στην ποιότητα κατασκευής και στον ήχο. Η τιμή του και η ακριβής ημερομηνία διάθεσης δεν ανακοινώθηκαν, εκτιμάται όμως ότι θα έρθει τον Απρίλιο σε τιμή γύρω στα 750 ευρώ.

Η HTC παρουσίασε το νέο HTC One με τον κωδικό M8, το οποίο χαρακτηρίζει την υπέρτατη εξέλιξη του πολυβραβευμένου HTC One (έκδοση M7). Η HTC παρουσίασε το νέο HTC One με τον κωδικό M8, το οποίο χαρακτηρίζει την υπέρτατη εξέλιξη του πολυβραβευμένου HTC One (έκδοση M7). Με χαρακτηριστικά που ανταγωνίζονται ευθέως ό,τι κάνει τις ναυαρχίδες των άλλων κατασκευαστών να ξεχωρίζουν, το HTC One M8 έρχεται με την πλούσια κληρονομιά του HTC One (M7) στην σχεδίαση, στην ποιότητα κατασκευής και στον ήχο. Η τιμή του και η ακριβής ημερομηνία διάθεσης δεν ανακοινώθηκαν, εκτιμάται όμως ότι θα έρθει τον Απρίλιο σε τιμή γύρω στα 750 ευρώ.

Ο Peter Chou, διευθύνων σύμβουλος της HTC, ανέλαβε να θυμίσει σε όλους ποια είναι η HTC και το HTC One: «Το 2013 παρουσιάσαμε το καλύτερο smartphone του κόσμου, όμως δεν σταματήσαμε στιγμή να θέτουμε νέες προκλήσεις στους εαυτούς μας και να αμφισβητούμε το στάτους κβο σε αυτήν την κατηγορία. Ως πρωτοπόροι στην καινοτομία της κινητής τηλεφωνίας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε συσκευές που θα συναρπάσουν, θα εμπνεύσουν και θα μεταμορφώσουν τον κλάδο των smartphone. Σήμερα έχω την τιμή να παρουσιάζω το πιο εντυπωσιακό, διαισθητικό και προηγμένο smartphone μέχρι σήμερα, το HTC One (M8).»


Eπαναστατικό βήμα στον σχεδιασμό και στην ποιότητα χαρακτηρίζεται η εμφάνιση του HTC One (M8), με το σώμα της συσκευής να έρχεται επανασχεδιασμένο καθώς έχει ανθεκτικό μεταλλικό ενιαίο σώμα υψηλής ποιότητας που αγκαλιάζει και εφάπτεται πλήρως στην οθόνη 5 ιντσών, Full HD (1080p), με πιο στρογγυλεμένες πλευρές και πιο απαλές καμπύλες, που καθιστούν άνετο, και πιο φυσικό το κράτημα.

Το HTC One (M8) βασίζεται στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 με CPU Krait 2,3 GHz με τέσσερις πυρήνες και 4G LTE. Τρέχει Android 4.4 KitKat, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Το HTC One M8 ντύνεται με το επίσης εκ βάθρων ανασχεδιασμένο HTC Sense 6, διαθέσιμο στη συσκευή αλλά και ως αναβάθμιση από το Google Play. Η παρουσίαση έγινε πιο καθαρή και πιο εντυπωσιακή με ζωηρά, προσαρμοζόμενα χρωματικά μοτίβα και μια πιο διαισθητική, πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, υποστηρίζει η HTC. Για όσους προτιμούν την εμπειρία που προσφέρει η βασική έκδοση του Android, η έκδοση Google Play του HTC One (M8) είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία ήδη και για αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play εντός ολίγων εβδομάδων.

Επίσης, ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι το HTC One M8 κάνει ένα άλμα μπροστά στις φωτογραφικές δυνατότητες των smartphone. H κάμερα Duo με HTC UltraPixel, διπλό φλας και εγγραφή βίντεο Full HD 1080p, υπόσχεται «απίστευτες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού» και πλούσια βίντεο υψηλής ποιότητας. Δεδομένης της διάδοσης των φωτογραφιών selfie, η HTC έχει εξοπλίσει το HTC One M8 με μπροστινή κάμερα 5MP με ευρυγώνιο φακό.

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία UltraPixel της HTC στο tech.in.gr:

Πέρα από την κύρια μονάδα HTC UltraPixel, η κάμερα Duo διαθέτει και αισθητήρα βάθους, ο οποίος καταγράφει λεπτομερείς πληροφορίες βάθους από μια σκηνή και επιτρέπει την εφαρμογή πλήθους όμορφων και πρωτότυπων εφέ που δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πειραματιστεί με τις φωτογραφίες του.

Με το UFocus, η HTC επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει την εστίαση της φωτογραφίας μετά την λήψη (ένα χαρακτηριστικό που είδαμε πρόσφατα και στο Samsung Galaxy S5). Στο HTC One M8 υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλλαγής του φόντου με πρωτότυπα εφέ από την λειτουργία Προσκήνιο (Foregrounder), να προστεθούν animations από την λειτουργία Εποχές (Seasons) που προσδίδουν στην φωτογραφία μια εποχιακή πινελιά. Ακόμα υπάρχει η λειτουργία Αντιγραφή & Επικόλληση (Copy & Paste) που μπορεί να μεταφέρει π.χ. οικογένεια και φίλους σου σε μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία. Τέλος, η λειτουργία Dimension Plus αλλάζει την προοπτική των φωτογραφιών, αφού ο χρήστης μπορεί να δει τις φωτογραφίες του από διαφορετική οπτική γωνία δίνοντας απλώς μια μικρή κλίση στην οθόνη.

Η προηγμένη τεχνολογία της κάμερας δουλεύει και στο παρασκήνιο απαθανατίζοντας φωτογραφίες από τη στιγμή της ενεργοποίησης, έτσι ώστε όταν ενεργοποιείται το κλείστρο, να εμφανίζεται στη στιγμή η πιο ευκρινής φωτογραφία. Η HTC αναφέρει επίσης ότι η αυτόματη εστίαση της κάμερας λειτουργεί με ταχύτητα 300 ms, ταχύτητα την οποία έχει επιτύχει και το Samsung Galaxy S5, χαρακτηριστικό που είχε προβληθεί ως η υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης σε smartphone παγκοσμίως.

Όταν χρειάζεται φλας, η HTC υποστηρίζει πως το «έξυπνο» διπλό φλας LED διαλέγει αυτόματα τον ακριβή χρωματικό τόνο και την ένταση φωτός για πιο φυσική απόχρωση της επιδερμίδας και φωτογραφίες επαγγελματικής εμφάνισης.

Με τόσες πολλές δυνατότητες για εντυπωσιακές φωτογραφίες, η οργάνωση της Γκαλερί αποτέλεσε επίσης προτεραιότητα για τους σχεδιαστές του HTC Sense, οι οποίοι την εμπλούτισαν με τη λειτουργία Παρόμοιες φωτογραφίες (Image Match), ένα εργαλείο οπτικών αναζητήσεων που μετακινεί διαισθητικά όλες τις φωτογραφίες που περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο θέμα στο ίδιο άλμπουμ.

Τέλος, το νέο HTC One (M8) ενσωματώνει και λειτουργία αναπαραγωγής σε αργή κίνηση, η οποία επιτρέπει την λήψη βίντεο HD σε αργή κίνηση και μετά την επεξεργασία για την μείωση της ταχύτητας στο σημείο που ορίζει ο χρήστης.

Βιντεάκια 3» από το Zoe στο cloud

Το 2014 το Zoe εξελίσσεται σε υπηρεσία που εξυπηρετείται από το cloud. O χρήστης μπορεί να ανεβάζει βίντεο Zoe για να μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι, και να προσκαλέσει φίλους να προσθέσουν τις δικές τους φωτογραφίες, βίντεο και μουσική και να μοιραστούν εντυπωσιακά φιλμάκια. Η νέα εφαρμογή Zoe θα είναι διαθέσιμη για λήψη μέσω του Google Play αυτό το καλοκαίρι.

  • Το HTC Zoe αναλαμβάνει την καταγραφή βίντεο διάρκειας 3 δευτερολέπτων, με σειρά προηγμένων δυνατοτήτων επεξεργασίας.

Χειρισμός με την κίνηση

Με την εισαγωγή του HTC Sense 6, το νέο HTC One (M8) έχει να επιδείξει δυνατότητες «που του χαρίζουν μια έκτη αίσθηση». Για παράδειγμα, η λειτουργία Motion Launch μπορεί να ανιχνεύσει αμέσως τη θέση και την κίνησή του, χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης που επιτρέπουν τη διάδραση με το κινητό σου χωρίς να πρέπει να ενεργοποιήσεις την οθόνη.

  • Με ένα απλό πέρασμα του δαχτύλου στην οθόνη ενεργοποιείται η συσκευή,
  • Με τη λειτουργία Auto Answer, ο χρήστης απαντά σε μια κλήση πλησιάζοντας απλώς το κινητό στο αυτί του και χωρίς να αγγίξει την οθόνη –«πολύ χρήσιμο αν το τηλέφωνο χτυπήσει όταν σκάβεις στον κήπο ή πλένεις τα πιάτα»– και
  • Με ένα διπλό πάτημα, ενεργοποιείται η απενεργοποιείται η οθόνη κλειδώματος.

Βελτιστοποιημένη με το HTC Sense 6, η νέα θήκη HTC Dot View προστατεύει την οθόνη, ενώ εμφανίζει στην μπροστινή της επιφάνεια ειδοποιήσεις και επιλογές λειτουργιών με ένα ρετρό στιλ dot matrix. Το Motion Launch ενεργοποιείται πατώντας δυο φορές στην μπροστινή επιφάνεια της θήκης HTC Dot View και εμφανίζει την ώρα, τον καιρό, νέα SMS, e-mail ή κλήσεις –χωρίς ο χρήστης να αγγίξει την οθόνη ή το κάλυμμά της.

Έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει επίσης η HTC. Το HTC One (M8) «οδηγεί την εξοικονόμηση ενέργειας σε εντελώς νέα επίπεδα κάνοντας την μπαταρία να διαρκεί 40% περισσότερο», υποστηρίζει ο κατασκευαστής από την Ταϊβάν. «Πλήρως φορτισμένο προσφέρει 14 ημέρες ενέργειας μπαταρίας, επιτρέποντάς σου παράλληλα να δέχεσαι κλήσεις, SMS και e-mail –ιδανικό όταν ταξιδεύεις. Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα και μη, και προσφέρει 60 ώρες επιπλέον χρόνο σε κατάσταση αναμονής σε 20% φόρτιση, 30 ώρες σε 10% φόρτιση και 15 ώρες σε 5% φόρτιση», υποστηρίζει η HTC, ξεπερνώντας τουλάχιστον σε ονομαστική αυτονομία τον αριθμό ωρών που προσθέτει η Samsung στο S5 με την δική της εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε ότι αφορά στον ήχο, το νέο HTC One (M8) με την τεχνολογίας HTC BoomSound δίνει ήχο 25% πιο δυνατό απ’ ό,τι το HTC One (M7), χωρίς να υποβιβάζει την ποιότητα. Το M8 έχει διπλά μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία με νέο ενισχυτή, επανασχεδιασμένους θαλάμους ηχείων και προσαρμοσμένο ακουστικό προφίλ και υπόσχεται «μια εμπειρία πραγματικά υψηλής ευκρίνειας».

Βελτιώσεις έχουν επίσης γίνει στο HTC BlinkFeed ώστε να γίνει πιο διαισθητικό, με δυνατότητα συνεχούς scrolling για μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης, προσαρμοζόμενα πλακίδια και νέα εμφάνιση που παρουσιάζει τα άρθρα με καθαρό και ευανάγνωστο τρόπο. Με τη διάθεση ενός νέου SDK που επιτρέπει στους συνεργαζόμενους παρόχους να ενσωματώσουν το δικό τους περιεχόμενο, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν και να γίνονται συνδρομητές πιο εύκολα σε νέες πηγές ενημέρωσης, και να δημιουργούν στη στιγμή προσαρμοσμένα feeds για οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει. Έτσι, είτε είσαι λάτρης των σπορ, του κινηματογράφου ή του shopping, αυτή η λειτουργία σου διασφαλίζει ότι θα έχεις τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Με πακέτα ειδήσεων (News Bundles) που συγκεντρώνουν όλα τα άρθρα και τα tweets με το ίδιο θέμα για πιο εύκολη ανάγνωση και πάνω από 1000 συνεργαζόμενους παρόχους περιεχομένου κατηγοριοποιημένους πλέον με σαφήνεια σε μία σελίδα, η ενημέρωσή σου για τα πιο ενδιαφέροντα νέα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή.

FitBit: Η απάντηση της HTC στην τάση να διατηρούμαστε κομψοί

Με το νέο HTC One (M8), μπορείς να κάνεις πιο υγιεινή ζωή και να μη χάνεις το κίνητρό σου συνδυάζοντας τους ευφυείς αισθητήρες του –που δεν καταναλώνουν ενέργεια– με την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Fitbit. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σε συνδυασμό με ένα από τα αξεσουάρ παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας που προσφέρει η Fitbit για πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες όπως η καταγραφή ύπνου και το έξυπνο ξυπνητήρι ή για την καταγραφή δεδομένων όταν o χρήστης γυμνάζεται χωρίς το κινητό του. Η πρόοδος στην πορεία για την επίτευξη στόχων σωματικής άσκησης εμφανίζεται απευθείας στην αρχική οθόνη HTC BlinkFeed. Η HTC θυμίζει πως το Fitbit είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις σε συσκευές παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας στο Google Play.

To τηλέφωνο-τηλεκοντρόλ με το HTC Sense TV

Η HTC αναλαμβάνει να φέρει επίσημες ροές πληροφοριών (feed) για τηλεοπτικές εκπομπές από το Facebook και το Twitter, παράλληλα με όλα τα σχόλια των fan από τα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχει ο χρήστης. Επίσης, το HTC Sense™ TV φέρνει live αθλητικά στατιστικά για τα 10 πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο, και οι φίλαθλοι μπορούν πλέον να βλέπουν τα τελευταία σκορ, στατιστικά αγώνων και ζωντανές ενημερώσεις από αγώνες που δεν πρέπει να χάσουν ενώ παρακολουθούν έναν άλλο αγώνα στην οθόνη της τηλεόρασής τους.

Το νέο HTC One (M8) θα είναι διαθέσιμο μέσω πάνω από 230 δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Wind Ελλάς, Vodafone Ελλάδας και COSMOTE.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024