Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
WWDC 2015: Τι θα βρεθεί «στο επίκεντρο της αλλαγής» από την Apple;

WWDC 2015: Τι θα βρεθεί «στο επίκεντρο της αλλαγής» από την Apple;

Περισσότεροι από 5.000 προγραμματιστές αναμένεται να συρρεύσουν στο Σαν Φρανσίσκο την τρέχουσα εβδομάδα του Ιουνίου, για να συμμετέχουν στο WWDC 2015, το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Apple κάθε χρόνο για να προετοιμάσει τους developer εφαρμογών σε iOS και OS X. Η εκδήλωση ξεκινά στις 8:00μμ, ώρα Ελλάδας. Το tech.in.gr θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις.

Περισσότεροι από 5.000 προγραμματιστές αναμένεται να συρρεύσουν στο Σαν Φρανσίσκο την τρέχουσα εβδομάδα του Ιουνίου, για να συμμετέχουν στο WWDC 2015, το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Apple κάθε χρόνο για να προετοιμάσει τους developer εφαρμογών σε iOS και OS X. Η εκδήλωση ξεκινά στις 8:00μμ, ώρα Ελλάδας. Το tech.in.gr θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις.

To «Dub-Dub DC», όπως το αποκαλούν οι νεότεροι, θα διεξαχθεί την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2015 στον παραδοσιακό συνεδριακό χώρο όπου διεξάγεται επί χρόνια, στο Moscone West στο Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα, η εικονογράφηση της ανακοίνωσης (η κεντρική φωτογραφία του άρθρου) εξαναγκάζει τους παρατηρητές σε μια υπόθεση, αφού μοιάζει να κρύβει ένα τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες -ένα προϊόν της Apple, την Apple TV.

Δεδομένων των δηλώσεων του Τιμ Κουκ για την «απαρχαιωμένη συσκευή» που συνεχίζει επί δεκαετίες απαράλλακτη να κυριαρχεί στο σαλόνι μας, λες και μπαίνουμε κάθε φορά «σε μια μηχανή του χρόνου», η Apple WWDC 2015 θεωρείται πιθανό να κρύβει και μια τέτοια ανακοίνωση: μια νέα Apple TV.

Εξάλλου, άλλοι παίκτες επιχειρούν προς την ίδια κατεύθυνση. Στα μέσα Μαρτίου, η Sony εγκαινίασε σε τρεις αμερικανικές πόλεις την δική της συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης με streaming. Το «ορεκτικό» της Apple πάντως, είχε προηγηθεί: Τον ίδιο μήνα είχε γίνει γνωστή η συμφωνία της με την ΗΒΟ για την μετάδοση του προγράμματος HBO Now μέσω της Apple TV, χωρίς συνδρομή σε καλωδιακή ή δορυφορική υπηρεσία, με χρέωση 15 περίπου δολαρίων.

Streaming Music από την Apple;

Ωστόσο, όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην WWDC -η εκδήλωση ξεκινά στις 8:00μμ ώρα Ελλάδας- τόσο μειώνεται η πιθανότητα για μια ανακοίνωση που αφορά στην τηλεόραση. Κι αυτό εάν θεωρήσουμε ενδεικτικό τον αριθμό των σχετικών αναφορών. Οι περισσότεροι στον ξένο Τύπο, πιο κοντά στην Σίλικον Βάλεϊ, μιλούν για μια υπηρεσία μετάδοσης μουσικής μέσω Διαδικτύου, με τεχνολογία ροής -streaming music. Οι διαπραγματεύσεις με τις δισκογραφικές εταιρείες λένε, εντείνονται και συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή -μέχρι τότε που ο Κουκ θα ανέβει στην σκηνή για να ανακοινώσει την υπηρεσία που θα προσφέρει κάτι καλύτερο από το Spotify, για τις δισκογραφικές εταιρείες και για τους δυσαρεστημένους δημιουργούς που κάνουν τις δικές τους προσπάθειες (βλ.Tidal).

Πληροφορίες για την υπηρεσία μουσικής streaming έχει από καιρό διαρρεύσει. Διαβάστε στο tech.in.gr, τι αναμένεται από την υπηρεσία μουσικής της Apple.

To Software, «σταρ» του Apple WWDC 2015

Ως μια εκδήλωση που απευθύνεται σε προγραμματιστές, η Apple παραδοσιακά τους ανακοινώνει τα σχέδιά της για την επόμενη έκδοση/ενημέρωση του iOS (iOS 9) και του OS X (OS X 10.11), των λειτουργικών συστημάτων στα οποία βασίζονται τα iPhone/iPad και οι Mac αντίστοιχα. Μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους, πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Σε αυτό το WWDC, αναμένονται επίσης περισσότερα για τα app του Apple Watch, του smartwatch κατά Apple.

Εκτός από την υπηρεσία μουσικής, προσδοκούμε περισσότερα για το περίφημο HomeKit της Apple που ακούστηκε πρώτη φορά το 2014, με το οποίο η Apple φιλοδοξεί να μεταφέρει όλους τους διακόπτες του σπιτιού στο iPhone.

Το εισιτήριο για μια θέση στο WWDC κοστίζει 1599 δολάρια (περίπου 1500 ευρώ) και οι ενδιαφερόμενοι δεν την εξασφαλίζουν, πριν αναδειχτεί το όνομά τους από μια κλήρωση μετά την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος διάρκειας τριών μόλις ημερών (έως τις 17 Απριλίου). Το συνέδριο περιλαμβάνει περισσότερα από 100 εργαστήρια, παρουσία περισσότερων από χίλιους μηχανικών της Apple, εργαστήρια για πρακτική εξάσκηση και πολλά άλλα -κάποια sessions μεταδίδονται ζωντανά και μέσω Διαδικτύου. Στο φετινό συνέδριο, η Apple θα παρέχει υποτροφίες σε 350 (αντί 200) μαθητές σε οργανισμούς που προωθούν την τεχνολογική εκπαίδευση και φυσικά, δεν θα απαιτήσει 1.600 δολάρια για την είσοδό τους στο Dub-Dub DC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024